A Samsung Electronics A Samsung Electronics megkezdi az együttműködést a Sony-val az autóipari chipek terén

Samsung, mint következő lépés

Yoshida Kenichiro, a Sony elnöke nemrégiben szigorúan titokban látogatott el a Samsung Electronicshoz, cserébe a Samsung Electronics elnöke, Kyung Kye-hyun (a DS részleg vezetője) tavalyi japán látogatásáért.

Samsung Electro-Mechanics CEO Kyung Kyehyun delivers a keynote speech at Global Tech Korea 2021 | News | SAMSUNG ELECTRO-MECHANICS

A Samsung Electronics kifejezte azon  szándékát, hogy aktívan megcélozza az autóipari memória félvezetők piacát. Elemzők szerint megkezdte a tárgyalásokat az együttműködésről a Sonyval, amely agresszívan terjeszkedik a mobil telefon és a televíziózás üzletágában.

A látogatás

Ipari források szerint március 6-án Yoshida elnök meglátogatta a Samsung Electronics  Campusát Gyeonggi tartományban és találkozott Kyung elnökkel. Ezt a találkozót válaszként értelmezik azután, hogy Kyung 2022 novemberében háromnapos japán látogatása során meglátogatta a Sony központját. Akkor Kyung elmagyarázta a Samsung Electronics technológiai képességeit és megvitatta a Sonyval való együttműködés megerősítését.

Ezen túlmenően, japán üzleti útja során Kyung egy fotót tett közzé a közösségi média fiókján egy autóról, amelyet a Sony központjának látogatása során készített. “A Sony Walkman az 1980-as évek elején a fiatalok álma volt” – mondta Kyung. “Most a Sony egy önvezető autót fejleszt a Hondával. Ez egy nagy változás a Sony-nál“.

Apple and Samsung laughing; Sony wants new $500 camera to replace your iPhone, Galaxy! - PhoneArena

Samsung Electronics és a Sony együttműködése

A Samsung Electronics memória félvezetőket szállít  be a Sony-nak. Illetve a Samsung Display  is szállít TV-paneleket a Sony-nak. A koreai technológiai óriás ráadásul a járművekhez használt memória félvezetőkkel kapcsolatos lehetőségeket igyekszik megragadni. Nagy figyelmet fordítva arra, hogy a Sony újabban önvezető járműveken dolgozik.

A 2022 elején megrendezett Consumer Electronics Show (CES) alkalmával a Sony bemutatta a Vision-S-t, egy elektromos koncepcióautót. Mivel a Sony nemrégiben együttműködött a Hondával a Sony Honda Mobility  megalapításában illetve agresszíven belépett  vissza a mobilitási üzletágba elektromos autókkal, drónokkal és taxialkalmazásokkal, elemzők szerint a két vállalat elérte az együttműködés bizonyos szintjét az önvezető autók félvezetőit illetően.

49” 4K UHD Hospitality TV (Europe,HG49EJ670UBXEN) | Smart Hospitality Display | Samsung Display Solutions

A Samsung Electronics növekedése

Továbbá, ha a Samsung Electronics együttműködik a Sonyval, a koreai chipgyártó várhatóan könnyen elérheti azt a célját, hogy 2025-re az autóipari memóriapiac első számú szereplőjévé váljon. “Azt tervezzük, hogy 2025-re megszerezzük az első számú pozíciót az autóipari memóriapiacon” – nyilatkozta a Samsung Electronics egyik tisztviselője az Egyesült Államokban, a Szilícium-völgyben tartott Samsung Tech Day 2022 októberében. “Folytatjuk az új ügyfelek bővítését az önvezető járművek területén”.

Memory Tech Day 2022 Highlights | Samsung Semiconductor Global

Samsung és Qualcomm

A Samsung a Galaxy S23 esetében teljesen átállt a Qualcomm chipekre. A cég a hírek szerint a Galaxy S24 sorozathoz is Qualcomm chipet fog használni. Az elmúlt napokban a jelentések azt állították, hogy a Samsung újraindította az egyedi CPU-magok fejlesztését a jövőbeli Galaxy készülékekhez. A dél-koreai cég azonban azt állítja, hogy ezek a hírek nem igazak.

Samsung's acquisition of ARM highly unlikely because of antitrust issues - SamMobile

A Samsung továbbra is használhatja az ARM raktáron lévő CPU-magjait telefonjaiban

A Samsung nyilatkozata arra utal, hogy jövőbeli okostelefonjaiban továbbra is az ARM stock CPU-magjait használhatja. Az ARM állítólag megváltoztatta licencfeltételeit, megtiltva az OEM-eknek, hogy változtatásokat eszközöljenek a raktárkészleten lévő dizájnokon. Az ARM és a Qualcomm az ARM CPU-magok licencfeltételei miatt azóta állnak egymással szemben, amióta a Qualcomm felvásárolta a Nuviát. Egyes jelentések korábban azt állították, hogy a Samsung MX, a Samsung Electronics mobiltelefonos részlege egy belső csapatot hozott létre, hogy a semmiből házon belüli okostelefon chipseteket fejlesszen. Hivatalos információ azonban nem érkezett ezzel kapcsolatban. A hírek szerint a Samsung a Galaxy S25 esetében 2025 elején tér át a házon belüli chipkészletre.

A dél-koreai Samsung Electronics konglomerátum 2014 harmadik negyedéve óta a legsúlyosabb profitcsökkenést könyvelhette el. Az ázsiai chipgyártók részvényei veszteségeket szenvedtek el, mivel a Samsung a várakozásokkal ellentétben bejelentette, hogy jövőre is folytatja a beruházásokat.

Samsung Electronics St GDR Chart

2023. február

A piaci főszereplő Samsung Electronics volt a befektetők első számú részvény-választása februárban, részvényeinek teljes forgalma 16,17 billió wonra (12,3 milliárd dollárra) emelkedett az ország fő tőzsdéjén, a Kospi-n, a koreai tőzsde szerdai adatai szerint.

Hivatalos a Samsung Galaxy S23, az S23+ és az S23 Ultra - NapiDroid

Javaslat

Vásároljon Samsung Electronics részvényt egy jó portfólióba diverzifikáltan. A Samsung Electronics részvényárfolyama ezen a héten 4,92%-ot korrigált.  A  Samsung vállalat négy területre összpontosít: digitális média, félvezető ipar, távközlési hálózat és LCD digitális készülékek. A Samsung Electronics 1993 óta a világ legnagyobb memória chipkészítője. A Samsung vállalat részvényára 1050 euró. A Partner Banknál a minimális 2500 eurós szabály miatt viszont legalább 3 db részvényt kellene ebből a részvényből megvásárolni azaz 3150 euró plusz költség kell hozzá, ez a mai árfolyamon (

Ha nyereséggel szeretne befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látja ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skype-on:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!