Linde részvény: Tapossunk a gázra!

Linde, Befektetés, Cél, Részvények, Mibefektessek

Folytatjuk azon sorozatunkat, amelyekben részvényeket mutatunk be! Ezúttal egy német cégre eset a választásunk a Linde-re. Nézzük mi mindent lehet tudni erről a gázipari óriásról, és azt, hogy miért érdemes befektetni ebbe a vállalatba! Siessen, mert most következik a vállalat negyedéves jelentése!

 

Linde unveils plans for new hydrogen plant in Germany | News | gasworld

Linde részvény: A vállalatról, amit tudni érdemes

A társaság a német Linde AG (1879-ben alakult) és az Egyesült Államok Praxair (1907-ben Linde Air Products Company néven alakult) egyesülésével jött létre 2018-ban.

A Linde PLC egy multinacionális vegyipari vállalat, amelynek székhelye Guildfordban , az Egyesült Királyságban található . Piaci részesedése és bevétele alapján a legnagyobb ipari gázipari vállalat.

A vállalat elsődleges tevékenysége a légköri gázok gyártása és forgalmazása, beleértve az oxigént , nitrogént , argont , ritka gázokat és a folyamatban lévő gázokat, beleértve a szén-dioxidot is ,hélium , hidrogén , elektronikus gázok, speciális gázok és acetilén.

Mindezek mellett azonban az innovációkban is kiveszi a részét, melyet mi sem bizonyít jobban, mint hogy a Linde vállalat tagja a Hidrogén Tanácsnak , amely hidrogén-járművekbe fektet be, versenyezve az elektromos autókkal.

Átadták Magyarország első hidrogén töltőállomását - Villanyautósok

Mi sem bizonyítja jobban a cég erősségéet, minthogy:

  • Fortune Global 500-on 44. helyezés
  • Fortune Global 2000-n 178. helyezés
  • 2021-től a legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező brit vállalat (149,45 Mrd USD)

Lenyűgöző számok, igaz? Gyorsan olvassa el a részvénybefektetés kockázataira vonatkozó részt, és beszéljünk utána a Linde cégről befektetési szempontból!

A részvény befektetés és kockázata

Most, hogy megnéztük a Coca Cola vállalat legfontosabb adatait, érdemes beszélni a részvény befektetésről.

Amikor valaki egy részvényt vásárol, akkor tulajdonjogot szerezz az adott vállalatban. Ez pedig a legtöbb cégnél azt is jelenti, hogy a lehetséges részvényárfolyam nyereség mellett negyedévente, félévente vagy évente osztalékra is lehet számítani. Az osztalékot részvényenként határozzák meg.

Ez kimondottan jól hangzik, de akkor miért nem vásárol mindenki részvényt? Melyek a részvények kockázatai?

  • esetleges csődkockázat, de ez nem jellemző.
  • árfolyamkockázat,
  • poitikai kockázat
  • a részvény árfolyam esése, ezzel minden befektetésnél számolni kell!
  • devizakockázat
  • országkockázat
  • magas volatilitás. Ez azt jelenti, hogy sokkal nagyobb mozgások mehetnek végbe a részvény árfolyamában, mint mondjuk egy államkötvény esetén. Ez azt jelenti, hogy nagyobb a nyereség esélye, de a kockázat is a veszteségre.

Nem lenne fair, hogyha csak a kockázatokról beszélnénk, jöjjenek az előnyök:

  • Potenciálisan magasabb hozam lehetőség.
  • Presztízs, mert a részvényen keresztül tulajdonosai lehetünk a világ legnagyobb vállalatinak.
  • A részvénynek nincsen lejárata, szemben mondjuk a kötvénnyel.

Ha a részvénybefektetések fogalmával és kockázataival már tisztába kerültünk, akkor most már érdemes konkrétan a Linde részvényre koncentrálnunk!

A Linde részvény, mint befektetés

Az oxigénpalackok iránti növekvő kereslet közepette a tőzsdei szakértők azt javasolták a befektetőknek, hogy vizsgálják meg az oxigéngyártó vállalatok részvényeit azonnali rövid távon. Azt mondták, hogy üzleti tevékenységük növekedése miatt az ilyen vállalati részvények várhatóan éles felfelé mozognak. Többel közt ezért is javasoljuk a Linde részvényt egy jól összeállított portfólióba.

Először is a Linde cég nem egy alig ismert vállalat ráadásul magyar leányvállalata is van, amelyet ide kattintva talál. 

Másodsorban ami mellett nem mehetünk el szó nélkül az a részvény közelmúltbeli teljesítménye, hiszen idén áprilisban egy 8,5%-os emelkedést követően a részvény hihetetlennek tűnő eredményeket tudhat magáénak. 3 hónap alatt a részvény 124%-os emelkedést ért el, szemben a referenciaindex 3%-os emelkedésével.

Linde PLC Chart

Ha egy kicsit visszakalandozunk az időben mondjuk tavaly év év végéig, akkor is hasonló imponáló számokkal találkozhatunk. Az október-december negyedévben (Q4CY20) a Linde India 145% -os éves növekedést jelentett az előző év azonos évében (YoY) konszolidált adózás előtti eredményében és 85,21 milliárdos kivételes tételekben 34,89 milliárdos összegben. A működési bevételek 15 százalékkal nőttek 475 millióval, a korábbi költségvetés megfelelő negyedévében 413 millióval.

Linde-Aktionäre erhalten Post aus Irland - WELT

Ahogy látható mind a piaci helyzet, mind a Linde részvény egyértelműen felfelészálló ágban van. Így már csak 2 kérdés adódik: Ön szeretne részesedni ebből a sikertörténetből? A másik pedig:

Ön készen áll arra, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

 

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.
Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

• Telefonon:06706051490
• skypon:koncz.peter@portfolife.hu
• emailben:koncz.peter@portfolife.hu
• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!

Mi válaszolunk a kérdéseire és tájékoztatjuk a piaci lehetőségekről.