Stagfláció hivatalosan – megsokszorozódik az arany ára?

arany 2023-ban

Az EKB csütörtök délután ismét 25 bázisponttal emelte az euróövezeti irányadó kamatokat. A jegybank emellett csökkentette a növekedési előrejelzést és emelte az inflációs várakozásokat, így gyakorlatilag biztossá vált, hogy Európában elhúzódó stagflációs időszak következik be. Az arany ára ennek megfelelően pozitívan reagált.

“Az euróövezetre vonatkozó szeptemberi makrogazdasági előrejelzés 2023-ban 5,6 százalékos, 2024-ben 3,2 százalékos, 2025-ben pedig 2,1 százalékos átlagos inflációval számol. Ez 2023-ra és 2024-re vonatkozóan felfelé, 2025-re vonatkozóan pedig lefelé történő felülvizsgálatot jelent” – áll a jegybank monetáris politikai nyilatkozatában.

  • Arany: Nem csak Kína vásárol
  • Arany: “A központi bankoknak dönteniük kell”
  • Arany hamarosan 3000 dolláron? – “Ötször nagyobb a valószínűsége, hogy villámcsapás ér”.

 

  • What Will Happen When the ECB Stops Buying Euro Bonds? – BRINK –  Conversations and Insights on Global Business

EKB nyilatkozata

Az EKB jelentősen csökkentette az euróövezet gazdasági növekedésére vonatkozó előrejelzését a szigorú monetáris politika belső keresletre gyakorolt növekvő hatása és a gyengülő nemzetközi kereskedelmi környezet miatt. Most azzal számol, hogy az euróövezet gazdasága 2023-ban 0,7 százalékkal, 2024-ben 1,0 százalékkal, 2025-ben pedig 1,5 százalékkal nő – tette hozzá. A központi bank tehát hivatalosan legalább 2025 végéig stagflációval számol az euróövezetben. Az arany árfolyama az euróval együtt röviddel a kamatlépés bejelentése után esett, de szinte pontosan az 1900 dolláros szintnél megfordult, sőt, pozitívan zárta a hetet. Az arany árfolyama ezen a héten 1922,45 dolláron zárt.

Goldpreis - Gold Chart

Akár 3000 dollár is lehet az arany árfolyama

Az elhúzódó stagfláció valószínűleg a legjobb forgatókönyv az arany számára, ha fennmarad a tartós infláció. Utoljára az 1970-es években fordult elő ez a jelenség, amikor az arany ára néhány év alatt megsokszorozódott. Ebből különösen a termelői részvények profitálnának, mivel ezek tőkeáttételt jelentenek az árura.

Want to get your hands on some gold? - The Globe and Mail

 

Indítson el Ön is már most aranymegtakarítást!

Partner Banknál a legmagasabb minőségű 999,9 finomságú 24 karátos aranyhoz lehet hozzájutni “Good Delivery” garanciával. Mivel az arany értéke időről időre változhat, ezért a Partner Bank lehetővé teszi az arany letét hosszútávú felépítését, alacsony összegű rendszeres arany vásárlással. Ezzel az arany megtakarítási tervvel könnyen és kényelmesen juthat a befektető fizikai aranyhoz és profitálhat a költségátlagolási hatás esetleges pozitív eredményeiből, vagyis amikor az árak esnek több aranyat lehet venni, amikor emelkednek akkor kevesebbet.

A fizikai aranyat ausztriai széfekben őrzik. A befektetők 50 grammos kiszerelésekben, vagy annak többszöröseiben juthatnak hozzá az aranyhoz, valamint szintén fennáll a biztosított kiszállítás lehetősége. A Partner Bank letét  meghatározó tényezője az áttekinthetőség. A letét tulajdonosa naponta megnézheti saját aranyának aktuális értékét az Online Ügyfélszolgálat felületén. A befektető bármikor eladhatja aranyát részben, vagy akár teljes mértékben, majd pedig az értékesítés eredménye kiutalásra kerülhet.

gold1360062185Előnyök

A fizikai arany, mint tulajdon értéket jelent bizonytalan gazdasági helyzetekben

Védelem az inflációval szemben.

A legjobb minőségű: 999,9 finomságú, 24 karátos aranyhoz lehet így hozzájutni.

Az arany 100%ig fizikai formában rendelkezésre áll egy

ausztriai széfben

Egyösszegű befektetés lehetséges 2.500 EURO-tól. Míg havonta akár 50 euró azaz 20.000 forintnak megfelelő összeggel is nyithat arany megtakarítási számlát.

Gyorsan lehet róla rendelkezni, vagy szállíttatni (50 gramm vagy annak többszörösét)

Fizikai Arany – az előgondoskodás egyik eszköze

Wie weit steigt der Goldpreis noch?

A Partner Bank által kínált ARANY LETÉT
Vagyonkezelés, közösen Önnel!
Aranyban történő rendszeres megtakarítás lehetséges

Áfa mentes Értékemelkedés 1 éves megtartási idő meghaladtával magánvagyon esetén adómentes

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!