A Beiersdorf a legnépszerűbb a magáncégek körében, akik a részvények 57%-át birtokolják, az intézmények 22%-ot tartanak.

Beiersdorf, Firmenich, Kao, L'Oréal, LVMH "Triple A" CDP 2022 minősítést kapott

A Beiersdorf Aktiengesellschaft fogyasztási cikkek gyártásával és forgalmazásával foglalkozik Európában, Amerikában, Afrikában, Ázsiában és Ausztráliában.

Ha tudni szeretné, hogy valójában ki tulajdonos a Beiersdorf  részvényeiben, akkor meg kell néznie a vállalat  részvénykönyvét. Az 57%-os részesedéssel a magáncégek rendelkeznek  a vállalatban, amivel akár döntéshozóak is lehetnének. Vagyis a  magánbefektető vállalatok csoportja profitálhat a legtöbbet, ha a részvények emelkednek (vagy veszíthet a legtöbbet, ha csökkenés következik be).
Az intézmények viszont a vállalat részvényeseinek 22%-át teszik ki. Általánosságban elmondható, hogy a vállalat növekedésével az intézmények növelik tulajdonrészüket. Ezzel szemben a bennfentesek idővel gyakran csökkentik tulajdonrészüket.

Nézzük meg közelebbről, hogy a különböző részvénytípusok mit árulnak el a Beiersdorfról.

ownership-breakdown

kép forrása: Seeking Alpha

Mit árul el az intézményi tulajdonosi kör a Beiersdorfról?

Sok intézmény egy olyan indexhez méri teljesítményét, amely megközelíti a helyi piacot. Így általában nagyobb figyelmet fordítanak azokra a vállalatokra, amelyek szerepelnek a főbb indexekben is. Láthatjuk, hogy a Beiersdorfnak vannak intézményi befektetői és a vállalat részvényeinek jó részét ők birtokolják. Ez azt jelezheti, hogy a vállalat bizonyos fokú hitelességgel rendelkezik a befektetői közösségben. A legjobb azonban óvatosnak lenni, ha az intézményi befektetőkkel járó feltételezett érvényességre hagyatkozunk. Néha ők is tévednek. Nem ritka, hogy nagy árfolyamcsökkenés következik be, ha két nagy intézményi befektető egyszerre próbál meg kiszállni egy részvényből. Érdemes tehát megnézni a Beiersdorf múltbeli eredményeit (lásd alább). Természetesen ne feledjük, hogy más tényezőket is figyelembe kell venni.

Beiersdorf Chart

A Beiersdorf nem fedezeti alapok tulajdonában van. A Maxingvest Ag. jelenleg a vállalat legnagyobb részvényese a forgalomban lévő részvények 57%-ával. Ez lényegében azt jelenti, hogy széleskörű befolyással, ha nem is teljes ellenőrzéssel rendelkeznek a vállalat jövője felett. Eközben a második és harmadik legnagyobb részvényes a forgalomban lévő részvények 3,3%-át, illetve 1,8%-át birtokolja.

8 Beiersdorf (2020) | Beauty Packaging

Az intézményi tulajdonlás vizsgálata jó módja annak, hogy felmérjük és kiszűrjük egy részvény várható teljesítményét. Ugyanez érhető el az elemzői vélemények tanulmányozásával. Elég sok elemző foglalkozik a részvényekkel, így elég könnyen utánanézhet az előrejelzett növekedésnek.

A Beiersdorf bennfentes tulajdonosi részesedése

A bennfentes fogalma országonként némileg eltérhet, de az igazgatótanács tagjai mindig beleszámítanak. A vállalat vezetősége irányítja az üzletet, de a vezérigazgató az igazgatótanácsnak tartozik felelősséggel, még akkor is, ha tagja annak.

