Negyedéves jelentés: Készüljön fel és profitáljon!

negyedéves jelentés

Lassan újra elérkezik a negyedéves jelentés dömping. Az élesszemű befektetők már tűkön ülnek és alig bírják kivárni ezt a pár napot. Számukra ez olyan, mint a karácsony? De miért van ez így? Miért ilyen fontos ez az esemény? Tartson velünk, és a cikkben mindenre fény derül!

Quarterly Report Definition

A negyedéves jelentés fogalma

Minden egyes vállalatnak jelentenie kell a felügyeleti szervek felé, hogyha Önnek van vállalkozása, akkor ezzel pontosan tisztában van. Azon cégek részére, amelyekbe bele lehet fektetni, azaz részvényt bocsájt ki ezt nyilvánosan kell megteni. A részvényesek ugyanis a cégnek a tulajdonosai, vagyis tisztában kell lennie a cég legfontosabb adataival, bevételeivel, cashflowjával. De mi is van benne ebben a jeletésben? Mutatjuk:

  • Nyereség és veszteség, vagyis a pénzügyi mérleg
  • A mérleg kiegészítése
  • Magyarázó megjegyzés, amely részletes tájékoztatást nyújt az elvégzett műveletekről
  • Következő negyedéves tervek bemutatása

És ezek az adatok, bizony rendkívül sokat jelentenek a részvények árfolyamára, ezáltal a befektetők esetleges nyereségére, vagy veszteségére.

Miért fontosak a jelentések ?

Cash Flow készítése és elemzése - Könyvelés, könyvelő iroda

A válasz egyértelmű, a spekuláció miatt. Hiszen a pénzpiacon rengeteg múlik a spekuláción. A részvények árfolyamát ugyanis két fontos ténxező befolyásolja alapajaiban:

  • Céges adatok (bevétel, kiadás, stb.)
  • Gazdasági környezet (banki alapkamatok, munkanélküliség, stb.)

Amikor ezeket az adatokat vizsgáljuk és ezekből vonunk le következtetéseket egy adott részvényre vonatkozóan az nevezzük fundamentális elemzésnek.

Amikor hírek jönnek egy adott cégről, akkor a befektetők mindig figyelnek és akcióba lendülnek. Ha jók az eredmények és pozitívak a kilátások, akkor vélhetően növekedni fog a részvények árfolyama. Hogyha rosszak az eremények és negatív a jövőkép, akkor a részvény árfolyama valószínúleg csökkenni fog.

Azaz ezekben az időszakokban a részvények általában volatilisebbek, mint általában. Ha pedig a részvény árfolyam mozog, akkor ott nyereséget lehet szerezni.

Hogy konkrétan milyen vállalatoknál? Nézzük meg!

Az alábbi S&P500 indexen is ha valaki szakértő észreveheti a gyorsjelentéses időszakokat!

S&P 500 Chart

Milyen negyedéves jelentés várható?

Igazság szerint szinte minden olyan cég, amely számít negyedéves jelentés fog tenni, vagy tett. A teljessg igénye nélkül felsorolunk most párat, amely ügyfeleinket, olvasóinkat bizonyosan érdekelheti:

2021.04.14:

  • JP Morgan
  • Goldmann Sachs

2021.04.16

  • Morgan Stanley

2021.04.19

Ezek ugye mág megtörténtek, de most nézzünk meg pár igen komoly céget, amelyek csak most fogják a jelentésüket nyilvánosságra hozni!

Két jellentést publikálnék is itt. Procter&Gambe

A Procter & Gamble is jobb számokat jelentett a vártnál. A negyedévben elért 18,1 milliárd dolláros bevétel és a 1,26 dolláros részvényenkénti eredmény is felülmúlta a konszenzus által várt 18,0 milliárdos bevételt és 1,19 dolláros profitot. Az éves előrejelzésén nem változtatott a társaság, viszont a tervezett 10 milliárd helyett 11 milliárd dollár értékben tervez részvényeket visszavásárolni.

P&G brings in new CEO to lead its 'most comprehensive transformation' –  Marketing Week

Coca-Cola nyeresége

A Coca-Cola is megverte a várakozásokat. A társaság 55 centes egy részvényre jutó eredményt ért el az első negyedévben, ami meghaladta az elemzők által várt 50 centet. A 6%-os organikus bevétel növekedés messze felülmúlta a 0%-os konszenzust.

2021.04.22

  • SAP
  • Heineken
  • Intel

2021.04.23

2021.04.27

  • Starbucks
  • General Electric
  • Alphabet
  • UPS
  • Visa

    Mint mondtuk, nem fogjuk az összes céget felsorolni, de annyi már ebből a felsorolásból is látszik, hogy befektetési szempontból kimondottan fontos időszakban vagyunk, ahol fontos, hogy jó döntéseket hozzunk. Anyagi szempontból mindenképpen.

  • A PIN-kód biztonságával kapcsolatos információk | Visa

Az árfolyamok szempontjából azonban nem az elmúlt, hanem a következő negyedévek számítanak. A fő kérdés az lesz, hogy a magas inflációs nyomást mennyire könnyen tudják a vállalatok a fogyasztókra hárítani.

A rekordalacsony kamatkörnyezet tartós fennmaradása várhatóan a tőzsdéket is tovább repíti. Elkerülhetetlennek tűnik, hogy a covid-válságot követően magasabb infláció jöjjön, ami éveken át velünk marad majd. A válságot kezelendő a kormányok és a jegybankok rengeteg pénzt pumpálnak a rendszerbe azzal a céllal, hogy a fogyasztást és a beruházásokat stimulálják. Ez jelentős különbség az előző, a 2008-2009-es krízis kezelése során alkalmazott válságkezeléshez képest.
Kamatot vágott a Fed - mfor.hu
Kérem hívjon fel ha alkamas , mert van lehetőség most havi 15-20000 forintból hosszutávon nyereséget elérni, de akár egyösszegben 2 millió forinntal is.

Jó döntés viszont csak tájékozott, naprakész és profi szakember segítségével lehet, így adódik a kérdés:

Ön készen áll arra, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

 

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.
Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

• Telefonon:06706051490
• skypon:koncz.peter@portfolife.hu
• emailben:koncz.peter@portfolife.hu
• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!

Mi válaszolunk a kérdéseire és tájékoztatjuk a piaci lehetőségekről.