Fogyasztási részvények: Védelem az infláció ellen

fogyasztási részvények

Mostanában talán még többet gondolkozunk az ideális befektetésen, a kockázat csökkentésen, a lehetséges hozamokon, mint általában. Ez teljesen érthető, hiszen a legtöbbünk még nem élt meg egyszerre háborút, pandémiát, és gazdasági válságot egyszerre. A fogyasztási részvények olyan opciót jelentenek, amely mellett nem lehet szó nélkül elmennünk. Nem is tesszük.

Fogyasztási részvények: Miért gond és miért lehetőség Önnek az infláció?

Az inflációt, vagyis az árak emelkedését és a pénz vásárlóerejének romlását minden egyes vásárláskor érezhetjük saját pénztárcánkon.

A 2,3% alatti infláció alacsonynak tekinthető. Enyhének számít 2,3% és 3,3% között, és magas, 3,3% és 4,9% között. A 4,9% feletti infláció nagyon magasnak számít, jelenleg Magyarországon “csak 8,5%-os infláció van” (árstop, kamatstop, benzínár-stop, rezsistop-ha ez nem lenne akkor 13% felett lenne az infláció.)

A KSH oldaláról a jelenlegi számok így festenek:

Fogyasztási részvények: Magyar infláció
Fogyasztási részvények: Magyar infláció

Ez azt jelenti, hogy nagyon magas inflációval nézünk szembe (a teljes jelentés ide kattintva látható), ahogy a világon a legtöbb ország is. Idén teljesen reálisnak tartják sokan, hogy 10% feletti inflációval is találkozhatunk. Rohamosan zuhan vissza a pénzünk valódi értéke. Azonnal megoldást kell találnunk.

Jelen esetben Magyarország 10,3%-os infációra rendezkedett be Magyarország-Aki Prémium Magyar Államkötvényre rendezkedett be az gondolkozzon el befektetésén, hiszen forintos és 5. év végén 6,6% és jelen esetben jóval infláció alatt van. Éves szinten 4,95* nettó hozam egy masszív 10% infláció mellett. 

Mi a megoldás?

Private Equity Firm Invests in Murray's - Frozen Food Europe

Fogyasztási részvények jelenthetik a megoldást?

Általában véve a részvények hozama meghaladja az inflációt. Az emelkedő árak több profitot jelenthetnek a vállalatok számára, ami viszont növeli a részvények árfolyamát. Garancia természetesen nincs, de hosszú távon a tőzsde történelmileg olyan hozamokat nyújtott, amelyek felülmúlják az inflációt.

A fogyasztási cikkeket gyártó cégek és a defenzív részvénypiaci szektorok, amelyek az emberek számára szükséges alapvető termékeket állítják elő, szintén jól teljesítenek.

Sőt, ahogy nem olyan régen írtuk, van lehetőség arra is, hogy hármas nyereségre tegyünk szert, ami a részvényárfolyamból, devizaárfolyamból és osztalékból tevődik össze, itt vannak a részletek.

Jöjjenek konkrét javaslatok!

Íme, a javasolt fogyasztási részvények!

Best Consumer Staples Stocks to Buy in 2022 | The Motley Fool

Ebben a részben konkrét részvényeket fogunk javasolni:

Colgate – Procter Gamble 

Ha rákattintasz a linkre, akkor egy konkrét összehasonlítást láthatsz a Colgate Palmolive és a Procter Gamble vállalat és azok részvényeiről. Mindkettő 200 év körüli, megbízható tőkeerős és stail vállalat.

A tisztítási és tisztálkodási szerek olyan alap dolgok, amelyekre minden háztartásban szükség van, így a keresletben sem fog hiány fellépni.

Colgate-Palmolive: How a Player with a Global Footprint Is Attempting to  Tread Lightly - Sustainable Brands

Barrick Gold

Az arany megkerülhetetlen befektetési eszköz, amikor valamilyen válsággal nézünk szembe. Mi most nem is a fizikai aranyra szeretnénk felhívni a figyelmet, hanem az ehhez kapcsolódó részvényre. Az aranyat számos dologra használják fel, amely miatt beleillik a fogyasztási részvények kategóriájába.

Barrick Gold Corporation | LinkedIn

Berkshire Hathaway

Mit is lehetne mondani? Egyetlen név, amely mindennél többet mond: Warren Buffet. Ahogy mindig is mondjuk érdemes a profikra hallgatni, amikor befektetésről van szó. A befektetési mogul W.B.-nél nem is találhatnánk jobb tanítót. És az általa létrehozott Bershire Hathaway jó lehetőség most.

Berkshire Hathaway B Chart

McCormick

El is érkeztünk egy alap fogyasztási cikkekkel foglalkozó vállalathoz, amely konkrétan az élelmiszeripar egy jeles képviselője. Az S&P 500 tagja a fűszerekkel és más ételízesítőkkel foglalkozó cég. Ahogy mondtuk az alapvető szükségletek hangsúlyosabbak lehetnek, így a McCormick részvény létjogosultsága a listán megkérdőjelezhetetlen.

Retailer restocking propels McCormick in first quarter | 2021-03-31 |  Baking Business

American Water Works

Fogyasztás alatt nem csak olyan dolgokra érdemes gondolni, amelyeket megveszünk a boltban. Alapszükséglethez tartozik, hogy otthon élhető körülményeink vannak. Az American Water Works egy közművekkel foglalkozó vállalat. A lassan 150 éves vállalat kimondottan hívogató lehetőség.

Why You Should (and Shouldn't) Buy American Water Works Company, Inc. –  Unique Finance; Empowering Inner Expert

 

Hormeel Foods

A Hormel Foods Corporation különböző hús-, diófélék és élelmiszeripari termékek fejlesztésével, feldolgozásával és forgalmazásával foglalkozik kiskereskedelmi, vendéglátóipari, csemegebiztonsági és kereskedelmi vásárlók számára az Egyesült Államokban és nemzetközi szinten. A vállalat négy szegmensen keresztül működik: Élelmiszeripari termékek, Hűtött élelmiszerek, Jennie-O pulykabolt, valamint Nemzetközi és egyéb.

Az elemzők átlagosan azt várják, hogy a Hormel Foods a folyó pénzügyi évre 1,94 dolláros részvényenkénti eredményt fog jelenteni, az EPS becslések 1,90 és 2,00 dollár között mozognak. A következő pénzügyi évre vonatkozóan az elemzők arra számítanak, hogy a cég 2,09 dolláros részvényenkénti eredményt fog jelenteni, az EPS becslések 2,02 és 2,15 dollár között mozognak. A Zacks egy részvényre jutó nyereségátlagai a Hormel Foods-t lefedő kutatócégek felmérésén alapuló átlagok

Hormel's Dividend Growth Makes It A Standout Investment (NYSE:HRL) |  Seeking Alpha

A rövid felsorolásunk végére jutottunk, de persze egy személyes találkozó alkalmával találhatunk egyéb megoldást is, hiszen akár a meglevő értékpapírok vagyonkezelt kosárban is megvásárolhatóak már.

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz. Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Készen állsz arra, hogy felvedd velünk a kapcsolatot?

Fogyazstási részvények
Fogyasztási részvények

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!