Élelmiszerhiány és a potenciál: Hogyan profitáljunk?

élelmiszer hiányra megoldás

Kár lenne tagadni, hogy jelenleg nem a legszebb időket éljük. Nem akarunk senkit sem mély depresszióba taszítani, de kimondottan nehéz most, az ismert körülmények miatt most még fontosabb, hogy a pénzügyeinkben a végletekig körültekintőek legyünk. Sőt, az ilyen szélsőséges helyzetekben lehet igazán”nagyot kaszálni”. Ebben a cikkben egy lehetséges, járható utat szeretnénk mutatni: Klímaváltozás, élelmiszerhiány, ezekben rejlik lehetőség.

Élelmiszerhiány ellen: Hormel Foods

A Hormel Foods Corporation egy amerikai élelmiszer-feldolgozó vállalat, amelyet 1891-ben George A. Hormel alapított a minnesotai Austinban.  Eredetileg sonka, spam (löncs) , kolbász és egyéb sertés-, csirke-, marha- és báránytermékek csomagolására és fogyasztói értékesítésére összpontosított ; az 1980-as évekre a Hormel a csomagolt és hűtött élelmiszerek szélesebb választékát kezdte kínálni.

Hormel Foods: Uninterrupted Dividends Since 1928 - Intelligent Income by Simply Safe Dividends

A New York-i értéktőzsdén elérhető a vállalat részvénye, és az S&P 500 komponense. 2019-ben majdnem 10 milliárd dollár bevételre tett szert. Kína jövő hónapban esedékes téli búzatermése az egyik legnagyobb bizonytalansági tényező a magas nyersanyagárakkal küzdő világgazdaságban, különösen az orosz és ukrán terméstől erősen függő régiókban. Ha a kínai aratás rosszul sikerül a következő hetekben, az tovább növelheti az élelmiszerárakat, ami tovább fokozhatja az éhezést és a szegénységet a világ legszegényebb országaiban.

De miért is fontos terület ma az Élelmiszer, Gabona, Mezőgazdaság, Vetőmag, Műtrágya?

. Oroszország ukrajnai inváziója és a koronavírus, Kína nulla-COVID politikája késleltette az ellátási lánc normalizálódását, miközben jelentős hatással volt az inflációs és gazdasági növekedési várakozásokra. Oroszország az olaj, a gáz és a fémek, valamint Ukrajnával együttesen a búza és a kukorica egyik fő szállítója. Ezen nyersanyagok csökkenő kínálata meredeken felhajtotta ezen árakat.

Napraforgó: 70%-os készültségben az ukránok és az oroszok - Mezőhír

Ukrajna három, négy legfontosabb gabonája a búza, a kukorica, a repce illetve a napraforgó. Ez a négy növény világszerte kulcsfontosságú alap-élelmiszert képvisel. Az ukrán export piacról való kivonása globálisan felhajtja az árakat. Ez növeli az inflációs aggodalmakat a fejlett piacokon, miközben a sebezhetőbb feltörekvő piacokon élelmiszer-biztonsági problémákat okozhat.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy Oroszország a búza és a növényi olajok egyik legfontosabb exportőre. Oroszország és Ukrajna együttesen a búzaexport mintegy 30%-át, a napraforgóolaj 76%-át adja.

 

Élelmiszerhiány ellen: General Mills

A General Mills Inc. amerikai multinacionális gyártó és forgalmazó márkás fogyasztói élelmiszereket, amelyeket kiskereskedelmi üzletekben értékesítenek. A Mississippi folyó partján , a Saint Anthony-vízesésnél , Minneapolisban alapított cég eredetileg nagy lisztmolnárként szerzett hírnevet .

Szintén  New York-i értéktőzsdén elérhető a vállalat részvénye, és ugyanúgy az S&P 500 index komponense. 2020-ban több, mint 17,5 milliárd dollár bevételt sikerült elérnie.

General Mills maintains focus on steady improvements | 2019-02-20 | Food Business News

Corteva

A Corteva, Inc. ( Corteva Agriscience néven is ismert ) egy jelentős amerikai mezőgazdasági vegyszer- és vetőmagcég, amely a DowDuPont mezőgazdasági egysége volt, mielőtt független állami vállalattá vált.

A DowDuPont 2018 februárjában jelentette be a Corteva nevet , mondván, hogy az „a „szív” és a „természet” szavak kombinációjából származik. A Corteva részvényeket választhatjuk mi is a A Citigroup  közzétett kutatási jelentésében a Corteva árcélját 59,00 dollárról 66,00 dollárra emelte, és “vételi” minősítést adott a részvénynek. portfóliónkba.

Újdonságok a Corteva Agriscience™ palettáján - Agro Napló - A mezőgazdasági hírportál

Kellogg

Kellogg Company (ismertebb nevén Kellogg’s) egy amerikai élelmiszer-gyártó cég, főleg gabonapelyheiről ismert, de egyéb étel termékeket is gyártanak, például a Pringles chipset. Székhelye a Michigan állambeli Battle Creekben található, európai főhadiszállása pedig az angliai Stratfordban.

Az elkövetkező tíz évben a vállalat úgy nyilatkozott, hogy megoldja mind a csomagolás, mind az egész kontinensen végzett tevékenység szén-dioxid-kibocsátásának a csökkentését. A Kellogg részvényeinek árfolyama ezen a héten 0,06%-ot korrigált. Az Egyesült Államok második legnagyobb kekszgyártója, a Kellogg szerint a nettó árbevétele meghaladta az 5%-ot, 3,58 milliárd dollárra emelkedett az április 3-án véget ért negyedévben, szemben az egy évvel ezelőtti hasonló időszakban tapasztalt 3,41 milliárd dollárról. A Kellogg előrejelzése szerint az eladások növekedése 2021-ben is folytatódhat.

Kellogg Chart

 

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz. Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Ön készen áll arra, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

Élelmiszerhiány és klímaváltozás lehetőségei
Élelmiszerhiány és klímaváltozás lehetőségei

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vedd fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretnél egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnéd átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztrálj ide kattintva!