Miért emelkedett novemberben az Adidas részvénye az egekbe

Az Adidas CEO váltása jót tesz a cégnek

A vállalat közölte, hogy tárgyalásokat folytat a Puma távozó vezérigazgatójának, Bjorn Guldennek a kinevezéséről.
Az Adidas több fronton is küszködik és a részvények 70%-kal estek a tavalyi csúcshoz képest.

Triathlon Sport Esztergom | Esztergom

A sportruházati vállalat úgy tűnik, megtalálta a következő vezérigazgatóját.

Mi történt

Az Adidas (ADDYY -0,45%) részvényei szárnyaltak a hírre, miszerint a sportruházati óriás tárgyalásokat folytat arról, hogy a Puma egyik vezetője legyen a következő vezérigazgatója, ami új reményt ad a befektetőknek a fordulatra.

A részvények 25%-ot emelkedtek a jelentés hatására november 4-én.

Adidas Chart

 

A médiajelentéseket megerősítve az Adidas közölte, hogy tárgyalásokat folytat a Puma távozó vezérigazgatójának, Bjorn Guldennek a kinevezéséről. A vállalat augusztusban közölte, hogy a jelenlegi vezérigazgató, Kasper Rorsted jövőre, a szerződésének 2026-os lejárta előtt lemond. Ami az Adidas nehézségei, a gyenge eladások, a Kanye Westtel való kapcsolatával kapcsolatos viták és a Kínában elért gyenge teljesítmény miatt történt.

PUMA® - PUMA APPOINTS BJÖRN GULDEN AS NEW CEO

A lépés egyfajta puccsot is jelent, mivel a Puma az Adidas régi riválisa. Valójában mindkét cég alapítói testvérek. Gulden nemrég azt mondta, hogy az év végén lemond a vezérigazgatói posztról, de nem indokolta meg.

A szerződésében szereplő versenytilalmi záradék miatt Gulden nem tudná azonnal átvenni a vezérigazgatói posztot, ami azt jelenti, hogy az Adidas pénzügyi igazgatója, Harm Ohlmeyer valószínűleg átvenné a vezető pozíciót a köztes időszakban.

Egy új vezérigazgató némi szükséges életet lehelhetne az Adidasba, és Gulden jó hírnévnek örvend a Pumánál végrehajtott fordulat miatt.

Harmadik negyedév

Adidas sues Nike over run-tracking, shoe-adjusting technologies | Reuters

Az Adidas részvényei még a mai nyereség után is több mint kétharmaddal elmaradnak a tavalyi csúcsértéktől, és a teljesítmény gyenge volt. A harmadik negyedéves eredményjelentésében a vállalat árfolyam-semlegesen mindössze 4%-os árbevétel-növekedésről számolt be. Az egész évre vonatkozó árbevétel-növekedési előrejelzését egy számjegyűre csökkentette. Az árfolyam semleges árbevétel 4%-kal nőtt, ami a folyamatos két számjegyű növekedést tükrözi a Greater China-n kívül. Kétszámjegyű növekedés lett az e-kereskedelemben az EMEA, Észak-Amerika és Latin-Amerika régióiban.  A bruttó árrés 1,0 százalékponttal 49,1%-ra csökkent, mivel az áremelkedést több mint ellensúlyozta a megnövekedett ellátási lánc költsége. Illetve a magasabb árengedmények és a kedvezőtlen piaci összetétel is befolyásolt. Az Adidas 564 millió eurós működési nyereséget ért el, ami 8,8%-os működési árrést tükröz.

A folytatódó tevékenységekből származó 66 millió eurós nettó eredményt negatívan befolyásolta több, összesen közel 300 millió eurós egyszeri költség, valamint a harmadik negyedévben a rendkívüli adóhatások.

Fordulat

adidas Originals webáruház | ABOUT YOU

Az Adidas valószínűleg jelentős értékvesztéssel néz szembe, miután véget vetett a Kanye Westtel való kapcsolatának, és a Yeezy termékeket többé nem fogja értékesíteni.

A fordulat nem lesz könnyű, de az új vezetés bevezetése már egy kezdet, és ez a megfelelő alkalomnak tűnik arra, hogy új arcot adjanak a vállalatnak.

 

Az Adidas továbbra is a világ második legnagyobb sportruházati vállalata.

Az Adidas nemrégiben közölte, hogy azonnal leállítja West Yeezy márkájú termékeinek gyártását (főleg tornacipőgyártást) és forgalmazását, miután Kanye West rapper egy sor antiszemita megjegyzést tett.

A vállalat közölte, hogy a lépés rövid távon akár 250 millió euró (246,4 millió dollár) veszteséget okozhat a 2022-es nettó eredményében.

Adidas ends partnership with Kanye West over antisemitic comments

Javaslat

Vásároljon hosszútávra Adidas részvényt, hiszen a cégcsoporthoz az Adidas mellett a Reebok és a Taylormade márka tartozik. Az Adidas részvényárfolyam ezen a héten 5,37%-ot esett, míg az elmúlt egy hónap alatt 11,54%-ot emelkedett. Az Adidas még mindig 64%-kal van lejjebb a 2021 augusztusi 319 eurós részvényenkénti csúcshoz képest.

Kanye West explode depois que Adidas coloca parceria com Yeezy 'sob revisão' após declaração 'White Lives Matter'

Ha nyereséggel szeretne befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látja ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skype-on:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!