Az Aflac továbbra is kiváló formában van

Aflac, mint stabilitás

Összefoglalás

  • Az Aflac 2022-ben jobban teljesített.
  • Az emelkedő kamatlábak hátszelet jelentenek a vállalat számára.
  • A Wall Street konszenzusa következetesen alulértékelte az Aflac biztosítót.
  • A piac által implikált kilátások (az opciós árakból számítva) továbbra is bullish az AFL-re, alacsony várható volatilitás mellett.

Stabilitás

Az Aflac  elmondhatja, hogy  különböző biztosítási termékeket értékesít az Egyesült Államokban és Japánban. A vállalat valószínűleg leginkább kiegészítő élet- és egészségbiztosítási termékeiről ismert és stabil árfolyamokkal és megbízható osztalékkal rendelkező blue-chip részvénynek számít, amelyet 1983 óta nem csökkentettek.

Az Aflac megbízhatósága jól szolgálja a vállalat részvényeit, amint azt a legutóbbi eredmények is bizonyítják. Bár a vállalat összbevétele 2022-ben 11,8%-kal csökkent 2021-hez képest, a részvények árfolyama viszonylag stabil. Tény, hogy az Aflac bevételei 26,2%-kal csökkentek a negyedik negyedévben éves szinten. A részvényárak azonban csak néhány dollárral csökkentek.

A részvényárak nem  sokat estek az Aflac blue-chip  vagyis biztos státusza miatt. Már csak azért is, mert az EPS becslések emelkednek a következő negyedévekre. Néhány hónappal ezelőtt még azt várták, hogy az Aflac 1Q1-es EPS-je 1,34 dollár lesz. Ez a szám most 1,39 dollár. Ugyanez igaz a második negyedéves EPS becslésekre is, amelyek 1,36 dollárról 1,42 dollárra emelkedtek, így az Aflac a legjobb osztalékrészvények közé tartozik.

Aflac Intros DuckChat To Aid In Open Enrollment 11/01/2017

Az Aflac  amerikai műveletei a negyedik negyedévben valószínűleg profitáltak a FED kamatemeléseiből, a japán műveleteket azonban valószínűleg az eladásokat érő viszontagságok befolyásolták. A Zacks konszenzusos becslése a 824 dolláros nettó befektetési bevételre vonatkozóan 9,5%-os csökkenést jelez éves szinten, míg a Seeking Alpha becslései  13%-os csökkenésre utal. Ezt valószínűleg részben ellensúlyozta az alternatív befektetésekből származó jobb hozam.

A Zacks konszenzusos becslése a teljes nettó díjbevételre vonatkozóan 3.544 millió dollárt jelez, ami 16,5%-os csökkenést jelez az egy évvel korábbihoz képest, míg becslésünk 20,2%-os csökkenést jelez a negyedik negyedévben az előző évhez képest. Az Aflac Japan adózás előtti eredményére vonatkozó konszenzus 705 millió dollárt jelez, ami 20,5%-os csökkenést jelez az egy évvel korábbi időszakhoz képest. Arra számítnak az elemzők, hogy a negyedik negyedévben 25,4%-kal csökken a mutató éves szinten.

Aflac - Wikipedia

Adózás elötti eredmény

Az Aflac U.S. adózás előtti eredményére vonatkozó Zacks konszenzusos becslés azonban 285 millió dollárra szól, ami 9,2%-os növekedést jelez az egy évvel korábbihoz képest az alacsonyabb költségeknek köszönhetően. Ez valószínűleg arra pozícionálta a vállalatot, hogy a negyedik negyedévben megdöntse az eredményt.

Az Aflac többszörös költségcsökkentő törekvéseinek köszönhetően a költségek valószínűleg csökkentek a vizsgált negyedévben. A költségek csökkentésében várhatóan szerepet játszott a műveletek leépítése, ami részben ellensúlyozta a nyereségszint csökkenését. A teljes juttatásokra és költségekre vonatkozó becslések szerint 20%-os csökkenés várható az előző évhez képest.

In Latest Campaign, Aflac and Legendary Football Coach Nick Saban Reunite to Show How Aflac Helps Pay Expenses Health Insurance Doesn't Cover

Beruházás

A vállalat várhatóan jelentős beruházásokat eszközölt az alapvető technológiai platformokba vagy digitális képességekbe. E platformok közül az Aflac továbbra is kitartóan fejleszti fogászati és látásjavító platformjait a nagyobb volumenek kezelése érdekében. A beruházások célja a működési hatékonyság növelése és hosszú távon a megkeresett biztosítási díjak növekedésének elősegítése.

77% 73%

 

Javaslat

Vásároljon Aflac részvényt. Lehetőleg diverzifikálva. Egy db részvény ára ma 65,21 euró vagyis kb 25431 forint. 2500 euróval azaz akár 975000 forinttal akár már Ön is befektethet nálunk az Aflac blue-chip részvénybe. Jó hír, hogy mivel az Aflac dollárban van jegyezve, a Partner Banknál azaz rajtunk keresztül már dollárban is nyithat számlát az ügyfél. Az Aflac részvényárfolyama ezen a héten 1,05%-ot emelkedett. Az elemzők év végére akár készemjegyű növekedést is várnak.

Aflac Chart

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!