A nyugdíjbiztosítás számai: Ismeri őket?

Nyugdíjbiztosítás számai

Amikor nyugdíj megtakarításról, vagy nyugdíjbiztosításokról beszélünk, akkor a legfontosabb tényezők a számok. Nagyon érdekesek a különbségek egyes szerződések tulajdonságai, rugalmassági pontjai között, de azért mind tudjuk ezek csak másodlagosak. Ezzel csapatunk is tisztában van, ezért jöjjenek most a nyugdíjbiztosítás számai!

Nyugdíjbiztosítás számai, az alapszámok

Rögtön az elején szeretnénk leszögezni, hogy vannak olyan jellegzetes számok, amelyek állandóak és persze akadnak olyanok is, amelyek változnak. Kezdjük a nyugdíjbiztosítások alapszámaival!

  • 4 különböző szolgáltatás van a nyugdíjbiztosításnak (elérés, nyugdíjba vonulás, rokkantság, haláleseti)
  • 20%-os adókedvezményt tudunk igénybe venni az adott éves befizetéseink után
  • 65: Jelenleg a törvények miatt 65 éves korunkban fog téríteni a nyugdíjbiztosítás. (Eddig tart a futamidő)
  • 130 ezer forint a maximálisan visszigényelhető adókedvezmény egy naptári évben.
  • 650 ezer forint befizetésével lehet megkapni a maximális adójóváírást
  • 2014: Ebben az évben indultak az új nyugdíjbiztosítások
  • 2017: Az évszám, amikortól már etikus nyugdíjbiztosításokkal tudunk felkészülni a nyugdíjas éveinkre

Igazság szerint ezek a nyugdíjbiztosítás számai, amelyek szinte állandóak, De, mint a bevezetőben is említettük, vannak olyanok, amelyek folyamatosan változnak. Most erről fogunk egy kicsit bővebben értekezni.

Pensioner Concession Information | Northern Beaches Council

 

A kérdéses számok a nyugdíjbiztosításokhoz

Az első és talán legnagyobb kérdés az maga az állami nyugdíj nagysága. Sőt, ha olyan korban van, akkor az is, hogy lesz-e egyáltalán érdemleges nyugdíj. Nagyon pontosan meg van határozva, hogy mi alapján számolják a nyugdíjat (2 fő tényező a szolgálati idő, és a bejelentett bér). Ezzel együtt nem nagyon érdemes – még optimistán sem – a kereset 65%-ánál többre számolni nyugdíjként.

Szintén kérdéses szám, hogy mennyit tegyünk félre nyugdíjra? Ez természetesen kapcsolódik az előzőhöz is, de azért közelítő számítások, amelyek segítségével meg tudjuk mondani nagyjából, hogy mekkora nyugdíj kiegészítést kell összeszedni a nyugdíjbiztosításunk által. Természetesen ezt és a bevételeinket is összhangba kell hozni, mert:

  • Hiába kellene félretenni havi 50-60 ezer forintot, hogyha nem tehetjük meg. Ezért is fontos, hogy minél előbb indítsunk egy ilyen szerződést, mert az idő még talán a befizetett összegnél is jelentősebb.
  • Abba a hibába sem eshetünk, hogy elindítunk egy 15 ezer forintos nyugdíjbiztosítást és megnyugszunk, amikor valójában 20-30 ezer forintot kéne félretenni, és erre meg is van az anyagi keretünk.

És adódik még egy nagy kérdés. Milyen nyereséget érhetünk el a nyugdíjbiztosításokkal?

A magyarok több mint harmada spórol a nyugdíjas éveire: az önkéntes nyugdíjpénztár és a nyugdíjbiztosítás a legnépszerűbb megtakarítási forma

kép forrása:Pannónia Cig 

 

Nyugdíjbiztosítás számai: Milyen hozamunk lehet?

Kis szóviccel élve a biztoshozammal. 🙂 Nagyon fontos kérdés ez, ezzel pontosan tisztában vagyunk. Hozamok és nyereség szempontjából két részre oszthatjuk a nyugdíjbiztosításokat:

  • Garantált nyugdíjbiztosítás: Itt előre meghatározott garantált ún. technikai kamatot kapunk, amely alacsony. Aki nagyon aggódó típus és egyáltalán semmi azaz 0 kockázatvállaló képessége van, azoknak ajánlott
  • Befektetéses nyugdíjbiztosítás: Mi magunk állítjuk össze a porfóliónkat az adott biztosító kínálatából. Ebben vannak alacsony kockázatú befektetési alapok (likividtási, kötvény) és magasabb kockázatúak is (részvények, abszolút hozamú alapok)

Egy jól összeállított portfólió, amelyet ráadásul szakemberek kezelnek szinte biztosan magasabb nyereséget érnek el, mint a garantált technikai kamat. Persze a döntést mindenkinek magának kell meghoznia. De ami a legfontosabb, ez ne egy érzelmi döntés legyen, hanem kalkulációk és elemzések előzzék meg.

Nyugdíjbiztosítás számai: Kalkuláljon!
Nyugdíjbiztosítás számai: Kalkuláljon!

De ne aggódjon! Nem hagyjuk magára ebben a nehéz helyzetben a komoly döntés előtt.

Nyugdíjbiztosítás számai: Ideje cselekednünk!

Ahogy a cikkünk vége fele már Ön is látja, egy nyugdíjbiztosítás kiválasztása nem abból áll, hogy besétál a legközelebbi biztosítóhoz és hasraütéssel azt mondja, havi 10 ezer forintot félretennék. Sokkal komolyabb és összetettebb folyamat. Az idő pedig csak akkor van Önnel, ha már él a saját nyugdíjbiztosítása. Ezért a legjobb tanács, hogy használja szakember tudását, kalkulátorát, tapasztalatát:

• Telefonon:06706051490
• skypon:koncz.peter.ivp@gmail.com
• emailben:koncz.peter@atombroker.hu
• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

 

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!

Mi válaszolunk a kérdéseire és tájékoztatjuk a piaci lehetőségekről.