Óra és luxuscikk, a Fortis minden elegancián túltesz. De vajon mi van a gázórákkal?

Vezető energiaszolgáltató-Fortis

A Grenchenben található FORTIS Watches AG egy luxus svájci óragyártó, amelyet Walter Vogt alapított 1912-ben. A Fortis márka különösen robusztus, rendkívül precíz, automata szerszámóráiról ismert. A Fortis tulajdonosa és vezérigazgatója Jupp Philipp.

Fortis Private Label Squadron Watches - YouTube

Fortis óra – a repülés megszállotjainak

A Fortist óra márkát 1912-ben Walter Vogt alapította. Tizenkét évvel az alapítása után a Vogt John Harwood- nal, az automatikus karóra feltalálójával kezdte meg a gyártást. 1926-ban a Fortis kiadta a szabadalmaztatott Harwood Automatic-ot , az első öntekercselő karórát a Baselworld-nél. A Fortis a több mint 100 éves múltja során, nagyon sok díjat nyert a repülés és űrhalyózás szerelmeseként. Minden évtizedben, az ikonikus eseményekre egy speciális karórával készült. A termékek folyamatos fejlesztése mellett, a márka egyre nagyobb körben terjedt el. Több szabadalom is a nevükhöz köthető. 2017-ben egy nagyobb változáson esett át a cég, az egyik magánbefektető rajongójuk vette át a cég irányítását, Jupp Philipp. A márka újabb lendületett kapott és folyamatosan tartja a lépést a legnagyobb svájci márkákkal.

Fortis Flieger F-43 férfi karóra F4240004

A Fortis részvénykönyvében már vannak intézmények.

2017-ben a FORTIS pénzügyi nehézségekkel küzdött. A vállalat végleges adósságátütemezési moratóriumot kért. Nem sokkal később a vállalat márkáját és helyszínét egy magánbefektető és FORTIS-rajongó, Jupp Philipp úr vette át. Ez a FORTIS Uhren AG átnevezését eredményezte FORTIS Watches AG-ra. Az új vezetés alatt a FORTIS újradefiniálja a kollekciókat. A design és a funkcionalitás a fő fókuszpontok. Új együttműködés jött létre a Kenissivel.

2023 májusában a Fortis piaci kapitalizációja 20,45 milliárd dollár volt. Ezzel a Fortis adataink szerint a világ 834. legértékesebb vállalata a piaci tőkeérték alapján.

NOS FORTIS Vintage swiss hand winding watch Plaqué or Cal ETA 1120 OVERSIZE  crosshair dial SPECTACULAR *** NEW OLD STOCK *** Fortis Vintage watches -  Watches83

Vásároljon Fortris részvényt. A Fortris egyébként egy másik részvényként is fenn van a tőzsdén

Fortis Inc.

Igen ezt is ajánlom, bár semmi köze az óragyártó luxuscéggel a neve megegyezik azzal. Ha a kanadai részvénypiacról van szó, a Fortis kiváló értékpapír.

A vállalat villamosenergia-infrastruktúrával, földgáz vezetékekkel és különféle energiatermelő eszközökkel rendelkezik Kanadában, az Egyesült Államokban és a Karib-térségben. Kanadában villamosenergia-vagyonnal rendelkezik Új-Fundlandon, a Prince Edward-szigeten, Ontarióban, Albertában és Brit Kolumbiában. Brit Columbiában földgázvagyonnal is rendelkezik. Az Egyesült Államokban a New York állambeli villamosenergia- és földgáz-infrastruktúra, valamint a középnyugati országrészben található földgázvagyon. A vállalatnak összesen kétmillió villamosenergia- és 1,3 millió földgázfogyasztója van. A Fortis kanadai óriásból nemzetközi szereplővé vált.

Fortis Chart

Hiszen energiába, nagyfeszültségbe fektethet vele.

Íme az okok, hogy miért.

3 Reasons Fortis Stock Is a Top Buy in April 2023 | The Motley Fool Canada

A Fortis erős teljesítményről számol be 2023 első negyedévében
A Fortis nettó eredménye 2023 első negyedévében (Q1) 437 millió dollárra nőtt a tavalyi 350 millió dollárról. Ez törzsrészvényenként 0,90 USD-t jelent a 2022. első negyedévi 0,74 USD/részvényről. Az egy részvényre jutó korrigált nettó eredménye 0,91 USD-t ért el a tavalyi 0,78 USD-ről.

Emellett a vállalat 1 milliárd USD értékű tőkekiadásokat eszközölt a negyedévben. Ezzel a kanadai energiaipari óriásvállalat az idei évben összesen 4,3 milliárd USD beruházást tervez. Véleményem szerint a Fortis folyamatos elkötelezettsége az eszközökbe való újrabefektetés mellett hosszú távon a növekedés motorja lesz.

Értékelés

A részvények jelenleg 45,42 dolláron cserélnek gazdát, míg az eredmény 2,29 dollár/részvény. Ez 19,8-as P/E arányt jelent. Az elemzők 2019-ben a nyereség növekedését jósolják; a konszenzusos határidős P/E arányuk 17.

Better Buy: Fortis Stock or Canadian Utilities Stock? | The Motley Fool  Canada

Javaslat

Vegyen Fortis részvényt, a meglevő portfóliójába. Mindkét Fortis részvényt javaslom , hogy a portfoliója teljes legyen. Ha Ön keresi a kuriózumukat, egyedi értékpapírokat és diverzifikál,  akkor egy millió forintot érdemes ezen részvénybe is befektetni. Ha rendelkezik Ön egymillió forinttal minimum, akkor ez a részvény is közép illetve hosszútávon egy nagyon jó megoldás lehet Önnek. Mindezt eurós vagy dolláros számlán Ön megvásárolhatja a Partner Bankon keresztül. A részvény portfólióba javaslat a Microsoft, Google, Amazon, Coca-Cola, Tesla, General Mills és a Netflix mellett a Fortis részvény és a Xerox illetve az Eurós Magyar Államkötvény amely ráadásul évi 5%-nál több hozamot fizet stabilan.

Is Fortis Stock a Buy in March 2023? | The Motley Fool Canada

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!