Szenved a nyugdíjrendszer, de nem borul be

Őszintén szólva mi magyarok nem a legoptimistább nemzet vagyunk. Persze a hosszú történelem alatt óriási csapásokat mértek ránk és ez valahogy beivódott a DNS-ünkbe. Ezért is lehet az hogy gyakran látjuk meg hamarabb a dolgok rossz oldalát. Itt van például a nyugdíjrendszer. Tényleg nem egy jó modell. Szenved a nyugdíjrendszer, és nem azt látjuk, hogy de jó hogy nem az egész havi megélhetésünket kell magunknak megteremteni, hanem csak kevesebb, mint a felét. Jó lenne egy másik rendszer? Igen. Ennek vége lesz? Egyhamar nem.        Jöjjöenek a miértek!

Kilátástalan nyugdíjhelyzet? Meglepő számok

kép forrása:atv.hu

Miért is szenved a nyugdíjrendszer?

Hát vegyük sorra a tényeket. Először is itt van ez a fránya demográfia. Bármit is teszünk világ szintű jelenség. hogy öregszenek a társadalmak. Vagyis a rendszernek egyre több embert kéne “eltartania” egyre kevesebb bevételből. Abba a hiú ábrándba ugye senki nem ringatja magát, hogy a befizetett nyugdíjjárulékokat az állam folyamatosan félretette a nevünkön és az adja vissza apránként? Ugyanis felosztó-kirovó rendszer működik

Arról nem is beszélve, hogy sokan vannak, akik jelenleg is kevesebb, mint 100 ezer forint nyugdíjat kapnak. Hogyan lehet ebből megélni? Sehogy.

És végül azok, akik nem készülnek fel arra, hogy idős korukra ki kell egészíteniük az állami nyugdíjukat szép lassan felélik a vagyonukat. És nemhogy örökséget hagynának az utódokra, hanem adósságot fognak, jó esetben talán semmit. Ez nem lehet egy valós életcél.

SDE: Demolition of Estonian pension system must be stopped

De mi is a Felosztó-Kirovó rendszer

felosztó-kirovó rendszer az éppen aktív dolgozók adójellegű járulékaiból finanszírozza az éppen nyugdíjas korú lakosság nyugdíját. Bár ez a rendszer mentes a gazdasági kockázatoktól, legalábbis ami a befektetések elértéktelenedését illeti, nem elhanyagolható politikai kiszámíthatatlansága: a majdani nyugdíj összegét politikai döntések határozzák meg, az egyén csak minimális mértékben tudja a saját nyugdíját, illetve annak összegét befolyásolni. Nem igényel takarékoskodást, fő hátránya, hogy egy ilyen rendszer erősen ki van téve a demográfiai változásoknak: az öregedő népességben megnő az egy aktív keresőre eső nyugdíjasok száma, ami vagy a járulékok növelését, vagy a nyugdíjak reálértékének csökkentését teszi szükségessé. Napjainkban folyik a felosztó-kirovó rendszerek reformja, melynek keretében pénztári elemek kerülnek beépítésre.

Így szerezhetsz milliós nyugdíjat havi 20.000 Ft -ból - Pénzügyi Tudakozó

Mennyi most a nyugdíjkorhatár?

Nyugdíjkorhatár: nőknél legyen 55 év, férfiaknál 60! - A Magyar Munkáspárt  hivatalos honlapja

Ha szenved a nyugdíjrendszer, miért nem dől be?

A válasz egyszerű. Mert nem teheti. Ha egyik pillanatról a másikra hirtelen mondjuk megszűnének a nyugdíj kifizetések, akkor mi történne?

  • Egyfelől a kormány elveszítené a nyugdíjasok támogatását
  • Tüntetések lennének és zavargások
  • Az EU-s támogatásoknak búcsút inthetnénk

És ez még csak pár a lehetséges következmények közül. Éppen ezrt a nyugdíjrendszernek más lesz a sorsa, egyes helyeken lassú kivéreztetésnek mondják. Amíg csak lehet addig húzza. Egyesfeltételezések szerint a végső állomás az lesz, hogy mindenki fog kapni egy jelképes összeget nyugdíjsegély cmen a t9bbit meg mindenki oldja meg önmaga.

Nyugdíjfolyósító Igazgatóság (NYUFIG) - Nyugdíj ügyintézés - Budapest

Mit lehet ilyenkor tenni?

Igazság szerint két lehetséges út áll előttünk:

  • Elfogadjuk, hogy ez van és majd idősként panaszkodunk
  • Előre gondolkozunk és felkészülünk a nyugdíjas éveinkre, rögtön cselekszünk és itt regisztrálunk biztoshozam.hu

Ön készen áll arra, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

Pszichológia: Gondolkodik a bajain (kép)

 

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.
Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

• Telefonon:06706051490
• skypon:koncz.peter@portfolife.hu
• emailben:koncz.peter@portfolife.hu
• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!

Mi válaszolunk a kérdéseire és tájékoztatjuk a piaci lehetőségekről.