Unitedhealth Group: Egészség és profit

Az egészségügyi és biztosítói szektorban megkerülhetetlen tényező a Unitedhealth Group. A cikkből kiderül, hogy befektetésnek is kiváló.

Egy ide vonatkozó rendhagyó idézettel kezdeném irásomat, de joggal kérdezi , hogy miért is?

“A gyógyulni akarás a gyógyulás része.” 

Lucius Annaeus Seneca

Olvassa tovább a cikket és rájön.

UnitedHealth Group története

Az UnitedHealth Group Incorporated egy amerikai egészségügyi és biztosító társaság, melynek székhelye Minnesota-ban található . Egészségügyi termékeket és biztosítási szolgáltatásokat kínál. 2020-ban bevétele szerint a második legnagyobb egészségügyi társaság volt (a CVS Health mögött ) 257,1 milliárd dollárral, és a legnagyobb biztosító társaság a nettó díjak szerint. Az UnitedHealthcare bevételei a csoport teljes bevételének 80% -át teszik ki. 

A vállalat a 2020-as Fortune 500-on a 7. helyen állt. Az UnitedHealth Group piaci értéke 2021 elején  meghaladta a 332,885 milliárd dollárt.

UnitedHealth Group Donates to Help Communities Rebuild | Twin Cities  Business

Richard Taylor Burke 1974-ben megalapította a minesotai székhelyű, magántulajdonban levő mininnetalkai Charter Med Incorporated vállalatot. 1977-ben létrehozták a United HealthCare Corporation-t a vállalat átszervezésére, és a Charter Med anyavállalatává vált.

Az akvizíciók, avagy felvásárlások sora sem rövid. 1994-ben a United HealthCare felvásárolta a floridai Ramsey-HMO biztosítót. 1996-ban a United HealthCare felvásárolta az HealthWise of America-t. A sort lehet még folytatni a GeoAccess, a Mid Atlantic Medical Services, a Golden Rule Finance, és az Exante Bank vállalatokkal, csak, hogy párat említsünk.

Jelenleg a 2020-as adatok szerint több, mint:

  • 257 millárd USD a bevétele
  • 15 milliárd USD a nettó bevétele
  • 197 milliárd az eszközök értéke
  • 300 ezer alkalmazott
  • a cég kapitaizációs tőkéje 389 miliárd dollár

Szóval finoman fogalmazva is tőkeerős és stabil vállalat a UnitedHealth Group. Térjünk át a befektetés vonalra! Először a szokásos részvény befektetési tájékoztató, és utána a részvény elemzése.

Az egészségügyben hatalmas robbanás várható - Biztoshozam.hu

UnitedHealth Group 2,2 milliárd dolláros nyereségről számolt be 2020 negyedik negyedévében, így az egész éves bevétele 15,4 milliárd dollárra nőtt.

A jelentős növekedés egyik területe a Medicare Advantage és a Medic Aid volt, ahol a United Health care 8%-kal magasabb bevételt ért el. 2021-re a vállalat közel 900 ezer új munkahelyet szeretne teremteni.

A UnitedHealth Group vállalat egy stabil egészségügyi cég, amelynek részvényárfolyama az elmúlt 3 év alatt 67,94 %-ot emelkedett, mert egyre nagyobb az igény a magánbiztosító szolgáltatására és emellett a vállalatnak elég magas a társadalmi szerepvállalása is.

Az United Health Programs of America, Inc. oldal frissítette a címét.

A részvény befektetés és kockázata

Most, hogy megnéztük a vállalat legfontosabb adatait, érdemes beszélni a részvény befektetésről, ahogy eddig ezt a Biztoshozam meg is tette.

Amikor valaki egy részvényt vásárol, akkor tulajdonjogot szerezz az adott vállalatban. Ez pedig a legtöbb cégnél azt is jelenti, hogy a lehetséges részvényárfolyam nyereség mellett negyedévente, félévente vagy évente osztalékra is lehet számítani. Az osztalékot részvényenként határozzák meg.

Ez kimondottan jól hangzik, de akkor miért nem vásárol mindenki részvényt? Melyek a részvények kockázatai?

  • esetleges csődkockázat, de ez nem jellemző.
  • árfolyamkockázat,
  • poitikai kockázat
  • a részvény árfolyam esése, ezzel minden befektetésnél számolni kell!
  • devizakockázat
  • országkockázat
  • magas volatilitás. Ez azt jelenti, hogy sokkal nagyobb mozgások mehetnek végbe a részvény árfolyamában, mint mondjuk egy államkötvény esetén. Ez azt jelenti, hogy nagyobb a nyereség esélye, de a kockázat is a veszteségre.

Nem lenne fair, hogyha csak a kockázatokról beszélnénk, jöjjenek az előnyök:

  • Potenciálisan magasabb hozam lehetőség.
  • Presztízs, mert a részvényen keresztül tulajdonosai lehetünk a világ legnagyobb vállalatinak.
  • A részvénynek nincsen lejárata, szemben mondjuk a kötvénnyel.
    Lawsuit accuses UnitedHealth of 'looting' billions from employer plans  through cross-plan offsetting | FierceHealthcare

Ha a részvénybefektetések fogalmával és kockázataival már tisztába kerültünk, akkor most már érdemes konkrétan a Unitedhealth Group részvényre koncentrálnunk!

UnitedHealth Group Chart

Az UnitedHelath részvény teljesítménye

Kezdjük egy kicsit rendhagyóan az osztalékokkal. A részvényeknél ugyanis ezzel is lehet számolni. Nos, örömmel jelentjük, hogy az UnitedHealth 2010 óta 1% feletti osztalékot fizet a tulajdonosainak, azaz részvényeseinek.

Mi más korábban is felfigyeltünk erre a részvényre, amelyről itt írtunk.

A cikk írásának pillanatában az árfolyan 410,90 USD. Nézzük, hogy rövid távon hogyan szerepelt, forrásként a wallmine oldalt használva!

  • 1 hónap:  +3,77%
  • 3 hónap: +23,59%
  • 6 hónap: +23,23%

Ezekből a számokból is láthetjuk, hogy a jelenleg jó szériában van az UnitedHealth részvény. De mi a helyzet hsszabb távon?

  • 1 év:  +39,37%
  • 3 év: +209,10%
  • kezdetektől: +293,50%

Ezek aztén az imponáló számok. Bár a múltbéli eredmények semmilyen garanciát nem adnak a jövőre tekintve, de kiindulási alapnak elengedhetetlen. Mit hoz a jövő? AZt sajnos nem tudjuk megmondani. Viszont Ön el tudja képzelni, hogy az egészségügyi szektor vagy a biztosítási szektor ágazat jelentősen visszaesik? Ha ezt a kérdést megálaszolta, akkor egy utolsó kérdésre felejen helyesen, hogy a siker útjára lépjen:

Ön készen áll arra, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

Csupa kérdőjel | Új Szó | A szlovákiai magyar napilap és hírportál

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.
Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

Telefonon:0670-605-1490

skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!

Mi válaszolunk a kérdéseire és tájékoztatjuk a piaci lehetőségekről.