Medvepiac: Ne temessük a részvényeket!

medvepiac ne temessük a részvényeket

Az elmúlt hetekben széleskörű tőkepiaci esést láthattunk, gyakorlatilag mindenhonnan menekültek a befektetők, legyen itt szó akár részvénypiacokról vagy kriptovalutákról. Ez medvepiac a javából, amivel érdemes vigyázni, viszont nem szabad tőle megijedni. Számos lehetőséget rejteget számunkra. Elsőre kicsit talán káosznak tűnhet, de ahogy a világ egyik legnépszerűbb sorozatában (Trónok harca) is elhangzott a káosz egy létra. Másszunk fel rajta!

Milyen a gazdasági környezet?

Dióhéjban vegyük a legfontosabb tényeket! Mely tényezők befolyásolják jelenleg legjobban a pénzpiacot?

  1. a jegybankok likviditásszűkítései
  2. a kínai koronavírus-helyzet
  3. az orosz-ukrán háború alakulása
  4. az infláció emelkedése
  5. Oroszország ellenes szigorítások

Igazság szerint régen jött össze ennyi minden egyszerre, ami egyben azt is jelenti, hogy a pénzpiaci elmozdulások talán kevésbé kiszámíthatóak. Ez azonban nem jelenti azt, hogy pánikolni kéne, inkább csak végiggondolni a stratégiánkat!

Medvepiac: Miért lehetőség?

Will Russia/Ukraine Accelerate The Bear Market?

A medvepiac fogalmaNevét a medve mancsával lefelé csapó támadó mozdulatáról kapta. A medvepiac arra a tőzsdei ciklusra használt kifejezés, amikor az árfolyamok legalább 20 százalékot esnek és jóval kockázatkerülőbbé válnak a befektetők. Ilyen időszakok során gyakran az árfolyamok hosszabb ideig, jelentősen esnek, vagyis csökkenő tendenciát mutatnak.

Alapvetően, ha ezt értelmezzük, akkor ez nem egy pozitív környezet a jeleben. És ez a kulcsszó, hogy a jelenben. A befektetésünk azonban nem mostanra szól, hanem a jövőre.

Ha ilyenkor kimenekülünk a befektetéseinkből, akkor azonnal realizáljuk a veszteséget!

Here's My Top Stock to Buy for 2021 | The Motley Fool

2021.-ben a Motley Food vette ezeket pld.

Jöjjenek a lehetőségek:

Medvepiac esetén kivárni

Könnyen lehet, hogy ez csak egy átmeneti időszak, és már mondjuk év végére helyreáll a rend, és akkor a meglévő részvényeink is visszabillennek. Mi pedig megússzuk a veszteség realizálását.

Garantált megoldások medvepiac esetén

Korábbi cikkeinkben kiemelten foglalkoztunk a garantált kötvényekkel. Az első és a második részben is 4-4 magas hozamú kötvényt mutattunk meg, amely medvepiac esetén nagyszerű megoldás.

Stock market news live updates: Stocks flat as investors grapple with inflation surge, Disney letdown

Bevásárolni

Korábban gyakran említettük, hogy nem a bikapiac az ideális időpont feltétlen a vásárlásra, hanem pont a zuhanó árfolyamok. Nézzünk egy példát!

Medvepiac: S&P 500
Medvepiac: S&P 500

Ha megnézzük 2020 februárjában 3380 volt az árfolyam, 2020 március 6-án már csak 2305 pont. A jelenlegi árfolyam pedig 4008. Azt mondani sem kell, hogy egy ekkora esés után a legtöbben menekülnének. Okosan megközelítve azonban ilyenkor kell vásárolni.

Shopping 2 vocabulary - Vásárlás 2 szókincs - Open Wings Angol

Tegyük fel, hogy 10 millió forintot fektetett be két külön ember a 2 időpontban. A februári befektetés 18,6%-os hozamot ért el. Ezzel szemben a március 6-ai 73,88%-ot. Abszolút nem mindegy, hogy 11.860.000 forintunk lesz, vagy 17.388.000 forintunk lesz 10 millió forint befektetése után.

Kétmilliárdért árulnak "mindent tudó" jósgömböt a Vaterán | 24.hu

Közben itt van az infláció is

Lehetetlen a 2022-es világgazdasági kilátásokról beszélni anélkül, hogy ne foglalkoznánk az inflációval.

  • Az orosz–ukrán háború és a magas infláció mellet és az elmúlt hetek ezzel kapcsolatos volatilitása ellenére közép- és hosszú távon továbbra is pozitív várakozás van az olyan reáleszközökhöz, mint a jó minőségű részvényalapok. Az amerikai részvény alapok, befektetési alapok, amelyek nyersanyagba és vagy mezőgazdaságba, illetve diverzifikáltan élelmiszerbe és konjunkturális vállalatokba és közművekbe, kismértékben technológiai alapokba fektetnek.
  • Jó megoldásnak tűnnek a kötvényalapok, biztonságosnak vélt menedékek az eurós vagy dolláros megtakarítások, befektetések.
  • A negatív reálhozamok környezetében az arany és a nemesfém még mindig vonzó befektetésnek tűnik az elemzők szerint, mint adalék/fedezeti eszköz.

8 Terminologies You Must Know Before You Invest in Bonds - GoldenPi | Blogs

  • A feltörekvő alapokat diverzifikálva 15-20% maximális kitettséggel javasoljuk, míg a kínai, ázsiai befektetési alapok akár hosszabbtávon pozitív élményt is adhatnak befektetett forintjainkra.
  • A Morgan Stanley közgazdászai úgy vélik, hogy a feltörekvő piacok növekedése az előttünk álló évben is erős marad. A GDP 4,9%-kal nő az összes feltörekvő piacra vonatkozóan, bár a lassú növekedés Brazíliában (0,5%) és Oroszországban (2,7%) lefelé húzza az átlagot.
  • Valójában az ázsiai feltörekvő piacok kilátásai lényegesen jobbak, az ázsiai régió (Japán nélkül) GDP-növekedése 5,7%-kal meghaladja az átlagot.
  • India és Indonézia erőteljesen fellendülőben van, amit a vállalkozásbarát strukturális reformok, az erőteljes tőkebefektetések és a növekvő oltási arányok segítenek.

A mi feladatunk az, hogy Te ez utóbbi legyél és a volatilis piacon is megtaláld a számításaidat.

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz. Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Ön készen áll arra, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

Medvepiac: Ne temessük a részvényeket
Medvepiac: Ne temessük a részvényeket

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!