Nyugdíj és tévhitek: Derüljön ki az igazság!

nyugdíj

El sem tudjuk képzelni milyen sok valótlan információ terjeng még a mai napig is az egyik legnagyobb társadalmi problémával a nyugdíjjal kapcsolatban. Arra gondoltunk, hogy írunk egy olyan összegző cikket nyugdíj és tévhitek címen, amely tisztázza a legfontosabb félreértéseket, és megoldási javaslatokat is ad. Vágjunk is bele minél hamarabb!

Nyugdíj és tévhitek: A legnagyobb fals információ

A legnagyobb tévhit az állami nyugdíjjal kapcsolatban, hogy csak az utolsó 5 év bejelentett bére alapján számolják a nyugdíjat, de nem teljesen alaptalan. Volt olyan időszak valóban, amikor így kalkulálták ki az állami nyugdíjat, de aztán hamar rájöttek, hogy milyen leleményes is tud lenni a magyar ember. Végig alacsony bejelentett bérek mellett dolgozott volna mindenki, majd az utolsó 5 évre hirtelen jó magas bruttó fizetésre váltottak volna, ezért 1998.01.01-től ez a számítás megszűnt. Szóval jelenleg a szolgálati idő és a mindenkori bejelentett bérünk a mérvadó.

Javaslat: A magasabb állami nyugdíj érdekében a lehetp legtovább legyen a lehető legmagasabb bérre bejelentve. És ne feledje el a nyugdíj megtakarításokat!

With his bung to pensioners, George Osborne is stoking intergenerational war

Nincs is nyugdíj porbléma, hiszen fizetünk adót

Durva adat következik: még mindig 10-ből 7 ember az államtól várja a nyugdíjára a megoldást

Ehhez nem is nagyon lehet hozzá tenni semmit. Egy korábbi kutatást elemző szakemberek szerint: „az emberek több mint kétharmada (69%) az államtól várja a megoldást a tisztes öregkori ellátásra.” Ez konkrétan azt jelenti hogy több, mint az emnerek kétharmada! Nem szeretnénk teljesen illúziórombolók lenni, inkább legyünk tárgyilagosak. Elnézve a magyar és az európai társadalmak korfájának és az aktív keresők arányának alakulását, nem biztos, hogy jó helyről várják a segítséget.

Consumer prices up 3.1% y.o.y. in February - BBJ

 

Javaslat: Ne az államtól várjuk a segítséget, tegyünk mi magunk a nyugdíjas éveink biztonságáért!

Nyugdíj és tévhitek: Mindegy milyen nyugdíj megtakarítást választunk

Már a feltételezés is több, mint érdekes, de ettől még sokan ezt hiszik. A klasszikus értelemben 3 államilag támogatott nyugdíj előtakarékosság közül választhatunk:

  • NYESZ számla
  • Önkéntes nyugdíjpénztár
  • Nyugdíjbiztosítás

Már az sem mindegy, hogy ezek közül melyiket választjuk. Arról már nem is beszélve, hogy az adott szerződés típuson belül, rengeteg különböző konkrét szerződés közül választhatunk.

Egyedül szakmai segítség nélkül ezekbe belevágni meglehetősen nagy és felesleges anyagi kockázatot jelent. Éppen ezért itt lenne egy nagyon fontos javaslatunk: Keressen fel egy szakembert, hogy megtervezzék, az egyéni nyugdíj stratégiáját!

 

Egy valamit azért ne felejtsen el !

Nyugdíjasként ugyanazon a szinvonalon szeretne élni, mint most ! Így ezeket a tényeket is vegye figyelembe mielött azt mondja nem takarít meg.

Fogyasztói áremelkedés Magyarországon az  elmúlt 12 hónap alatt, 2020. februárhoz viszonyítva ez lett:

Az élelmiszerek ára 3,4, ezen belül az étolajé 25,1, a cukoré 9,9, a munkahelyi étkezésé 8,0, a cukorka, mézé 7,5, a liszté 7,1, az idényáras élelmiszereké (burgonya, friss zöldség, friss hazai és déligyümölcs összesen) 5,8%-kal emelkedett. A sertéshús ára 7,3, a baromfihúsé 0,6%-kal csökkent. A szeszes italok, dohányáruk átlagosan 9,9, ezen belül a dohányáruk 16,5%-kal drágultak. A tartós fogyasztási cikkekért 3,8%-kal kellett többet fizetni, ezen belül az új személygépkocsikért 12,1%-kal. A járműüzemanyagok ára 4,6%-kal magasabb lett.

Malacpersely - Transparency International Magyarország

Szeretne Ön is nyereséges befektetést? Meg van a célja (a nyugdíjas évek), és a tőkét gyűjti hozzá? Akkor vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:
• Telefonon:06706051490
• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

 

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!

Mi válaszolunk a kérdéseire és tájékoztatjuk a piaci lehetőségekről.