Amazon részvény: Profit lehetőség a láthatáron

Amazon részvény: Profit lehetőség a láthatáron

Jelenleg sokan vagyunk, akik keresgélünk. Mind észleljük, hogy a világ amiben éltünk kezd teljesen kitérni a kerékvágásából. Ahogy sokszor írjuk, ilyenkor minden komoly döntést kétszer olyan komolyan kell venni, mint korábban ezért a korábbi kötvény ajánlataink után kicsit színezzük a palettát. Bemutatjuk, hogy miért jó opció számunkra az Amazon részvény. Tarts velünk, és profitálj!

Amazon Kindle Paperwhite 5 2021 32 GB (reklámmentes) - Ebook olvasó

Amazon részvény: Röviden a vállalatról

Egy amerikai multinacionális technológiai vállalat , amely az e-kereskedelemre , a számítási felhőre , a digitális adatfolyamra és a mesterséges intelligenciára összpontosít . „A világ egyik legbefolyásosabb gazdasági és kulturális erejeként” emlegetik, és a világ egyik legértékesebb márkája.

Az Amazont Jeff Bezos alapította 1994. július 5-én a washingtoni bellevue -i garázsából (ismerős a Google kezdete?). Kezdetben könyvek online piactere volt, de számos termékkategóriává bővült: ez a stratégia a The Everything becenevet kapta.

A kilencvenes évek internetes őrületének egyik nagy nyertese, ráadásul a dotcom válságot követően ismét talpraállt, sőt ma már a világ egyik legnagyobb értékű vállalata lett, a FAANG ötös egyik oszlopos tagja.

Annak ellenére, hogy nem kevés elemző titulálta az amerikai vállalatot inkorrektnek, illetve a dolgozók is többször tűntettek a cég ellen, a LinkedIn a napokban az Amazon-t nevezte az egyik legjobb munkáltatói cégnek.

A társaság szerint karrierépítést szempontjából a vállalat az egyik legjobb lehetőség a fiatalok számára. A járványhelyzet alatt tapasztalt intézkedések csak tovább erősítették az Amazon helyét a LinkedIn listáján, ahol most a cég a 11. helyet foglalja el.

Jeff Bezos to step down as Amazon CEO - new chief announced | World | News  | Express.co.uk

Miért most Amazon részvény?

Az Amazon szándékai szerint feldarabolja, feldarabolta részvényeit, és részvény-visszavásárlási programot indít. A részvények felosztásáról a részvényesek május 25-én döntöttek.

Mivel a részvényesek megszavazták, akkor az Amazon részvényének árfolyama a jelenlegi árfolyam huszadára esik, ezzel együtt a részvényenkénti részesedés is a huszadára csökken. Tőzsdei szempontból ennek a lépésnek a gyakorlati előnye abban mutatkozik meg, hogy a jelenleg tapasztaltnál nagyobb lesz a részvény likviditása, valamint az alacsonyabb ár miatt a kisbefektetők is könnyebben tudnak majd vásárolni belőle.

Amazon stock split may draw retail traders in tough market | Reuters

Amazon részvények felosztása húzhat kiskereskedelmi piacon-forrás:https://www.reuters.com/markets/europe/amazon-stock-split-may-draw-retail-traders-tough-market-2022-06-06/

Hogyan alakul az Amazon részvény árfolyam?

Mindenkit talán az izhat a legjobban, hogy hogyan alakult a részvény árfolyama. Íme, egy grafikon a kezdetek óta:

Amazon részvény a kezdetek óta
Amazon részvény a kezdetek óta

Sok mindent elárul ez a grafikon. Először is azt, hogy a jelenlegi árfolyam (2022.06.08) alacsonyabban áll, mint az induláskor. Vagyis érdemes lehet bevásárolni belőle.

Másodszor az is látszik, hogy jelenleg növekedésnek indult, nyílvén a közelmúlt eseményei miatt, vagyis megint csak érdemes lehet beszállni. Ezt igazolja ez a chart is:

Amazon részvény 1 havi chart
Amazon részvény 1 havi chart

Az elmúlt egy hónap alapján az árfolyam 108,13-ról 121,30-re emelkedett. Ez 12,17%-os emelkedést jelent. Egy egyszerű 1 millió forintos befektetés esetén ez több, mint 120 ezer forintos nyereséget jelent. Az ilyen lehetőségeket pedig, mint tudjuk kár veszni hagyni. Pláne most.

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz. Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Ön készen áll arra, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

Amazon részvény
Amazon részvény

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vedd fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretnél egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnéd átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztrálj ide kattintva!