A Shell továbbra is nagyszerű befektetési lehetőség

Nyereségesen a Shell-el

A Shell az idei év eddigi részében nagyszerű piacorientált vállalat volt. A Shell hatalmas potenciállal rendelkezik a következő néhány évben, amit az is támogat, hogy 2050-re nettó nulla lesz a környezet. A Shellnek nagyszerű mérlege és adósságegyenlege van. A Shell olyan helyzetben van, hogy a következő néhány évben a piacot és társait felülmúlja. Viszont vegyes a kép, ugyanis megjelent egy közlemény. Miszerint Európa legnagyobb olaj- és gázipari vállalata közölte, hogy a szeptember végéig tartó három hónapban a finomítói üzletágában csökkent az árrés, és arra számít, hogy az előző negyedévben elért hordónkénti 28 dollárral szemben 15 dollár lesz. Ha ez így lesz, akkor a július-szeptemberi korrigált eredmény 1 milliárd dollárral 1,4 milliárd dollárra csökken az előző három hónaphoz képest.

Öt benzinkútját bezárja a Shell

Rossz hírek is megjelentek

A Shell vegyipari egységének árrése szintén csökkent, az előző negyedévi 86 dollár/tonna árfolyamról várhatóan mínusz 27 dollár/tonna árfolyamra.  Miután a műanyag iránti globális kereslet visszaesett. Eközben a világ legnagyobb cseppfolyósított földgáz kereskedője közölte, hogy integrált gázüzletágának eredménye is várhatóan jelentősen csökken. Ezt az alacsonyabb szezonális keresletre és a “változékony és zavart” piac hatására vezette vissza.

Shell Pakistan and Kellogg Pakistan sign an agreement - Trade Chronicle

A Shell Pakistan Limited (SPL) igazgatótanácsa 2022. október 19-én bejelentette a vállalat harmadik negyedéves eredményeit. A Társaság 4,644 millió PKR adózás utáni veszteséget könyvelt el a negyedévben. Ami a kilenc hónapra 2,863 millió PKR adózás utáni kumulált nyereséget jelentett, szemben a tavalyi 297 millió PKR és 2,447 millió PKR adózás utáni nyereséggel a negyedévben, illetve a kilenc hónapban.

Several Shell executives quit over disagreements with push towards energy  transition | OilNOW

Olajágazat

Az olajágazat megérezte az olyan makrogazdasági kihívások hatását, mint a rúpia példátlan leértékelődése, a nemzetközi olajárak folyamatos ingadozása, valamint a pusztító áradások hatása, amelyek az iparági volumenek csökkenését eredményezték. A vállalat meg tudta tartani piaci részesedését, és továbbra is a stratégiai prioritásokra, a működési kiválóságra és a költségvetési óvatosságra összpontosított.

Nigéria termelése és a Shell

Látnunk kell, hogy pl Nigéria fejlődése is az olajhoz és és az olajszármazékhoz kötött. Nemrég viszont megnőtt a  remény, hogy november végéig napi 500.000 hordó nyersolajjal bővül a nigériai termelés. Így elhárult az akadály, hogy az ország több bevételhez jusson a 2022-es költségvetés finanszírozásához, megnőtt, mivel a Shell Petroleum Development Company Limited (SPDC) a héten  újraindította a nyersolaj exportját a Forcados Oil Terminalon.
A 400.000 bpd exportterminál működésének újraindítása megelőzte az október 30-i ütemtervet, amikor az olajipari óriásvállalat közölte, hogy az alapvető javítások befejeződnek. A Shell Nigeria szóvivője, Bamidele Odugbesan megerősítette, hogy “a Forcados Oil Terminal alapvető javítási munkálatai befejeződtek. Az exporttevékenység október 20-án újraindult”.

Continuous Oil Theft May Force us to Quit Nigeria—Shell | Business Post  Nigeria

A Shell továbbjutott a következő licitkörbe

A Shell egyike azon vállalatoknak, amelyek csatlakoztak a dán biogázgyártó Nature Energy felvásárlására irányuló második licitkörhöz – közölte három, az ügyet ismerő forrás, mivel az energiavállalatok versenyben vannak az alacsony szén-dioxid-kibocsátású vállalkozások fellendítéséért. A források szerint az eladás az év végéig lezárulhat és a Nature Energy értéke 2 milliárd dollár körül lehet. A biogáz iránti növekvő érdeklődés egyre magasabb. A biogázt mezőgazdasági és egyéb biológiai hulladékból állítják elő és amely helyettesítheti a világ nagy gazdaságait működtető fosszilis tüzelőanyagok egy részét. A Shell már most is a Nature Energy ügyfele, mivel 2020-ban aláírt egy szerződést a biometán egy részének megvásárlására, egy olyan termékre, amely még mindig kormányzati támogatástól függ, és amelynek még nem sikerült olyan technológiai és méretbeli áttörést elérnie, mint a szél- és napenergia esetében.

Nature Energy lands landmark RNG supply deal with Shell Energy Europe |  Bioenergy International

BP és a Shell

A BP a héten  megállapodott abban, hogy mintegy 4,1 milliárd dollárért megvásárolta az amerikai Archaea Energy Inc (LFG.N) megújuló földgázt előállító vállalatot. Célja, hogy 2030-ig ötszörösére növelje termelését. A Nature Energy szeptember utolsó hetében fogadta el az első ajánlatokat a második licitkörre. Nem volt világos, hogy a Shell mellett mely más vállalatok jutottak be a második licitkörbe.

A Shell részvényárfolyama ezen a héten 3,02%-ot emelkedett, míg január 1-hez képest 37,95%-ot erősödött.

A MÁRKA       

Shell logo fourth oldest in the world – Royal Dutch Shell Plc .com

A Shell az energiaágazat egyik vezető vállalata, amely globális energia- és petrolkémiai ágazatokat tömörítő csoporttal rendelkezik. Innovatív megközelítést alkalmaz a fenntartható energetikai jövő megteremtésére a következő generáció számára. A Shell szakértelemmel rendelkezik a kőolaj és a földgáz feltárása és kitermelése, valamint a vegyi anyagok gyártása és forgalmazása terén. Ismert arról, hogy az alacsony szén-dioxid-kibocsátású forrásoktól kezdve a közlekedési rendszerek új üzemanyagaiig és még sok más, a jobb jövő érdekében történő energiaipari beruházásokról is ismert.

Javaslat

A stabilitás miatt mindenképp a portfolió bővítést javaslom. Vegyen Shell részvényt közép és hosszútávra mivel a cégnek van jövője és a nyersanyagárak a közeljövőben is magasak lesznek, hiszen az OPEC nem tud magasabb hordószámot kitermelni és ráadásul csökkenti kitermelését. Az OPEC-országok a héten elhatározták, hogy napi kétmillió hordóval csökkentik a kitermelésüket

Shell CEO says OPEC probably doesn't have as much spare capacity of oil as  many people think - YouTube

Ha nyereséggel és kisebb kockázatokkal  szeretnél befektetni minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!