Berkshire Hathaway avagy Warren Buffett portfólioja

Mit is vásárol az oklahomai bölcs?

Bizonyára sokan nem is tudják, hogy  Warren Buffett portfóliójának 59%-a mindössze 3 részvénybe van fektetve.

Mióta 1965-ben a Berkshire Hathaway vezérigazgatója lett,  Warren Buffett 120-szorosan felülmúlta az S&P 500 indexet. Buffett sikerének egyik fő oka az, hogy cége 378 milliárd dolláros portfóliójának nagy részét néhány jól bevált vállalatba összpontosította.

Az, hogy nem egy  portfólióra koncentrálódik  a Berkshire Hathaway az a titok kulcsa az  Omahai bölcs hosszú távú sikerének.

Warren Buffett

Elgondolkodott azon, hogy a Wall Street szakemberei és a hétköznapi befektetők miért figyelnek  arra, hogy a Berkshire Hathaway  vezérigazgatója, Warren Buffett mit vásárol vagy ad el?

Nézze meg közelebbről a  Berkshire Hathaway teljesítményét. Amióta 1965-ben átvette a gyeplőt, Omaha orákulumának köszönhetően  a cége A osztályú részvényei összesen 3 641 613%-os hozamot értek el. Ez 120-szor nagyobb, mint a széles körű S&P 500-as részvényindex, beleértve az osztalékot is, ugyanezen időszak alatt.

Berkshire Hathaway B Chart

Sikerek

Warren Buffett sikerét számos tényezőnek köszönheti, többek között hosszú távú gondolkodásmódjának, valamint az osztalékos részvények és a ciklikus vállalkozások iránti vonzalmának. De talán a Berkshire Hathaway teljesítményének legfőbb oka az, hogy Buffett kerüli a portfólió diverzifikálását. Omaha orákulumának szemében a diverzifikációra csak akkor támaszkodhatnak a befektetők, ha nem tudják, mit csinálnak.

Animation: Berkshire Hathaway's Holdings Since 1994

Warren Buffett határozottan tudja, mit csinál – és a Berkshire Hathaway 378 milliárd dolláros befektetési portfóliójának 59%-a mindössze három részvényben van befektetve.

Apple:

135,3 milliárd dollár (a befektetett eszközök 39,2%-a).

Warren Buffett titkos portfóliójában, a New England Asset Managementben tartott eszközökkel együtt a múlt hét végén a Berkshire befektetett vagyonának több mint 135 milliárd dollárnyi részét tette ki az Apple technológiai részvényben lévő pozíciója. Ez azt jelenti, hogy Buffett cége által befektetett minden egyes 1 dollárból közel 0,40 dollár az Apple-ben van befektetve.

Apple Inc. - A márka amit nem kell bemutatni - Budapest Investment Club

Amellett, hogy az Apple az Egyesült Államok legnagyobb tőzsdén jegyzett vállalata, Warren Buffett három kulcsfontosságú értékesítési pontot kínál. Először is, ott van a vállalat értéke és a vásárlói hűség, amit az Apple nyújt.

Bank of America:

37,3 milliárd dollár van ebben benne  (10,8%) a befektetett eszközökből.

A második részvény, amibe Warren Buffett és befektetési csapata abszolút belevetette magát, az a Bank of America . A BofA, ahogyan más néven nevezik, a befektetett eszközök közel 11%-át tette ki a múlt héten. Ne feledjük, hogy ez a szám tartalmazza a speciális befektetési cég, a New England Asset Management pozícióit is, amely a Berkshire Hathaway tulajdonában van.

CFPB investigating Bank of America over phony accounts | American Banker

A pénzügyi szektor vitathatatlanul nem véletlenül Buffett kedvenc ágazata: Ciklikusak. Hosszú távú befektetőként az omahai orákulum jól tudja, hogy a gazdasági növekedés időszakai lényegesen tovább tartanak, mint a visszaesések és recessziók. Bár a BofA-hoz hasonló bankrészvények a recesszió idején megviselik őket, sokkal inkább profitálnak az aránytalanul hosszú expanzióból. Más szóval, a türelem nagyban kifizetődik, ha banki részvényekbe fektetünk.

