Medvepiac: Mit lehet itt egyáltalán tenni?

Medvepiac: Mit lehet itt egyáltalán tenni?

Számos témával készültünk, részvényekkel, kötvényekkel, statisztikákkal, befektetési ötletekről, de ahogy mondani szokták “ember tervez, Isten végez”. Olyan gazdasági és befektetési helyzettel állunk szemben, amellyel életünkben még nem találkoztunk. A 2008-as válságot is felülmúló medvepiac kellős közepén találtuk magunkat. Június 10.-én Amerikában (az elemzői várakozásokkal szemben) 8,6%-os magasságokba emelkedett az infláció. 40 éve ez a legmagasabb érték. A hír hallatán a tőzsdékre begyűrűzött a félelem, amit június 13.-tól kezdve a legnagyobb heti visszaesés követett 2020 márciusa óta.

Rendkívüli helyzetben, rendkívüli döntésekre van szükség. Ebben igyekszünk most segíteni, tarts velünk!

U.S. Inflation Is Still Climbing Rapidly - The New York Times

Amerikai infláció:https://www.nytimes.com/2022/05/11/business/economy/april-2022-cpi.html

Medvepiac: Hogyan értelmezzük?

A Wall Streetet jelenleg számos tényező, köztük a magas infláció, az emelkedő kamatlábak, az ukrajnai háború és a recesszióval kapcsolatos aggodalmak foglalkoztatják.

A legérthetőbben úgy tudjuk megfogalmazni a medve piacot, hogy egy olyan piac, amelynek az árai esésben vannak. Széles körben elfogadott a medve-tőzsdéről, hogy legalább 20%-os vagy ennél nagyobb esésnél már annak tekintjük.

A medvepiacok a részvénypiac időszakos jellemzői. A második világháború óta a Guggenheim Investments szerint az S&P 500 kilenc alkalommal esett vissza 20-40%-kal, háromszor pedig 40%-ot meghaladó mértékben. (Az elemzés nem tartalmazza a 2022-es évet.)

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága azonban úgy határozza meg a medve piacot, hogy: Egy piaci index legalább két hónapos időszak alatt legalább 20%-ot esik.

Egy kis szemléltetés: Az S&P 500 január 3-i rekordmagas záróértéke óta közel 26 százalékkal távolodott el.

Innen nem is kell nagyon túlmagyarázni, hogy ez teljesen igaz a jelenlegi helyzetre. Most, hogy ezt tisztáztuk, nézzük meg, hogy mit tehetünk?

A legfontosabb, hogy ilyenkor nagyon könnyű érzelmi és irracionális döntéseket hozni. Lépj egyet hátra és a értsd meg, hogy a hosszabb távú, nagy céljaid alapvető fontosságúak annak eldöntésében, hogy hol kívánsz befektetni a medve piacra.

Edward Gofsky på Twitter: "Absolutely fantastic analog chart comparing the  2020 stock market crash to 5 of the worst crashes in the last 100 years.  1929, 1979, 1987, 2000, 2007. Chart from

Visszaesések 1929-2020 között

Mélyponton kell vásárolni medvepiac esetén is?

a BofA Bull & Bear Indicator jelenleg 2,0-nál áll, ami éppenséggel vételi jelzést jelent, hiszen általában ez az a szint, amikor az indikátor alapján a befektetők túlságosan aggódnak.

Wall Street-i szakértők szerint ez még nem az a szint, amelyet úgy is szoktak gívni, hogy a teljes kapituláció.

Bár a részvények hajlamosak a medvepiaci ralikra, Hartnett szerint a végső mélypontokat még nem értük el, mivel a befektetők további kamatemelésre, nem pedig kamatcsökkentésre számítanak. Mindenesetre egyre több indikátor kezd kapitulációra utalni.

Nasdaq 100 Chart

Ebből azt a következtetést vonhatjuk le, hogy még a szakértők sem biztosak abban, hogy egyértelműen vásároljanak vagy nem.

Számos részvény vár arra, hogy a portfóliónkba kerüljön persze mértékkel:

Azonban nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy medvepiac van. Nagy fontos, hogy ne vállaljunk túlzott kockázatot. A portfóliónk legfeljebb felét tegye most ki a részvénykitettség.

Warren Buffett, korunk egyik legnagyobb befektetője így fogalmazott:

“A sikeres befektetéshez idő, fegyelem és türelem kell. Nem számít, milyen nagy a tehetség vagy az erőfeszítés, néhány dologhoz egyszerűen idő kell: Egy gyerek megszületését sem tudod siettetni úgy, hogy kilenc nő legyen egy hónapig terhes.

A diverzifikáción legyen a fókusz!

Tény, hogy most rendkívül alacsony áron juthatunk részvényekhez, amely hosszú távon magas hozampotenciállal kecsegtet. A felesleges kockázat azonban az egyik legnagyobb ellensége a pénzünknek. Ezek a módszerek segítenek a kockázatot csökkenteni:

  • alacsony kockázatú eszközök
  • likvid eszközök
  • több eszközbe történő befektetés
  • hosszabb időtáv

Diverzifikáció | Best cryptocurrency, Life hacks, Cryptocurrency

Alacsonyabb kockázatú eszközökről az elmúlt hetekben írtunk, nem egyszer, nem is kétszer, hanem háromszor is. Ezekben olyan konkrét garantált kamatú kötvényeket mutatunk be, amelyek jó megoldást nyújtanak jelen helyzetben.

A több eszközről rendszeresen beszélünk, így erre kis em kell most térni. A hosszabb időtáv pedig nagyobb hangsúlyt kell kapjon, mint korábban bármikor. Aki hirtelen most akar óriási hozamra szert tenni, annak nem ez a cikk szól. Viszont legyünk élelmesek, figyelmesek és tudatosak!

Ha már hosszútávról beszélünk és ideális befektetési lehetőségeket keresünk, az egyik ilyen terület lehet az elektromos autó piac! Kevés olyan befektetési terület létezik, amelyet egyszerre támogatnak a kormányok, a vállalatokok, a tudomány és a fogyasztók.

Tesla és Nio - 2021-ben kipukkad a lufi? - TőzsdeX

Az e-mobility piacon kifejezetten hosszútávú vállalásokkal fektetnek le. Például nemrég jelentették be, hogy 2035-től az EU-ban kizárólag elektromos autót lehet újonnan értékesíteni.
Kína rendelkezik a legnagyobb e autó piaci részesedéssel a világon. Az összes eladott elektromos autó kétharmada Kínában kerül az utakra. Az ország 2025-re a jelenlegi 5%-ról 20 %-ra növeli az elektromos járművek arányát.

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz. Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Ön készen áll arra, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

Medvepiac
Medvepiac

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vedd fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretnél egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnéd átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztrálj ide kattintva!