6,157% dollárban a Harley Davidsontól

Harley-Davidson kötvény 2025.07.24-ig fizeti fix kamatot

A Harley Davidson motort, természetesen mindenki ismeri vagy hallott már róla. A vállalat robosztus motorokat épít.  A legendás márka egyedien átalakított limitált modelljeiről és nagy teljesítményű, szériagyártású motorjairól lett híres. A Vállalatot 1903-ban egy testvérpár t William S. Harley és a Davidson fivérek alapították.

A Harley-Davidson stabilan kezdte az évet, a konszolidált első negyedévi bevétel 20%-kal nőtt a HDMC-nek köszönhetően, ami tükrözi a Hardwire stratégiai tervünk megvalósításában elért eredményeket” – mondta Jochen Zeitz, a Harley-Davidson elnök-vezérigazgatója és elnöke. “Az alapvető kategóriáinkban való innováció iránti elkötelezettségünkre építve a CVO túramotorok új korszakának tegnapi elindítása a teljesen új 2023-as CVO Street Glide® és CVO Road Glide® modellekkel mérföldkő a vállalat és ügyfeleink számára.”

Harley-Davidson to roll out financial services to offer loans, ET Auto

A 2023-as első negyedév legfontosabb eseményei és eredményei

2,04 dolláros hígított EPS, ami 41 százalékkal magasabb az előző évinél
A HDMC bevétele 21 százalékkal nőtt az előző évhez képest a nagykereskedelmi szállítások növekedése, a kedvező egységmix és a globális ármegvalósítás következtében.A HDMC 21,6 százalékos működési eredményhányadot ért el, ami 4,6 százalékpontos növekedést jelent az előző évhez képest. Mivel az árképzés, az egységek összetétele és a költségtermelékenység több mint ellensúlyozta az inflációt.
A Harley Davidson működési bevétele 32 százalékkal csökkent a magasabb kamatkiadások és a magasabb hitelezési veszteségek miatt. 84 millió dollár értékben vásárolt vissza részvényeket (2,0 millió részvény) diszkrecionális alapon.

A vállalat megerősítette a 2023-as egész évre vonatkozó kilátásait

Harley-Davidson® Financial Services

Harley Davidson vállalat 2015-ben bocsájtotta ki 450 millió dollár értékben kötvényét fix 3,5%-ra, ami most éves szinten a kötvényárfolyamok emelkedése miatt a cikk írásakor 6,157%-os hozamot ad befektetőinek.

A vállalat szóvivője 2015-ben a kötvény kibocsájtása után pár hónappal ezt nyilatkozta „a vállalat el tudta érni a nemzetközi értékesítésre vonatkozó célkitűzéseit, és konszolidált bevételei a decemberi negyedévben először a recesszió utáni időszakban átlépte a 6 milliárd dolláros határt”. Viszont ebben az évben elmondható, hogy a Harley-részvények felülmúlták a szélesebb piacot, 2022. január eleje óta nagyjából szinten maradtak, szemben az S&P 500-zal, amely továbbra is mintegy 7%-kal csökkent. A Harley-Davidson 2023-ban  7%-kal szeretné növelni bevételeit.

Harley-Davidson kötvénye dollárban dominált. A dollár-euró keresztárfolyam 1,08%-on van jelenleg.Több nemzetközi alapkezelő elemzője idén a dolláros befektetéseket preferálja, ajánlja. A Harley-Davidson kötvény 2025.07.24-ig fizeti fix kamatait befektetőinek.

Chopper (motorcycle) - Wikipedia

Egy biztos, várhatóan a magyar valuta a forint várhatóan a dollárral szemben gyengül. Így két évre befektetni a Harley Davidson kötvényébe biztos lehetőség lehet. Hiszen a vállalati kötvény a 3,5% kamaton felül majdnem 3%-hozamot is ad évente.

Javaslat

Vásároljon dolláros kötvényekből. Kiváló vásárlásnak tűnik a NIKE , a Microsoft, a Berkshire HathawayTesla részvénye és a a Good-Year 5%-os kamatot fizető kötvénye mellé a Harley Davidson kamatfizetésű kötvénye is. Illetve ha minimum 5-10 millió forinttal rendelkezik és bízik az euróban és nem szeretné forintban tartani a pénzét javaslom vegyen fix kamatozású eurós, dolláros államkötvényeket és vállalati kötvényeket.

Black Harley-Davidson Chopper Motorcycle Wallpaper, Vehicle, Transportation  - Wallpaperforu

Ha nyereséggel és kisebb kockázatokkal  szeretnél befektetni minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!