Befektetési tippek kezdőknek: Így legyen sikeres!

Pénzügyi tippek biztoshozam.hu

Oldalunk sokat foglalkozik azzal, hogy gyakorlati tippeket adjon, hogy milyen eszközökbe érdemes befektetni. Ezúttal azonban kicsit más irányt veszünk, kicsit elkalandozunk a befektetés pszichológia irányába. Jöjjenek hát a hasznos befektetési tippek, amelyek segítségével sikeres lehet!

Miért kellenek befektetési tippek?

Bár ahogy a bevezetőben is említettük mindenkinek szüksége van arra, hogy a megkeresett vagyonát gyarapítsa, attól még a befektetés egy külön szakma. Éppen ezért érdemes sok mindent megtudni a befektetésről, a részvényekről, kötvényekről, és a befektetéspszichológiáról, hogy legyen esélyünk profitot szerezni.

És akkor az első befektetési tipp: Mindig figyeljen oda arra, amit a szakemberek mondanak/javasolnak!

Persze evidensnek tűnik, de ettől függetlenül nem lehet mással kezdeni, viszont innen is adódik a kérdés, honnan lehet tudni, hogy kivel érdemes együtt dolgozni?

Befektetési tippek: Jól válasszon partnert!

Több szolgáltató is elérhető a piacon, és számos értékesítő is szívesen ad “szakértői” tanácsot. Önnek azonban fontos, hogy egyből olyan embert és céget válasszon, amellyel szemben vannak biztosítékai. Mire figyeljen, amikor partnert választ magának? Íme:

  • Tőkeerős, biztos cég legyen
  • Megfelelő szervek felügyeljék a tevékenységét
  • Korrekt költségeket számoljon fel
  • Biztos tudású, magabiztos tanácsadóval kommunikáljon
  • Legyen bizalma azzal, akivel tárgyal
  • Lehetőleg adjon valami pluszt az Ön számára (cikkek, hírek, hírlevelek)

Mi magunk is ezek szerint járunk/jártunk el és ezért választottuk a Partner Bankot. És ezzel. hogy egy korrekt cég, alacsony költségek mellett kínál lehetőséget arra, hogy gyarapítsuk a vagyonunkat már jelentősen nőttek az esélyeink arra, hogy profitot szerezzünk.

Második befektetési tipp: Jó partnert válasszon Magának!

A befektetés elemzés alapú legyen, ne szerencsejáték!

Nem szeretnénk nagyon félrebeszélni, de kicsit érdemes párhuzamot vonni egy  “szerencsejátékkal” a pókerrel. Nagyon sokan mondják, hogy ez a szerencsén múlik csak, és tény, hogy van hozzá köze, de… De miért van, hogy emberek nagy lábon élnek a pókerből, és szinte mindig ugyanazok kerülnek a győztesek közé? Mert nem csak a szerencsén múlik. Stratégia, pszichológia, megfontolt döntések. Pontosan ezek kellenek egy jó befektetéshez is.

Tudatosan utánajárás és a szakember segítsége meg fog mutatkozni az Ön pénztárcáján is (legyen ez akár technikai elemzés, vagy fundamentális elemzés,), ezért a harmadik pénzügyi tipp: Tudatosan, és ne ösztönből cselekedjen!

Ne ijedjen meg az első rossz hír hallatán!

Kicsit kapcsolódva az előző témához: Számos befektető vérezhet el azon, hogy történik egy kis esés a portfóliójában, és azonnal kiveszi a pénzét. Általában ez a legrosszabb döntés, hiszen ilyenkor azonnal realizáljuk a veszteséget.

Ennél sokkal eredményesebb döntés lehet hagyni egy kis időt még, hiszen mint tudjuk az idő is csökkenti a kockázatainkat, vagy ha el is adjuk az adott értékpapírt, akkor a visszavásárolt pénzt tegyük olyan alacsonyabb kockázatú eszközbe (például kötvény), amely visszahozza az esetleges veszteséget.

Az utolsó pénzügyi tanács mára: Ne ijedjen meg, lássa meg a lehetőséget!

Az gondoltuk ideje egy ilyen cikket írni, ahol nem konkrét befektetési lehetőségeket taglalunk, hanem kicsit a lélektanát is megvilágítjuk az értékpapírok világának. Reméljük hasznos gondolatokkal gazdagodott, amely hozzásegíti Önt a sikeres befektetéshez.

Ezenfelül úgy tudunk segíteni, hogyha felkeres minket, és személyesen válaszoljuk meg a felmerült kérdéseket, vagy tárgyalunk konkrétan az Ön által megálmodott portfólióról. Ezt az alábbi módon teheti meg:

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kaps és tud majd a saját befektetéseidben dönteni diverzifikáltan.

 

Szeretné egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!

Mi válaszolunk a kérdéseire és tájékoztatjuk a piaci lehetőségekről.