Hidden Stock Market Gems: Beiersdorf AG (OTCMKTS:BDRFF) | Seeking Alpha

A legtöbben pozitívumként értékelik a bennfentes tulajdonlást, mert ez azt jelezheti, hogy az igazgatótanács jól összehangolódik a többi részvényessel. Bizonyos esetekben azonban túl nagy hatalom összpontosul ebben a csoportban.

Megjegyezzük, hogy ezek az  adatok nem mutatják, hogy az igazgatótanács egyetlen tagja sem rendelkezik személyesen részvényekkel. Nem minden joghatóságban ugyanazok a szabályok vonatkoznak a bennfentes tulajdonosi részesedések közzétételére  és lehetséges, hogy itt valamit kihagytak az elemzők.

Beiersdorf Appoints Vincent Warnery As CEO | Beauty Packaging

Vincent Warnery 2021 óta a Beiersdorf Aktiengesellschaft vezérigazgatója. Az ALK-Abelló A/S igazgatótanácsának független tagja volt 2019. március 13-tól 2021 augusztusáig. A Beiersdorf Aktiengesellschaftnál 2017. február 15. óta az igazgatóság tagja, 2021. május 1. óta pedig az igazgatóság elnöke.
Az ALK-Abelló A/S-nél 2019. március 13. óta igazgatói tisztséget tölt be. Felelős a Gyógyszerészet és Szelektív, valamint az észak-amerikai üzletágért. Warnery úr felügyeli az Eucerin, a Hansaplast és a La Prairie márkákat. Warnery úr 2016 novembere és 2013 szeptembere között a Sanofi S.A. globális fogyasztói egészségügyi üzletágának vezető alelnökeként/vezetőjeként és a globális fogyasztói egészségügyi üzletág tagjaként dolgozott.

Általános köztulajdon

A 21%-os tulajdoni hányaddal a nagyközönség, amely főként egyéni befektetőkből áll, bizonyos fokú befolyással rendelkezik a Beiersdorf felett. Ez a tulajdoni hányad, bár jelentős, nem biztos, hogy elegendő a vállalati politika megváltoztatásához, ha a döntés nincs összhangban a többi nagy részvényessel.

De miért is éri meg 2023-ban Beiersdorf AG részvényt venni?

A Beiersdorf AG német multinacionális vállalat két fő üzletágban tevékenykedik: testápolási termékek és öntapadós termékmegoldások. A Beiersdorf a tulajdonosa néhány legkedveltebb márkának, köztük a Nivea, a La Prairie, a Hansaplast és a Florena. A vállalat többségi tulajdonosa a Maxingvest AG magánkézben lévő holding társaság. A Beiersdorf részvényei idén eddig 14,9%-ot erősödtek. A TipRanks-en a Beiersdorf részvénye mérsékelt vételi konszenzusos minősítést kap. Ez 11 vásárlás, három tartás és négy eladás értékelésen alapul az elmúlt három hónap során.

Beiersdorf reinventing Nivea into global skin care brand in 2022 via active  ingredient, sustainable innovation says CEO

Továbbá, a vállalati bennfentesek optimisták a Beiersdorf részvényeinek pályáját illetően, és az elmúlt három hónapban 47,8 ezer euró értékben vásároltak részvényeket. A Beiersdorf részvényenként 0,7 euró éves osztalékot is fizet, ami szerény, 0,67%-os hozamot tükröz. A 106,41 eurós átlagos Beiersdorf árcél is azt jelenti, hogy a részvény a jelenlegi szinteken teljes mértékben értékelt. Eközben a legmagasabb, 122 eurós elemzői célár 15,5%-os emelkedési potenciált jelent a jelenlegi szintekhez képest.

La Prairie | Beiersdorf

Javaslat

Hosszútávra vásároljon stabil Beierdorf részvényt ami euróban  nemcsak biztonságot, hanem extra magas hozamot és szerény de biztos osztalékot is adhat Önnek. Befektetni már 1,1 millió forinttal be tud.  Az elemzők becslése szerint a LaPrairie luxusmárka ami  valószínűleg az üzlet húzóereje lehet.

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!