Fix kamatozású kötvények krízis esetén 2. rész

Fix kamatozású kötvények krízis esetén 2.rész

A nagy népszerűségnek örvendező első rész sikerein felbuzdulva nem vártunk sokat és máris elkészítettük a 4 újabb fix kamatozású kötvény bemutató cikkünket. Röviden felevenítjük, hogy miért is aktuális jelenleg a dollárban determinált kötvények választása, és aztán jönnek a konkrét javaslataink. Tarts velünk!

Fix kamatozású kötvények dollár alapon: A létjogosultság

Aki olvasta az első cikket, az pontosan tisztában van vele, hogy az elmúlt 3 évben szinte “fű alatt” a dollár-euró árfolyam 1,20-ről 1,05-re módosult. Ez jelentős dollár erősödés, amely indokolttá teszi a dollár alapú befektetés.

Ha lemaradtál volna az első részről, ide kattintva pótolhatod!

A jelenlegi Covid előtti és utáni időszakban, amely még háborúval is súlytott felelősen kell a pénzügyeinkkel foglalkoznunk. Ennek szellemében pedig szükséges, hogy a portfóliónk megfelelően diverzifikált legyen, amely kötvény nélkül nehezen elképzelhető. Íme, 4 újabb kiváló lehetőség!

Need Corporate Bonds? Check Out These 3 Vanguard ETFs

Fix kamatozású kötvények: US654106AM50 Nike

Érdekesség, hogy Az alapító Phil Knight. Üzlettársa és korábbi edzője Bill Bowerman, a konyhájában, egy gofrisütő segítségével készítette első cipőit tanítványainak. A világ legnagyobb sportcipő -szállítója és ruházati cikkek, valamint sportfelszerelések jelentős gyártója , amelynek bevétele a 2020-as pénzügyi évben (2020. május 31-én zárult) meghaladja a 37,4 milliárd USD-t. 2020-ban 76 700 embert foglalkoztatott világszerte.

A kötvény jelenlegi árfolyama 87,75, ez a későbbiekben fontos lesz. A nem elhanyagolható éves fix 3,375%-os kamat mellé ugyanis ez azt jelenti jelen helyzetben, hogy 4,346%-os nyereségre tehetünk szert dollárban.

Week in Review: Fendace, James Bond, A$AP Rocky, Air Max

 

Fix kamatozású kötvények: US03938LAP94 Arcelorimittal

Az ArcelorMittal SA egy multinacionális acélgyártó vállalat, amelynek székhelye Luxembourg városában található. Az ArcelorMittal a világ második legnagyobb acélgyártója , évi 78,5 millió tonna nyersacéltermeléssel 2018-ban . A világ legnagyobb vállalatainak 2019-es Fortune Global 500 -as rangsorában a 120. helyen állt.

Az Arcelormittal acélgyártó 2009-ben 7%-os fix kamatozású dollár kötvényt bocsájtott ki, mivel 2008 decemberében az Arcelormittal–nak több üzemet kellett bezárnia, köztük a New York-i Lackawannában található Bethlehem Steel üzemet.

A kötvénykibocsájtással és a munkavégzései miatt 2009 közepére nettó adóssága 18,8 milliárd dollárra csökkent, ami 13,7 milliárd dollárral kevesebb a gazdasági világválság kezdetéhez képest. Mára elmondható az, hogy az Arcelormittal a világ vezető lett acél- és bányászati vállalatként, amely 60 országban van jelen, és 16 országban van elsődleges acélgyártó létesítménye. Az Arcelormittal 2021-ben 76,6 milliárd dolláros bevételt ért el, nyersacéltermelését 69,1 millió tonnára, vasérctermelését pedig 50,9 millió tonnára emelte.

Az Arcelortmittal 09/39 kötvény jelenleg 5,936%-os fix hozamot ad évi 7% mellett, minden év októberében befektetőinek. Az Arcelormittal hozzájárult a gazdasági és társadalmi értékteremtéshez 2021-ben, beleértve a becsült 68 milliárd dolláros közvetlen gazdasági hozzájárulást, az 5,7 milliárd dolláros teljes adóhozzájárulást és a 10,2 millió dolláros közösségi beruházási kiadást.

Ami a kötvényt illeti az éves FIX 7%-os kamat pedig több, mint imponáló. Itt még akár egy kisebb negatív irányú árfolyamelmozdulás sem jelentene nagy problémát.

Arcelormittal Europe Flat Products Transforms Logistic Business Processes  with Oracle Transportation Management Cloud

Fix kamatozású kötvények: US42824CAX74 HEWLET PACKARD ENTERPRISE

Hewlett Packard Enterprise Company ( HPE ) egy amerikai multinacionális vállalati információtechnológiai vállalat, amelynek székhelye Springben (Texas , Egyesült Államok) található.

HP Scanjet Enterprise Flow 5000 s3 szkenner lapolvasó lapadagolóval

Az alábbi szegmensekben tebékenykedik a vállalat:

  • hálózati biztonságra tervezett platformokat kínál
  • nagy teljesítményű számítástechnikai és küldetéskritikus rendszerek
  • alapvető szerver üzletág
  • alapvető tárolási üzletág, beleértve a közelmúltban felvásárolt Zerto -t is
  • finanszírozási szolgáltatásokat nyújt a HPE ügyfeleinek és partnereinek
  • tanácsadó és professzionális szolgáltatások

Emellett pedig vállalati befektetésekkel is foglalkozik, így egyáltalán nem meglepő, hogy éves szinten fix 6,2%-os kamatot tudnak nyújtani azoknak, akik vásárolnak a kötvényeikből.

HP Enterprise Off Campus Drive 2022 | Freshers | System Test Engineer |  Bangalore » Enggwave.com

Fix kamatozású kötvények: US445545AF36 Ungarn DL Notes 2011 (41)-7,625%  Magyar Államkötvény

Az előzőekhez képest egy kicsit meglepő váltás, de az Ungarn szóból már sejthető a csavar. Ez egy magyar kötvény dollár alapon. Ez egy kimondottan hosszútávú nem vállalati, hanem államkötvény.

Akkoriban az alapkamat magasabb volt még a mostaninál is ezért beszélhetünk kimondottan magas fix kamatról 2041-es lejárat mellett. És akkor nem is húzzuk tovább leírjuk a fix kamatot: 7,625%

2014-es cikk “Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) kedden hárommilliárd dollár összegben bocsátott ki 5 és 10 éves futamidejű kötvényt, amely iránt kiemelkedő volt a befektetői érdeklődés: közel ötszörös túljegyzés érkezett a kötvényekre – közölte az ÁKK

A közlemény szerint a befolyó összeget az ÁKK általános finanszírozási célokra fogja felhasználni.” ugyanez történt 2011-ben is

Apu, tulajdonképpen mi az az állampapír? - Privátbankár.hu

 

Második körben ezzel a négy kötvénnyel szerettük volna folytatni, ha euek is elnyerik a tetszésedet , akkor hamarosan jelentkezünk az kötvényekkel. Ahogy a legtöbb befektető is javasolja az idei évnek a dollár alapú befektetések lehetnek a nyertesei, így idén mi is kiemelt figyelmet szentelünk ezeknek. Addig is érdemes személyesen egyeztetnünk a részletekről.

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz. Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Ön készen áll arra, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

Fix kamatozású kötvények
Fix kamatozású kötvények

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!