3,099% kamat és hozam euróban a Mercedestől

2017_Mercedes. kötvény

2022 október 24-én a Fitch Ratings megerősítette a Mercedes Benz Group AG hosszú távú kibocsátói nemteljesítési besorolását (IDR) és az elsőbbségi nem biztosított besorolást “A-” szinten. Ezen túlmenően a Fitch stabilról pozitívra módosította a hosszú távú IDR-re vonatkozó minősítési kilátást.

Vezettük: Mercedes-Benz E-osztály, 2017

Minősítés

A kilátás pozitívra történő felülvizsgálata a Fitch azon várakozását tükrözi, hogy a csoport jövedelmezősége és készpénztermelő képessége strukturálisan javulni fog, és az “A” minősítési mediánnak megfelelő szintre emelkedik az autóipari hiteltényezőkben.És  ellenálló marad a makrogazdasági ellenszéllel és a gyengülő kereslettel szemben. A Mercedes Benz (MB) luxusfókuszát és árképzési erejét a következő 12-18 hónapban az esetleges energiaellátási zavarok és a gyengülő fogyasztói kereslet próbára teszi. A Fitch előrejelzése szerint azonban a nyereségesség továbbra is a pozitív minősítési érzékenységek felett marad. A Fitch úgy véli, hogy a stabil, 10% feletti EBIT-árrést támogató, erős árszabályozással elért eredmények a felminősítéshez vezetnek.

MERCEDES BENZ G63 GRILLE EMBLEM 2013 2014 2015 2016 2017 2018 AMG OEM | eBay

A hitelminősítés megerősítése tükrözi a Mercedes Group erős márkaértékét és földrajzi diverzifikációját. Valamint a magasabb kategóriájú modellcsaládok felé hajló portfóliót, amelyet a recesszió potenciálisan kevésbé befolyásol. A csoport tőkeszerkezete erős, és megfelel más, magas befektetési besorolású autóipari OEM-gyártóknak.

 

2017-ben a Mercedes hitelt vett fel a Befektetőktől.

A német autógyártónak a Daimlernek azaz a Mercedesnek 2017 novemberében szüksége volt pénzre beruházásaihoz ezért 10 évre kötvényt bocsájtott ki egymillió euró értékben.

Igaz nagyon alacsony kamaton fix egy százalékon bocsájtotta ezt ki. De a befektetőknek megnyugvás, hogy a Daimler azaz a Mercedes Benz AAA minősítéssel rendelkezik. A vállalat 2017. októberben az Automotive Newsnak elmondta, hogy a 2017-es modellévre négy amerikai Mercedes dízelmodell értékesítésének engedélyezését tervezi kérni és ehhez van szüksége tőkére. Akkor a dízelüzemű járművek 2016-ban az Egyesült Államokban az amerikai eladások kevesebb, mint 1 százalékát tették ki.

Mercedes-Benz A-Class Review, Price & Features

Jelenleg ez a Mercedes  2027.11.15-én lejáró kötvény 91,49%-os árfolyamon áll, így éves szinten fix 3,099%-os hozamot hoz a befektetőinek.

Javaslat

Vásároljon Mercedes kötvényt és fix 1 % mellett, ha maradnak az árfolyamok még 4 évig összesen 3,099% hozamot kaphat euróban. Vásárolni forintban érdemes, amit a bank középárfolyamon (  mínusz 0,9%) vált át euróra.  A vásárláshoz minimum 3000 euró szükséges azaz 385 forintos árfolyamnál (2023.03.24-i árfolyam) 1.115000 forint. Ne feledje stabilan minden évben megkaphatja kamatát és ha ezt 2027 november közepéig tartja akkor évi 3,099% hozammal lesz gazdagabb, mindezt persze euróban. (ráadásként akár évi 7-10 forint euró nyeresége is lehet ha csak a múltba tekintünk vissza)

A kötvény kereskedés – Útmutató - Admirals

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

 

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skype-on:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is vagy a McCormick kötvény, bátran vedd fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

A szuperkötvénynél is több pénzt lehetett keresni ezekkel - Napi.hu

 

Szeretnél egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnéd átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztrálj ide kattintva!