A SANOFI 2,08 milliárd eurós nettó nyereségről számolt be

Sanofi 2,08 milliárd eurós (2,07 milliárd dollár) nettó nyereségről számolt be

A Sanofi SA  gyógyszergyártó vállalat magasabb árbevételt jelentett a harmadik negyedévre vonatkozóan. Bár a nettó nyereség enyhén csökkent  a vállalat emelte a 2022-re vonatkozó részvényenkénti üzleti eredményre vonatkozó előrejelzését, hivatkozva a vakcinák és a speciális ellátási üzletág jó teljesítményére.

Nyereség

A francia gyógyszeripari nagyvállalat 2,08 milliárd eurós (2,07 milliárd dollár) nettó nyereségről számolt be az egy évvel korábbi 2,34 milliárd euróval szemben- Az eredmény ugyan elmaradt az elemzői várakozások 3,67 milliárd eurós eredményétől, de mégis hatalmas lett.  Az üzleti nettó nyereség  – egy szorosan vett mutatószám, amely levon néhány egyszeri tételt – 3,61 milliárd euró volt ebben a negyedévben. Szemben az egy évvel korábbi 2,74 milliárd euróval. Az egy részvényre jutó üzleti eredmény 32%-kal 2,88 euróra emelkedett – közölte a vállalat.

آشنایی با سانوفی - همشهری آنلاین

Az árbevétel 12,48 milliárd euróra emelkedett az egy évvel korábbi 10,43 milliárd euróról, meghaladva az elemzők 12,15 milliárd eurós várakozását.

Gyógyszerüzletág

A Sanofi közölte, hogy a gyógyszerüzletág forgalmának növekedését a speciális ápolási portfólió hajtotta, amely magában foglalja a legkelendőbb ekcémás gyógyszert, a Dupixentet. Amelynek eladásai 44,5%-kal nőttek a negyedévben.

Az oltóanyag-értékesítés 23,5%-kal nőtt a negyedévben, amit az influenza elleni oltások és a világjárványt követően az utazási vakcinák fellendülése eredményezett – közölte a Sanofi.

A vállalat emelte az egy részvényre jutó üzleti eredményre vonatkozó véleményét. Hiszen a mutatószám változatlan árfolyamon számolva mintegy 16%-os növekedésre számít.

Smart Eye Third Quarter 2022 Earnings: Revenues Miss Expectations - Simply  Wall St News

Sanofi részvények: A nagy értékvesztés

Összességében a harmadik negyedéves árbevétel közel 20%-kal 12,48 milliárd euróra ugrott. A korrigált eredmény azonban közel 10%-kal, részvényenként 1,66 euróra csökkent. A jelenlegi árfolyamok alapján az árbevétel 12,42 milliárd dollár volt, az eredmény pedig 1,65 dollár részvényenként. Mindkettő a FactSet becslései felett zártak.

A Sanofi részvények számára kevésbé kedvező, hogy a vállalat 1,58 milliárd dolláros költséget számolt el, miután a SAR444245 nevű rákgyógyszer egyik vizsgálatát leállították. A gyógyszer az interleukin-2 nevű citokin ellen irányul. Az interleukin-2 célpontját célzó közelmúltbeli erőfeszítések azonban biztonsági aggályokkal terheltek.

A Sanofi most egy 1. és 2. fázisú vizsgálat elindítását tervezi, hogy meghatározzák a gyógyszer legjobb adagolási ütemezését. Lezár egy folyamatban lévő, háromhetenkénti adagolást vizsgáló félidős vizsgálatot.

Szolgáltatóközpontot nyitott a Sanofi Budapesten

Lehetőség

A Sanofi S.A részvény vásárlásban nagy a lehetőség a jövőre nézve. A Sanofi S.A részvényárfolyama ezen a héten 5,2%-ot emelkedett. A Sanofi a technológia egy újabb rétegével bővíti a Franciaországban és Szingapúrban épülő “EVolutive” vakcinagyártó létesítményeit. Illetve a Dassault Systèmes szimulált 3D tereit használja ki a gyártás optimalizálására a digitális iker erejével.

Sanofi S.A. Chart

Átalakítás

A napokban jelent meg az a hír, hogy a Sanofi eladja japán gyártóüzemét. A Sanofi Tokió melletti japán gyártóüzemét eladja egy európai szerződéses fejlesztő és gyártó szervezetnek.

Homepage- Sanofi in Japan

A Sanofi végleges megállapodásokat írt alá az Adragos Pharmaceutical német szerződéses fejlesztő és gyártó szervezettel  a japán Kawagoe-ban található gyógyszergyártó telephelyének eladásáról.

A francia gyógyszeripari vállalat hosszú távú szállítási megállapodást is köt a CDMO-val. A cél az, hogy a CDMO stratégiai partnerré váljon.  Új európai, észak-amerikai és japán ügyfeleket vezessen be a gyártóüzembe.

Javaslat

A stabilitás miatt mindenképp a portfólió bővítést javaslom. Vásároljon Sanofi S.A részvényt, hogy diverzifikálva beszállhasson a francia gyógyszeripari vállalatba. A Jefferies elemző ház a számok után a Sanofi besorolását “vétel” szinten hagyta 110 eurós célárral. A francia gyógyszeripari konszern harmadik negyedéve a vártnál jobban alakult.

Ha nyereséggel és kisebb kockázatokkal  szeretnél befektetni minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!