Ez egy különösen érdekes időszak ahhoz, hogy 37,3 milliárd dollárt a Bank of America részvényeibe fektessünk. A történelem során még soha nem fordult elő, hogy a Federal Reserve agresszív kamatemelést hajtott volna végre zuhanó részvénypiac mellett. Bár a magasabb kamatlábak a hitelezés lehűlésével és a gazdasági aktivitás lassulásával fenyegetnek, a változó kamatozású hitelekkel rendelkező bankok számára áldás lehet. A Bank of America nettó kamatbevétele a harmadik negyedévben 2,7 milliárd dollárral ugrott meg az előző év azonos időszakához képest, és a vállalat becslése szerint a kamathozamgörbe 100 bázispontos párhuzamos elmozdulása 4,2 milliárd dollárral növelné a nettó kamatbevételt a következő 12 hónapban.

Best Bank of America Credit Cards of December 2022 | NextAdvisor with TIME

A Bank of America digitalizációs törekvései is kifizetődnek. A vállalat 43 millió aktív digitális felhasználóval zárta a szeptembert  (ez 5 millióval több, mint 2019 hasonló negyedévében), és az összes értékesítés 48%-át online vagy mobilalkalmazáson keresztül bonyolították le. A hozzáadott kényelem mellett a digitális tranzakciók a bankoknak csak töredékébe kerülnek, mint a személyes és telefonos interakciók. Ahogy egyre több felhasználó tér át az online bankolásra, a BofA képes lehet egyes fiókjainak konszolidálására és működési hatékonyságának javítására.

Banki részvények miért is biztosak

Végül pedig a banki részvények elég gazdag múltra tekintenek vissza. Amikor a jó időkben jutalmazzák részvényeseiket. Az osztalékokkal és részvény-visszavásárlásokkal együtt nem ritka, hogy a Bank of America évente 20 milliárd dollárt meghaladó tőke-visszatérítési programokat hagy jóvá.

An offshore oil drilling platform that's under construction.

Chevron: 30,7 milliárd dollár (a befektetett eszközök 8,9%-a).

A harmadik részvény, amelyet Warren Buffett a Berkshire Hathaway befektetési portfóliójának jelentős részévé tett, a Chevron  energetikai részvény. A múlt héten a Chevron a befektetett eszközök közel 9%-át tette ki, beleértve a New England Asset Management által is birtokolt részvényeket.

Ami érdekes ezzel a pozícióval kapcsolatban, hogy 2022 előtt az energiaipari részvények nem tettek ki 8,9%-nál nagyobb súlyt a Berkshire portfóliójában ebben az évszázadban. Most a Chevron egyedül 8,9%-os részesedéssel rendelkezik, az Occidental Petroleum pedig hozzájárul ahhoz, hogy az energia Buffett harmadik legnagyobb szektorává váljon a befektetett eszközök alapján.

Azzal, hogy vállalata befektetett eszközeinek nagyjából nyolcada energiaipari részvényekben van befektetve, Buffett úgy tűnik, nagyon egyértelmű üzenetet küldött, hogy az olaj- és földgázárak egy ideig még az átlag felett maradnak. Bár a Chevron integrált szolgáltató, a legjobb árrést a fúrásokból termeli. A világjárvány okozta alulbefektetés miatt az energetikai vállalatok részéről, valamint Oroszország ukrajnai inváziója miatt a kihívásokkal teli energiaellátási lánc kedvez a magasabb energiahordozó spotáraknak.

Chevron to Acquire Anadarko Petroleum for $33 Billion, a Shift in the  Battle for Shale - The New York Times

Magáról a Chevronról pár szó

A Chevron egy viszonylag makulátlan mérleggel rendelkező olajipari részvény. A harmadik negyedév végén a Chevron nettó adósságállománya 8,2 milliárd dollár volt, ami 13%-os adósságrátának felel meg. Ez gyakorlatilag az összes nagyobb olaj- és gázipari részvénynél alacsonyabb, és ez a Chevron számára kiváló pénzügyi rugalmasságot biztosít.

Warren Buffett faces worst year on stock market since 2009 | Financial Times

Javaslat

Vegyen Ön is Berskshire Hathaway részvényt. Minimum 10 db vásárlása ajánlott. Egy részvény jelenlegi ára 306,9 dollár. Így a 10 darabot Ön 3069 dollár minimum befektetéssel (kb 395 forintos árfolyamon ) azaz 1.212255 forinton megvásárolhatja.

Ha nyereséggel szeretne befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látja ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skype-on:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!