Nyugdíj megtakarítás kalkulátor: Álomból cél

nyugdíj, kakulátor, mibe fektessek

Van egy fontos különbség az álmok és a célok között. Mégpedig az, hogy az álomból akkor lesz cél, hogyha tudjuk a lépéseket egészen a célig. Sokan szeretnének jól, sőt gazdagon élni nyugdíjas korukban, de mégis a legtöbbjüknek ez álom. A nyugdíj megtakarítás kalkulátor segít abban, hogy az álomból cél legyen- Számoljunk egy kicsit!

How to Stay Relevant in Retirement - Retire and Be Happy

Nyugdíj megtakarítás kalkulátor: Az alapok

Ahhoz, hogy pontosan tudjuk milyen nyugdíjunk lehet, először az alábbiakkal kell tisztában lennünk:

  • Mekkora a keresetünk?
  • Mekkora nyugdíjra számíthatunk a jelenlegi adatok szerint?
  • Mekkora összeget tudunk rendszeresen megtakarítani?
  • Hol indítsunk nyugdíjbiztosítást?

Ha végigvesszük a jelenlegi keresetével biztosan mindenki tisztában van, ez nem lehet gond. Az, hogy mekkora nyugdíjra számíthatunk annak könnyen utána lehet járni. Számos nyugdíjkalkulátor található a neten, de a legbiztosabb, hogyha felkeressük az Országos Nyugdíjfolyósítási Főigazgatóságot, és ott kérünk konkrét tájékoztatást. Nagyjából azért elmondható, hogy a jelenlegi keresetünk 60-70%-a körüli összeget fognak mondani.

“Az európai populáció fele fog nyugdíjba vonulni a következő negyven évben, ami összesen mintegy 400 millió embert jelent. Az időskorúak ellátását érintő nyugdíjhiány is kritikus méreteket ölthet, ha a kormányzatok intézkedései és az egyéni megtakarítások nem változtatnak a jelenlegi tendenciákon. A számítások szerint napi 1500 forint megtakarításával biztosíthatjuk a gondtalan nyugdíjas éveket. ” HVG már 2010-ben megírta

Most jön a két igazán fontos kérdés: Mekkora összeget tudunk rendszeresen megtakarítani? Tisztában vagyunk azzal, hogy nehéz hosszú távra elköteleződni egy előre nem biztosan látható dolog mellett. De gondoljunk csak a hitelekre! Ott is hosszú távra köteleződünk el, és igazság szerint csak a hosszú futamidő végén lesz miénk az ingatlan. A nyugdíj megtakarítás annyival jobb, hogy itt a végén sok pénzünk lesz, amit arra költhetünk, amire csak szeretnénk.

Mennyi nyugdíjat hozhatunk össze?

A nyugdíjas vagyonunk 3 részből tevődik össze:

  • a megszerzett vagyon (ingatlan, befektetés, autó, stb.)
  • az állami nyugdíaj
  • nyugdíj megtakarítás

Ebből is látszik, hogy ezek mind szinte folyamatosan változnak. Jó esetben egyre több, nagyobb vagyonra teszünk szert, ha növekszik a jövedelmünk, akkor növekszik a várható nyugdíjunk is (jelenlegi szabályok szerint,de erre azért nem vennénk mérget). A nyugdíj megtakarításunkban pedig valóban folyamatosan növekszik a tőkénk.

Nyugdíj megtakarítás kalkulátor: Használjuk jóra!

Ne essünk abba a hibába, hogy keresünk több százezer forintot, és havi tízezer megtakarításával azt hisszük, hogy meg is oldottuk az időskori megélhetésünket! A nyugdíjjal kapcsolatos megalapozott döntések meghozatalához a megtakarítóknak megfelelő információkra van szükségük.

Danish retirement pension | Nordic cooperation

De egy példa- Mire elég havi 10.000 forint?

Nyilván nem ennyire kevés összeggel kel elindulni, de ha valakinek ennyi van, akkor ennyi van.

  • Aki a karrierje elején, már 25 éves korában elindít egy nyugdíjcélú megtakarítást, annak a jelenlegi szabályok alapján 40 éve van hátra a 65 éves nyugdíjkorhatár betöltéséig. Ennyi idő alatt havi 10 000 forintból kb. 11 millió forintos vagyont lehet felépíteni. Ha feltételezzük, hogy 20 évet tölt majd nyugdíjban, akkor ennyi pénzből kb. havi 46 000 forintos jövedelmet tudna biztosítani saját maga számára.
  • Aki 35 éves korában kezdi az előtakarékoskodást, az 7 millió forintra tehetne szert havi 10 000 forintos díjfizetéssel. Ezt a tőkét alapul véve kb. havi 29 000 forintos nyugdíjkiegészítésre számíthatna. Összehasonlításképpen ez a pluszjáradék kb. megegyezne a mai öregségi nyugdíjminimum összegével.
  • Aki 45 éves koráig halogatja a nyugdíjmegtakarítás elindítását, az havi 10 000 forintból kb. 3,9 millió forintos vagyont tud felhalmozni. Ennek alapján mindössze havi 16 000 forintos jövedelemkiegészítést (azaz kb. napi 500 forintot) tudna biztosítani önmagának idős korában.
  • Akik 55 éves korukig késlekednek az előtakarékossággal, ők a havi 10 ezer forintokból már csak 1,7 millió forintot tudnának összegyűjteni nyugdíjas korukra. Ez a tőke pedig mindössze havi 7 000 forintos kiegészítésre lenne elegendő.
    Intelligens ház kalkulátor

 

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Ha kérdése van, vagy megtakarítana, keressen bátran:

• Telefonon:06706051490
• skype-on: koncz.peter@atombroker.hu
• emailben:koncz.peter@atombroker.hu
• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!

Mi válaszolunk a kérdéseire és tájékoztatjuk a piaci lehetőségekről.