Ghána elrendelte, hogy a bányászok adják el a finomított arany 20%-át a központi banknak

aranybányászat

Ghána elrendelte, hogy 2023. január 1-től minden nagy bányászati vállalatnak el kell adnia a finomítóüzemekben lévő teljes finomított aranykészletének 20%-át a Bank of Ghana részére – közölte Mahamudu Bawumia alelnök a múlt hétvégén.

FX crisis: Ghana to use gold to buy oil instead of US dollars | TheCable

Tervek

 

A ghánai kormány új politikát tervez. Amelyben az amerikai dollártartalékok helyett aranyat használnak majd olajtermékek vásárlására. A lépéssel a csökkenő devizatartalékok, valamint az olajimportőrök dollár iránti kereslete ellen kívánnak fellépni. Ami gyengíti a helyi cedi árfolyamát és növeli a megélhetési költségeket.

A közösségi bányászati rendszereknek és az engedéllyel rendelkező kis bányászoknak is el kell majd adniuk az aranyat a kormánynak – mondta Bawumia, anélkül, hogy pontosította volna, hogy ez mekkora tartalékukat érinti.

Governors & Deputies – Bank of Ghana

A Bank of Ghana kommunikációs tisztviselője, Sam Opoku elmondta, hogy nem tudja megerősíteni vagy cáfolni, hogy Bawumia rendeletét figyelembe vették-e.  A Gold Fields azt mondta, hogy sem a Ghánai Bányászkamarát, sem a Gold Fields Ghana egységét nem keresték meg hivatalosan Bawumia tervével kapcsolatban, ezért nem tudta kommentálni, bár hozzátette, hogy ő és más bányászok már megállapodtak egy aranyvásárlási programban a Bank of Ghana-val.

Az arany árfolyama

Goldpreis pro Gramm und Unze

Az arany ára alig változott a rövidített kereskedési héten. A pénteki kereskedés zárása után a decemberi kontraktus ára az amerikai határidős kereskedésben unciánként 1,755 dolláron állt. Az arany így 2 dollárt erősödött az előző héthez képest. Az Egyesült Államokban tartott hálaadásnapi ünnep miatt az arany határidős ügyletek legnagyobb kereskedői csoportjainak pozícióit tartalmazó heti CoT-jelentés ismét késik. A COMEX-en azonban rendelkezésre állnak az aktuális adatok a nyitott érdeklődésről és a készletekről.

Az arany árfolyama alig változott, a héten 0,17%-ot emelkedett unciája. Az arany stabilitást mutat a sanghaji és a hongkongi kereskedésben. és jelenleg 1.754 dollár/uncia szinten kereskednek vele.  Az aranybányászati részvények világszerte ellentmondásosan fejlődnek.

Javaslat havi megtakarítási lehetőség

Alacsonyabb árfolyam esetén nagyobb mennyiségű arany, magasabb árfolyam esetén kisebb mennyiségű arany vásárlására kerül sor. A Partner Bank FINE GOLD aranyát átláthatóság és rugalmasság jellemzi. A megőrzésre vonatkozó információk az online ügyfélszolgálaton keresztül áttekinthető módon és kényelmesen elérhetők.

Értékőrző trezorok - Értékőrző kincstár

  • Fizikai arany: vagyontárgy a bizonytalan időkre
  • Az aranyat 100%-ban fizikai állapotában Ausztriában őrizzük trezorban
  • Legkiválóbb minőségű arany: 24 karátos, 999,9-es finomságú színarany
  • Rövid idő alatt rendelkezésre áll értékesítéssel vagy kiszolgáltatással
  • Lehetséges a rendszeres aranyvásárlás

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!