Egyedi részvények összefoglalója: Boldog Új Esztendőt

Mibe fektessek 2022-ben?

A 2021-es év eléggé volatilis volt. Voltak olyan cégek, amelyek nyertek megrendeléseket a pandémián, de többnyire az omikron megjelenése visszavetette az összes európai és amerikai vállalat bevételi tervét. A fogyasztói infláció mindkét gazdaságban felgyorsult, az Egyesült Államokban 6% fölé, az euró övezetben 4% fölé emelkedett éves szinten. Itt jönnek képbe az egyedi részvények!

Története legnagyobb hibáját követhette el a Fed, itt az ideje helyrehozni - Portfolio.hu

Egyedi részvények: FED és a vállalatok

A FED megkezdte kötvényvásárlási programjának óvatos szűkítését, de elemzők szerint az Amerikai Jegybank jövőre felgyorsíthatja az infláció megfékezésére irányuló lépéseket. Ebben az évben a General Mills 20,66%-ot emelkedett, míg a Wal-Mart részvénye 6,76%-ot erősödött. A Lindt&Springl árfolyama az elmúlt 5 évben 98%-kal emelkedett, ami egyértelműen felülmúlja a piac 44% körüli hozamát. Az Inditex cégnek szeptemberben 1,3 milliárd dollár bevétele volt és az eladásai 49 százalékot javultak az előző negyedéves értékekhez képest.

Lindt & Spruengli Chart

Az idei év nyereségesnek bizonyult a tőzsdei befektetések szempontjából. Mindhárom nagy index – az S&P 500, a Dow Jones Industrial Average és a Nasdaq – rekordokat döntött 2021-ben.

De helyezzük a dolgokat perspektívába.

Miközben a gazdaság visszatér a teljes kapacitáshoz, még mindig sok a bizonytalanság.

Először is, az új koronavírustörzs, az omicron-változat megingatta a globális gazdasági fellendülés kilátásait. Másodszor, a magas infláció továbbra is fennáll, és végül, a Federal Reserve kamatlábakat érintő lépései még nem ismertek. A legfőbb aggodalom az, hogy ezek a bizonytalanságok együttesen hogyan hatnak majd a részvénypiacra a jövőben.

Omicron US news: US reports 1st Omicron-related death as unvaccinated man dies - The Economic Times

Azért voltak száguldó piacaink és élénkülő forgalmú vállalataink

Példák egyedi részvények esetén:

Dentsply Sirona ebben az évben is megmutatta, hogy milyen kiváló minőségű vállalat a fogászati ágazatban, amely a növekvő alapokkal rendelkezik. A Netflix megragadta a stúdiófizetős tévéfilmjeinek kiadását 2022-től. Scott Dewitt, a Stifel elemzője szerint a második negyedévben 3,2 millió előfizetéssel bővülhet a Netflix. Az AT&T az év végén kapta meg az Európai Bizottságtól a WarnerMedia-Discovery megállapodás engedélyét.

A WarnerMedia-Discovery egy olyan streaming óriás lesz, amely a Netflix és a Disney versenytársa lehet. Waren Buffet vállalata, a Berkshire Hathaway stílusosan kezdte az évet a negyedik negyedévi portfólió frissítéssel februárban. Elárulta, hogy 4,1 milliárd dolláros részesedést szerzett a Chevron-ban és 8,6 milliárd dolláros pozíciót a Verizon-ban, választ adva arra a kérdésre, hogy milyen titokzatos részvényeket vásárolt az elmúlt hónapokban.

2021. szeptember közepén az Estee Lauder bejelentette, hogy együttműködik a Roctool vezető hő- és hűtőfelület-technológiai szolgáltatóval, hogy segítsen a legkorszerűbb gyakorlatok bevezetésében a márkakínálatában.

Here are the higlights of Netflix movies in 2021 - Esquire SG

Milyen környezet elé nézünk 2022-ben, és hogyan tudnak a befektetők erős részvénypiaci hozamokra pozícionálni?

Íme, mit kell szem előtt tartaniuk a befektetőknek az új év kezdetén:

Hogyan hatnak majd a magasabb kamatlábak a részvénypiacra.  Lassuló gazdasági növekedés 2022-ben. Hogyan fektessenek be részvényekbe 2022-ben?

Jerome Powell Fed-elnök november végén megosztotta a kongresszussal, hogy gyanúja szerint az infláció a vártnál tovább kitarthat. A piacok körülbelül 80%-os esélyt áraznak arra, hogy a Fed 2022 közepén elkezdi a kamatemelést. Körülbelül 87%-os esélyt arra, hogy az év végéig egynél több kamatemelést hajt végre a CME FedWatch eszköze szerint, a 2021. december 3-i adatok alapján.

Mivel az infláció most problémát jelent, ez nyomást gyakorol a Fedre, hogy emelje a kamatokat, de ez a döntés végső soron attól függ, hogy a gazdasági fellendülés mennyire lesz erős 2022 folyamán.

