Kiugróan magas kamat dollárban a Yum! Brands kötvényénél

10 éves fix kamat dollárban KFC-val

A YUM! Brands-röl nemrég egy részvényelemzésben írtam, most a kötvényét veszem górcső alá. Adva van a világ egyik legnagyobb vállalata Yum! Brands avagy a KFC , Pizza Hut és Taco Bell triója amely tavaly azaz 2022-ben úgy döntött bővíti szolgáltatását és hitelt vesz fel ehhez. A hitelt kötvénykibocsátással oldja meg 10 évre. A kötvényhez mind elsődleges piacon , mind másodlagos piacon hozzáférhetőek lettek az intézményi befektetők és a lakosság is.

1 milliárd dollár értékben 2000 dolláros címletekben bocsátották ki a kötvényt. A kötvény 2032.04.01-én jár le és éves szinten 5,375%-on fizet kamatot. Kamatfizetés minden év április 01. Dollárban bocsátották ki, de az ügyfél nyilván devizakockázattal vásárolhatja ezt eurós, forintos számlára is, de a legelőnyösebb ha a Partner Bankon keresztül dolláros számlán veszi ezt meg. A kötvény bármikor visszahívható.

Brutálisat megy a forint! - Jöhet a 300-as dollár? - Tőzsdefórum

De ez mit is jelent

  • visszahívható kötvény (lehetőséget ad a kibocsátó számára, hogy a kötvényt valamilyen előre meghatározott árfolyamon bármikor visszavásárolja)
  • Nyilván mivel a YUM! Brands elég hatalmas vállalat és a cég törzstőkéje, kapitalizációs tőkéje meghaladja a 34,9 milliárd eurót nem kell semmilyen csődtöl félni. Viszont a lakosságnak előbb is törlesztheti a kölcsönt azaz a kötvényt.

A kötvény árfolyama jelenleg 98,09%. Azaz így a kamattal együtt éves szinten 6,07%-ot ad dollárban hozamot a befektetőnek.

A kötvényt a frankfurti tőzsdén tudja a bank megvásárolni. A Partner Bankon keresztül minimum 4000 USD plusz költség, vagy 365 forintos árfolyamon minimum 1460000 plusz költség kell hozzá.

YUM! Brands-ről pár szó

A vállalat története 1977-ben kezdődött, amikor a PepsiCo a Pizza Hut felvásárlásával belépett az éttermi üzletágba. Egy évvel később a PepsiCo megvásárolta a Taco Bell-t. 1986 júliusában az R. J. Reynolds eladta a KFC-t a PepsiCo-nak, hogy kifizesse a Nabisco nemrég történt megvásárlásából származó adósságát. 1990-ben a Taco Bell révén felvásárolták a Hot ‘n Now-t, de a vállalatot 1996-ban eladták. 1992-ben a PepsiCo felvásárolta a California Pizza Kitchen-t.

A PepsiCo 1992-ben felvásárolta a California Pizza Kitchen-t. 1993-ban felvásárolta a Chevys Fresh Mex, a D’Angelo Grilled Sandwiches és a kanadai East Side Mario’s lánc amerikai részlegét. Ezeket a láncokat később eladták, amikor a PepsiCo kiszállt az éttermi üzletágból, és kivált a KFC, a Pizza Hut és a Taco Bell .

Yum Brands Is Still A Good Long-Term Pick (NYSE:YUM) | Seeking Alpha

1997-ben a PepsiCo eladta a PepsiCo Food Systems étterem-ellátó egységét az Ameriserve Food Distribution Inc. részére.

Tricon Global Restaurants

Létrejött a Tricon Global Restaurants. Úgy hogy  a Yum! 1997-ben Tricon Global Restaurants, Inc. néven jött létre a PepsiCo gyorséttermi részlegéből, mint a KFC, a Pizza Hut és a Taco Bell éttermi vállalatok anyavállalata. A döntést januárban jelentették be, és a kiválás október 6-án történt meg. A Tricon a KFC központjának is otthont adó Louisville-t választotta vállalati központjául. A Taco Bell és a Pizza Hut székhelye továbbra is a kaliforniai Irvine-ban, illetve a texasi Dallasban maradt.

Tricon

 

YUM! Brands

A Yorkshire 2002 márciusában bejelentette, hogy egyesül a Tricon Global Restaurants-szal, és így megalakul a Yum! Brands. Az egyesülés 2002. május 8-án véglegesítésre került, és a névváltoztatás 2002. május 22-én lépett hatályba. 2002-ben a Yum! megkezdte a Pizza Hut és a Pasta Bravo, a Back Yard Burgers és az A&W párosítását célzó co-branding helyek tesztelését. 2011 májusában a Yum! megállapodott a Little Sheep kínai hot pot lánc megvásárlásáról 4,56 milliárd HK dollárért. A vállalat 2013 májusában nyitotta meg első éttermét a mongóliai Ulánbátorban. Mongólia számára a KFC az első nyugati gyorsétterem, amely megnyitotta kapuit az országban. 2017-ben a Yum! bejelentette, hogy 10 Pizza Hut étterem nyitását tervezi Etiópiában, miután franchise szerződést kötött az ország Belayab Foods and Franchise PLC-vel.

2020 januárjában a Yum! Brands bejelentette, hogy 375 millió dollárért felvásárolja a kaliforniai Irvine-ban található The Habit Burger Grill-t. A tranzakció 2020. március 18-án zárult le.

Yum Brand

2020-ban és 2021-ben a Yum! több technológiai vállalatot is felvásárolt. 2020 márciusában felvásárolta a Heartstyles-t, egy omnichannel oktató céget. 2021 márciusában felvásárolta a Tictuk Technologies-t, egy izraeli omnichannel rendelési és marketing megoldásokat kínáló céget és bejelentette, hogy felvásárolja a Kvantum Inc. mesterséges intelligencia alapú fogyasztói meglátásokat és marketing technológiát kínáló céget. 2021 szeptemberében a Yum! Brands befejezte a Dragontail Systems ausztrál konyhai rendeléskezelési és szállítási technológiával foglalkozó cég felvásárlását 69,1 millió dollár készpénzért.

Une idée, une suggestion …. vous avez la parole. - Châtillon-en-Vendelais

Javaslat

Hosszútávra vásároljon stabil Yum! Brands kötvényt ami dollárban nemcsak biztonságot, hanem extra magas kamatot (5,375%) jelent. Az 5,375% ha forintosítanánk 16-18% körüli hozam lehet egy visszaeső forint árfolyamnál és egy 24,5%-os infláció mellett. Így akár nyugdíjas éveiért Ön is tett egy keveset, hiszen előre gondoskodott róla. Ne feledje a kötvényt bármikor eladhatja és ez benne a szép, hogy ez most 6,07%-ot hoz Önnek ráadásul dollárban.

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

 

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skype-on:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is vagy a Magyar Államkötvény, bátran vedd fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

A szuperkötvénynél is több pénzt lehetett keresni ezekkel - Napi.hu

 

Szeretnél egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnéd átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztrálj ide kattintva!