Ez a kiskereskedelmi részvény lehet a decemberi show nyertese-Estee Lauder

Tom Ford és Estee Lauder akvizíciója

Az Estee Lauder Companies Inc.  a csúcskategóriás kiskereskedelmi és divat vállalat az ajándékozási szezon előtt némi felhajtást kapott a tőzsdén. Mivel a vállalat megerősítette a közelmúltban megjelent pletykákat, miszerint egy 2,8 milliárd dollár értékben megvásárolja a Tom Ford luxusmárkát. Az üzlet várhatóan 2023 első felében zárul le. A Tom Ford Brands, amely már eddig is partneri kapcsolatban állt az Estee Lauderrel, teljesen beolvad a kozmetikai óriás hatalmas portfóliójába.

Estee Lauder agrees to buy Tom Ford brand for US$2.3bil | Free Malaysia Today (FMT)

Akvizíció 

Mozgalmas időszak ez az Estee Lauder számára. Amely többek között a Clinique, a La Mer, az Aveda, a Le Labo és a Bumble and Bumble tulajdonosa.

A Tom Ford-dal kapcsolatos akvizíciós hírek, amelyek november elején kezdtek felröppenni, úgy tűnik, jót tesznek a részvénynek. Amely ebben a hónapban több mint 11%-ot  emelkedett.  És az akvizíció  megszakíthatja három hónapos veszteséges sorozatát az Estee Lauder-nek.

Estée Lauder to acquire Tom Ford after all? - RetailDetail EU

A múlt hónapban kezdte meg Tom Ford eladni névadó luxusmárkáját az Estee Lauder Companiesnek egy 2,8 milliárd dolláros üzlet keretében.

“Ez a tranzakció óriási nyereség lehet az Estee Lauder számára” – mondta Thomaï Serdari, a New York-i Egyetem Leonard N. Stern School of Business divat és luxus MBA programjának igazgatója.

Míg  eredetileg a felvásárlás hátterében a Tom Ford szépségápolási szegmensének presztízse állt, amely magában foglalja a jellegzetes illatokat, bőrápolási és kozmetikai termékeket. Addig az üzlet révén a szemüvegek és ruházati termékek is az Estee Lauderhez kerülnek.

Tom Ford 2023 végéig marad a cégnél kreatív vezetőként, míg Domenico De Sole, a Tom Ford International elnöke tanácsadóként dolgozik tovább Ford távozásáig – közölte a napokban egy amerikai jól értesült  távirati iroda.

Tom Fordról

Tom Ford 1961-ben született Texasban ingatlanügynök szülők gyermekeként. Építészetet és formatervezést tanult New Yorkban és Párizsban. 2005-ben elindította a Fade to Black filmgyártó céget. A Gucci és az Yves Saint Laurent kreatív igazgatója is volt.

TOM FORD | Beautylish

Hasonló akvizíciók

A Gucci anyavállalata, a Kering például még 2014-ben jelentette be, hogy az üzletág (és az abból származó bevételek) feletti ellenőrzés szigorítása érdekében saját szemüvegrészleget hoz létre, és fokozatosan visszalép a harmadik féllel, például a Safilóval kötött licencekből. A Kering azt tervezi, hogy a szépségápolási licencek legalább egy részét is házon belülre hozza, ami lehetővé tenné, hogy jobban versenyezzen például a Chanel és a Dior cégekkel, amelyek licencelés helyett saját illat/szépség divíziójukat működtetik.

Kering vs LVMH Earnings, Profits, Dividends Company Comparison - YouTube

A luxus legnagyobb szereplője, az LVMH 2017-ben közös vállalatot hozott létre a szemüveggyártó Marcolin céggel, hogy erősebb kézben tartsa a szemüveg-kínálatát. Ezért tavaly nyilvánosságra hozta, hogy kivásárolja a Marcolin 49 százalékos részesedését a vállalatban, amely olyan márkák számára gyártja a szemüvegeket, mint a Christian Dior, a Fendi és a Celine, így teljes ellenőrzést szerez az üzletág felett.

Javaslat

Estee Lauder Companies Chart

Vásároljon Estee Lauder részvényt. Ezzel Ön is tulajdonos lehet egy olyan világban ami a divatra és sminkre , kozmetikára  épül. Az Estee Lauder részvényárfolyama ezen a héten 8,64%-ot emelkedett. 2022 decemberében az Estee Lauder piaci kapitalizációja 85,28 milliárd dollár volt. Ezzel az Estee Lauder adataink szerint a világ 159. legértékesebb vállalata a piaci tőkeérték alapján.

 Ha nyereséggel szeretne befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látja ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skype-on:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!