Fed chair Jerome Powell sees inflation running hot well into 2022 — Quartz

Az Egyesült Államok gazdasága 2021-ben a 2020-as súlyos zavarok után a gazdasági fellendülésre összpontosított, és az év nagy részében erőteljes növekedést könyvelhetett el.

GDP

2021 első negyedévében a GDP éves szinten 6,4%-kal nőtt, a második negyedévben pedig még gyorsabban, 6,7%-kal. Az első félévi bővülést azonban a harmadik negyedévben mindössze 2,1%-os növekedés követte. Ezt a visszaesést a gyengébb fogyasztási kiadások és az ellátási lánc szűk keresztmetszetei okozták.

Egyedi részvények és az infláció!

A 2021-es gazdasági képet az inflációs hullám is felborította. Az infláció néhány katalizátora az ellátási lánc zavarai, a kialakuló munkaerőhiány és az áruk és szolgáltatások iránti folyamatos kereslet volt – ez a kombináció felfelé irányuló nyomást gyakorolt az árakra.

Ahogy a Fed emeli a kamatokat, várható, hogy a piac volatilitást tapasztal majd, de összességében a szakértők optimisták a részvényekkel kapcsolatban. Bár az amerikai vállalatok jövőre várhatóan növekedni fognak, nem biztos, hogy ugyanolyan ütemben, mint 2021-ben.

Consumer Inflation Expectations Hit Eight-Year High in Fed Study - Bloomberg

Szakértői piaci elemzők, mind a Goldman Sachs-nél, mind a Morgan Stanley-nél úgy vélik, hogy van hová növekedni 2022-ben is. Don Calcagni egy híres elemző szerint az USA-n kívüli piacokon nagyobb gazdasági növekedési potenciál van a világjárványból kilábalva.

A 2022-es akadályokat szem előtt tartva a befektetők számára egy olyan befektetési stratégia, amely soha nem fog kimenni a divatból, és amely most fontosabb, mint valaha, a diverzifikáció. Fontos, hogy a befektetők diverzifikálják portfóliójukat, hogy kezeljék a piaci kockázatot, és biztosítsák, hogy a piac különböző területeiről is növekedést érjenek el.

Hogyan diverzifikáld a befektetéseidet? – Fix hozam

A piac egy másik területe, amelyet a befektetőknek érdemes felkutatniuk, a nem amerikai részvények. Bár az amerikai részvények egész évben erős teljesítményt nyújtottak, az S&P 500 több mint 20%-kal emelkedett, és az amerikai részvények az elmúlt évtizedben felülmúlták a nem amerikai részvényeket, a szakértők szerint itt az ideje, hogy a nemzetközi részvényekbe is belevegyüljenek.

A nem amerikai részvényekbe való befektetés ma nemcsak a portfólió diverzifikációját növeli, hanem lehetőség van arra is, hogy kedvezményesen vásároljunk. Tekintettel arra, hogy az amerikai piacokon magasak az értékelések, érdemes az Egyesült Államokon kívül is befektetni. Mint Pl. NIO vagy GEELY vagy a Softbank részvényébe.

A Nio belép az európai piacra az ET7 elektromos szedánnal, mutatjuk mikor

Egyedi részvénye javaslat: Fektessen e-Mobilitybe!!!

 

A jövő egyértelműen abba az irányba mutat, hogy az elektromos autók átveszik a vezető szerepet a járműpiacon.. Folyamatos értékesítési volumennövekedés látható a kínai cégeknél, míg a Geely-nél Renaultval fúziót várunk, míg a NIO 105,6%-os emelkedésen van túl és az Xpeng egy év alatt 10,08%-ot tudott erősödni. Egyre több országba, most már Hollandiába is szállít a BYDTermészetesen ebben a témában a Tesla a legnagyobb sláger. Igaz elsőre nagyon hektikus a Tesla árfolyamgörbéje, viszont a hírek alapján meggyőző Tesla és akár a hozzá is kapcsolódó Amphenol vállalat. Az idei évben is profitot termelő befektetés volt az Nvidia és a Tesla cég.

Softbank Group Chart

Ezzel a zárszóval kívánok Önöknek boldog, sikerekben, egészségben és hozamokban gazdag újesztendőt a Biztoshozam és a Portfolife Kft és annak tanácsadói és a magam nevében.

Egyetlen kérdés adódik még: Vajon melyik az a  részvény, amelyik  beillik az Ön portfóliójába?

A választ akkor kapja meg, hogyha helyesen válaszol a következő kérdésre.

Ön készen áll arra, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

Mindenképp vegye fel velem a kapcsolatot, hogy meglévő számlájával vagy, ha még nem ügyfelünk esetleg új számlanyitással kapcsolatban részletes tájékoztatást nyújthassak, illetve hogy a további megtakarítására megkeressük az Önnek legtesthezállóbb megoldást! Forint alapú befektetések, biztosítások átdolgozását vegye fontolóra, én értékállóság szempontjából mindenképp az EUR alapú megtakarításokat, befektetést esetleg USD értékpapírszámlát javaslom.

TOp 5 iparág: melyiket válasszam?

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít