Szeretne 4,8% éves eurós hozamot Magyar Államkötvényben?

Eurós magyar államkötvény

Elsőre tudom, hogy a címben megjelent eurós hozam meglepő és soknak túnik. De higgyék el lehet érni. Sokan még mindig forintban takarítanak meg, ahelyett hogy ugyanezt a pénzt euróba fektetnék. 2020.01.27-én azaz pont három évvel a cikkírásom elött a forint / euró árfolyama 336,91 forint volt. Jelenleg egy euróért 386,10 forintot kell fizetni. Vagyis átlagosan évente 4%-ot romlott a forint az euróhoz képest.

De mégis biztonságot szeretnénk és csak nemcsak árfolyamokban gondolkodni? Akkor mi a teendő?

A Bűvös Befektetési Háromszög - Pénzügyek a színfalak mögött

Eurós Magyar Államkötvény!

Gondolta, vagy halott arról, hogy a Magyar Állam ismét tavaly is bocsájtott ki eurós államkötvényt? Nyilván nem mert 2023-ban a 16%-os Államkötvény volt a sexy .Hiszen inflációkövető. De ha belegondol, hogy az inflációkövető Álamkötvénynek nincs fix kamata és évente úgy változik ahogy az infáció. Ha 2025-re a Magyar Kormánynak az éves inflációja 3-3,5% és ez össze is jön, akkor annál maximum majd csak 0,5%-kal fog többet fizetni. Tehát marad az eurós álamkötvény de diszkont belépővel.Ugyanis ez az eurós Magyar Államövény egyuttal Zold Kötvény is.

Fenntartható finanszírozás Magyarországon

Zöld Kötvény:

A zöld kötvények kizárólag olyan beruházások finanszírozására szolgálnak, amelyeknek van valamilyen közvetlen vagy közvetett környezet- vagy éghajlatvédelmi előnye. Sokáig mind a kibocsátók, mind a befektetők számára kockázatot jelentett a sztenderdek hiánya a beruházások egységes „zöld” besorolására. E probléma orvoslására 2014-ben az ICMA (International Capital Market Association – Nemzetközi Tőkepiaci Szövetség) lefektette a Zöld Kötvények Elveit (Green Bond Principles), amelyek hozzájárultak a zöld címkével rendelkező kötvények piacának jelentős növekedéséhez. További iránymutatást nyújt az Európai UnióTaxonómia rendeleti csomagja, ami egységes szempontrendszert biztosíthat a környezetileg fenntartható projektek értékelésére. Amennyiben egy vállalkozás zöld kötvényt bocsát ki, akkor azzal lényegében zöld és fenntartható működését finanszírozza külső forrás bevonásával. Az a befektető pedig, aki ilyen értékpapírokat vásárol, jelzi elkötelezettségét a zöld pénzügyek és a fenntarthatóság mellett.

Érkezhet a magyar zöld kötvény

Miért éri nekem ügyfélként  meg?

Mivel ezeket a kötvényeket 6- 10 évre bocsátották ki, árfolyamuk van. A 2020/2030-as kötvény euróban lett kibocsátva 0,5%-os eurós kamattal , míg a 2026-ban lejáró 1,125%-os kamatot fizet éves szinten. A 2030-ban lejáratúnak éves szinten 3,925%-os hozama van. A 2023-ban kibocsátott zöld eurós magyar államkötvény  5,375% kamat mellet 103% árfolyamná még így is 4,8% bruttó hozamot biztosít. Az utobbiból  17milliár 750 millió fornt értékben bocsátottak ki kötvényt, ugymond kértek az intézményektől, akosságtól hitelt.

  • amennyiben lejáratig (2026,2030,2033) kitartásra kerül,
  • de nem kötelező lejáratig tartani, szabadon kereskedhet vele aktuális áron minden kereskedési napon, mivel ~30%- kal forog a kibocsájtási ára alatt (névérték), így ez rendkívüli módon kedvező vételi ár
  • Állami kezességvállalás
  • Árfolyamkockázat-mentesség lejáratig tartás esetén

Lehetőség:

Ezeket a kötvényeket lehetősége van megvásárolni a Partner Bankon keresztül, akár 2.050.000 forint azaz 5000 euróval. A beruházás megtérül, hiszen stabilitást és biztonságot kínál, ezen felül kimagasló kamatot euróban. Ne feledje 4% -os eurós hozam akár 15% forint kamatnak is megfelelhet egy romló forint esetében. A magyar deviza már hetek óta a 380 385-es sávba ragadt be. A szakértők szerint vészjósló jelek látszanak az árfolyamon, visszatérhet a rekord gyenge 400 forintos euró/forint árfolyam. Már csak azért is mert a jegybanki alapkamatot a 10,75%-ról hamarosan 100 bázispontal csökkenteni fogják, ami a hiteezést megindihatja, de a forint árfolyamra ellentétesen hat.

Zöldkötvény: itt vannak a részletek - mfor.hu

Javaslat

Ha Ön euróban gondolkodik és még mindig elkötelezett a Magyar Államkötvény és a Klímaváltozás iránt javaslat vegyen 2023-as 5,375%-os Magyar Államkötvényt amely euróban fizet hozamot, nem is akármilyent hanem több, mint 4,8%-ot éves szinten.

Ha nyereséggel és kisebb kockázatokkal  szeretnél befektetni minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látja ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skype-on:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!