Dino Polska: egy úttörő a multibevásárlásban

Dino Polska

Dino Polska S.A. egy lengyel kiskereskedelmi vállalat, amely élelmiszerboltokat üzemeltet Lengyelország egész területén. A kiskereskedelmi láncot 1999-ben alapította Tomasz Biernacki. A Dino szupermarketek általában közepes és kis városokban, valamint a nagyobb városok perifériáin találhatók.

Dino on the rampage | EurobuildCEE

Hús és sonkatermékek

A Dino Polska üzletei mintegy ötezer különböző árucikket kínálnak vásárlóiknak, és minden üzletben van egy húspult, ahol húst, sonkát és különféle, főként az Agro-Rydzyna által szállított előkészített húsokat árulnak. A Dino Polska az Agro-Rydzyna húsüzem tulajdonosa. A Dino Polska 2010 óta kizárólagos forgalmazója az e márkanév alatt forgalmazott hús- és sonkatermékeknek, mivel 2003 óta vásárolt részesedést a vállalatban.

2010 júniusában az Enterprise Investors befektetési alap 200 millió zlotyért megvásárolta a vállalat részvényeinek 49%-át. Az Enterprise Investors-szal való kapcsolata óta a kiskereskedelmi lánc jelentős bővülésbe kezdett, a 2010 végi 111 üzletről 2016 decemberének végére 628 üzletre nőtt. 2017 áprilisában az Enterprise Investors az összes eszközét a varsói tőzsdére helyezte.

Dino Polska was opening one store a day in H1 2021

Az élelmiszer-infláció hatása az árbevétel növekedésére

Az elmúlt néhány évben a Dino Polska bevételei jelentősen növekedtek. A növekedés egyik fő mozgatórugója a lengyelországi élelmiszer-infláció. Az élelmiszer-infláció lassulásának jelei azonban aggodalmat keltettek. A félelem az, hogy az élelmiszer-infláció csökkenése a fogyasztói kiadások visszaesését eredményezheti. Ez viszont hatással lehet a Dino Polska és a Biedronka növekedési kilátásaira.

Várakozás

A Dino Polska (PL:DNP) kizárólag Lengyelországban értékesítő élelmiszer-kiskereskedő, amely csak kis- és közepes méretű városokban (max. 5000 lakos; ez a lakosság 80 százalékát fedi le) működik, és a pénzügyi válság és a Covid-19 idején is gyorsan, a trendnek csattanás nélkül bővül. A nyereség az elmúlt öt évben 35-40 százalékos összetett növekedést mutatott. És a következő három évre 27 százalékos növekedés szerepel az előrejelzésekben. A részvényesek teljes megtérülése (TSR) öt év alatt átlagosan 34 százalék körül alakult. Élelmiszeripari üzletághoz képest magas, több mint 7 százalékos Ebit-aránnyal rendelkezik. Ez egy erős működési modell, és nagyon tetszik a fogyasztóknak, akik élvezik az üzletek helyi jellegét, az árukészletet és az árképzést, különösen a helyi független kiskereskedőkkel összehasonlítva, amelyeknek magas a feláruk. 

Dino Polska SA Chart

A Dino Polska részvényárfolyama ezen a héten 11,06%-ot emelkedett. Javaslom  vásároljon 1 millió forint értékben Dino Polska részvényt és diverzifikálva tartsa portfoliójában.

A Wall-Streeti elemzők 118 és 122 dollár közötti árcélokat látnak a 2024-es pénzügyi évre. Bátran ajánljuk a Dino Polska észvényeit minimum 3000 euró értékben. A 3000 euró az kb 384 forintos árfolyammal számolva 1152.000 forintot jelent. Egy ilyen portfolióba beleillik a Dino Polska 28-30 db részvénye, de e-mellé fontos vásárolni a Geberit és a Nestlé részvényeit is. Egy tökéletes portfólión belül lehetnek jó kötvények pl a több mint 4%-os eurós hozamú Schaeffler vállalati kötvénye vagy az 5%-os eurós kamatot fizető Magyar Államkötvénye, de kiváló lehetőség a Volkswagen, a L’oreal,  SanofiHenkel és az Adidas részvénye is.

Ha nyereséggel szeretne befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látja ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skype-on:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!