Befektetés válság idején: Merre tovább?

befektetés válság idején

Jelenleg világszintű válság uralkodik, a koronavírus miatt, erről nincs mit vitatkozni. Sokak ilyenkor megijednek és aggódni kezdenek befektetői szempontból. Pedig az az igazság, hogy köznyelven mondva, ilyenkor lehet  “nagyot szakítani”. Egyáltalán nincs rossz időszak befektetésre, viszont az igaz, hogy kicsit nagyobb odafigyelésre van szükség ilyen. Speciális eset a befektetés válság idején, de adunk pár tippet, amivel nyertese lehet ennek az időszaknak.

Befektetés válság idején: A VR technológia

Hosszasan nem ecsetelnénk a jelenleg kialakult egészségügyi és korlátozásokkal teli élethelyzetet, mert mindenki tisztában van vele. Ami nekünk most fontos az, hogy nagyon sokan dolgoznak otthonról (home office), amivel megspórolják az utazási időt. Akik otthonról tanulnak ugyanígy vannak vele. A megnövekedett otthon töltött időt pedig szórakozásra (is) szeretné az ember fordítani. Itt jön képbe a VR technológia.

A Virtual Reality (magyarul virtuális valóság) már eddig is nagy népszerűségnek örvendett, hát még most. Az ebben a szektorban tevékenykedő vállalatok szinte biztosan profitálni fognak a kialakult helyzetből a megnövekedett kereslet miatt. Ezért mi azt mondjuk, hogy egy jól felépített portfólióban, amely növekedésre törekszik érdemes helyet szorítani ilyen vállalati részvénynek, persze a kockázatokkal legyen Ön is tisztában.

befektetés válság idején VR
befektetés válság idején VR

Konkrétan itt érheti el a VR technológiát rajtunk keresztül:

  • vr tech részvény
  • Pl: SoftBank, Marvell,
  • index vagy csomag
  • Fidelity Technology Fund, és FR.TEMP.INV.FDS -F.TECHNOL. FD Befektetési Alap

Gyógyszeripari befektetés a válság idején

Mivel a jelenlegi helyzetet egy vírusnak “köszönhetjük”, ezért elengedhetetlen, hogy a gyógyszeriparról szót ejtsünk. Aki megtalálja a vírus ellenszerét az nagy előnyre tesz szert a vetélytársakkal szemben. A gyógyszeripari vállalatokhoz most özönlik a pénz, hiszen mindenki érdekes, hogy minél előbb védettek legyünk a vírussal szemben.

Úgy tűnik, hogy a Pfizer vállalat eredményei áttörést hoznak a szektorban viszont még számos másik vállalat is dolgozik a megoldáson. A hihetetlen nagy kereslet a vakcinák után szinte garantálja ezen vállalatok részvényeinek szárnyalását.

befektetés válság idején gyógyszeripar
befektetés  koronavírus miatt okozta válság idején gyógyszeripar

Konkrétan itt érheti el a gyógyszeripari értékpapírokat rajtunk keresztül:

  • Bayer, Pfizer részvény, Johnson&Johnson, EliyLilly, Coloplast, UnitedHealt Group, Novartis, Novo-Nordisk stb
  • index vagy csomag
  • Healthcare vagyonkezelt kosár

A Telekommunikáció is jó lehetőség

Azzal, hogy az emberi fizikai kontaktusok ritkulnak, más módot kell találni, hogy kommunikáljanak az emberek. Az otthoni munka, illetve digitális oktatás is egyet jelent: A telekommunikáció előretörését. Egy példával szemléltetve: Számos olyat vállalat létezik akár hazánkban is, amelyek különböző témakörökben képzéseket tartanak. Számukra nem is maradt más lehetőség mint hogy a szemináriumokat felváltsák a webináriumok. Ezeket pedig különböző platformokon keresztül tehetik meg. Gyanítjuk, hogy ezeknek a vállalatoknak a részvényei is emelkedésre vannak ítélve. Egyet ért velünk?

befektetés válság idején telekommunikáció
befektetés válság idején telekommunikáció

Konkrétan itt érheti el a telekommunikációs értékpapírokat rajtunk keresztül:

Elektromos eszközök, járművek gyártása

A XXI. század technikai fejlődése minden kétséget kizáróan lenyűgöző, Gondoljunk csak bele, mi minden történt az elmúlt 20 évben. Vagy akár 7-8 éve gondoltuk volna, hogy egy webkamera segítségével vehetünk fel hitelt? Vagy, hogy a telefonunkkal fogunk fizetni? És ennek a fejlődésnek még messze nincs vége.

  • Az informatikai eszközök, telefonok fejlődésében is óriási potenciál rejlik.
  • Az alternatív energia szintén slágertéma
  • Vagy gondoljunk csak például az elektromos autózás rejlő óriási potenciálra! Az egyik úttörője az iparágnak a Tesla, amely időről időre meglep minket valamivel. De ne menjünk el szó nélkül a Geely, vagy a BYD mellett sem.
  • E-mobilty
    e-Mobilty vagyonkezeltrészvénykosár

Konkrétan itt érheti el a elektronikai befektetéseket rajtunk keresztül:

  • részvény, e-Mobility vagyonkezelt
  • index vagy csomag

Befektetés válság idején: Fokozottan figyeljen!

Ebben a cikkben megmutattunk 3 olyan iparágat, amely nagy valószínűség szerint profitálni tud a jelenlegi helyzetből és a részvények, értékpapírok segítségével Ön is részese lehet ennek. Viszont most hatványozottan oda kell figyelni arra, hogy csak olyan összetételű portfóliónk legyen, amely megfelelően van összeállítva. Ha extrém kockázattűrőek vagyunk, akkor most vélhetően rally várható, de ne essünk át a ló túloldalár!.

Továbbra is azt javasoljuk, hogy foglalkozzunk a kockázatporlasztással, vagyis legyenek alacsonyabb kockázati besorolású értékpapírjaink is (kötvény, pénzpiaci alap) vagy arany (amely köztudottan emelkedni szokott, amikor a részvények esnek).

Az is segít, hogyha hosszabb távon gondolkodunk, hiszen ez is a kockázatkezelés egyik fontos eleme. És a legnagyobb kockázatot úgy védheti ki, hogyha szakértő segíti Önt a megfelelő befektetés megtalálásában. Mi állunk az Ön rendelkezésére.

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!

Mi válaszolunk a kérdéseire és tájékoztatjuk a piaci lehetőségekről.