Fix kamatozású kötvények krízis esetén 1.rész

Dollárba fektess

Az olyan pénzügyi helyzetek, mint a mostani komoly megfontolást igényel. Természetesen akadnak olyan részvények is, amelyek most kiemelt lehetőséggel kecsegtetnek, de érdemes másban is gondolkozni, a kockázatot porlasztani. Itt jönnek képbe a fix kamatozású kötvények. Persze itt sem mindegyik kötvény az, amelyet jó szívvel ajánlunk egy jól felépített portfólióba, de azért találtunk pár érdekeset és ajánlani valót. Jöjjön  most egy kivételes lehetőség a garantált hozamú kötvény válogatás!

 

What Are Corporate Bonds? - XTB Australian Corporate Bond Company

Fix kamatozású kötvények: Dollárban miért most?

Nem lehet eléggé hangsúlyozni a dollárban történő befektetés előnyeit. Egyfelől a forint iszonyatosan gyengül, ezzel mindenki tisztában van. Másfelől pedig röpke 3 év alatt a dollár-euró árfolyam 1,20-ról 1,05-re erősödött. Vagyis jelentős dollár erősödés ment végbe a covid és háború ideje alatt.

Azzal minden befektetés iránt érdeklődő ember tisztában van, hogy csak részvényekből nem lehet portfóliót összeállítani. Ennek van a legmagasabb hozampotenciálja, de a legmagasabb kockázata is. Itt jönnek képbe az olyan lehetőségek, mint az arany, vagy a kötvények.

Kötvényeknek ugyanis egyszer van garantált kamata, amely a pénztárcánkat vastagítja és ezen felül a kötényeknek is van árfolyama. Amely emelkedése ismét csak plusz profitot ér számunkra.

Nem is húzzuk az időt jöjjenek a beharangozott kötvények!

Új korszakba lépünk: több éves csúcsok dőlnek a legnagyobb kötvénypiacokon - Portfolio.hu

Fix kamatozású kötvények: US382550BF73 Good Year

Egy olyan közép lejáratú kötvényről beszélünk, amelynek éves 5% a kamata. És nem forintban, hanem dollárban. Mivel az euróhoz képest jelentősen erősödött a dollár ezért ez a kötvény most egy olyan lehetőség, amellyel komolyan érdemes számolni. A pandémia után időszakban egyértelmű erősödást terveznek a vállalatnál, amely mind a kötvény, mind a részvény árfolyamban is érzékelhető lehet.

GOODYEAR

5,00% The Goodyear Tire & Rubber Co 16/26 auf Festzins Chart

US64110LAG14 Netflix 14/24

FIX 5,75% UsA dollárban

A Netflixről korábban is írtunk már, de a kötvénye valahogy kimaradt eddig. A negyedéves jelentésből kiderül, hogy az orosz felhasználók elvesztését nem tudták ellensúlyozni, így 2019 óta nem látott árfolyamon lehet vásárolni részvényt. Ami a kötvényt illeti, a dollárban számított 5,75% még a Good Yearnél is vonzóbb, és kétség sem férhet ahhoz, hogy a hosszabb távon mind a részvény, mind a kötvény árfolyama emelkedni fog, mi pedig gazdagodni.

A Netflix 2014-ben 10 évre  2024-ig . 900 millió dollár és 1,2 milliárd euró (1,34 milliárd dollárnak megfelelő összeg) értékben bocsátott ki új kötvényeket, miután a két deviza között mintegy 6 milliárd dollárnyi befektetői megrendelés érkezett, ami a túljegyzés arányát mintegy háromszorosára emelte. A streaming szolgáltatás eredetileg 2 milliárd dollárnyi adósságot akart eladni általános vállalati célok finanszírozására, amelyek között szerepelhet a tartalomba, a gyártásba és a fejlesztésbe való beruházás, mivel a vállalatra nyomást gyakorolnak a médiaóriások, köztük a Walt Disney Co., az AT&T Inc. és az Apple Inc. is.

Netflix

 

Fix kamatozású kötvények: US097023AH83 BOEING CO.

A kínai Boeing 737-800 katasztrófájának még nem tudjuk az okát, de a MAX-botrány után mindenki a legrosszabbra gondol

A koronavírus válság szépen megtépázta a légivállalatokat ez nem kétség. Azóta azonban ebből a szempontból is kezd az élet helyreállni.  Ami még ennél is vonzóbb az a dollárban számított 7,95%-os éves kamat. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a Boeing részvény is 17 hónapos mélyponton van, akkor láthatjuk, hogy a vállalatnak el kell kezdenie kikapaszkodni a nehézségek közül. A fix 7,95%-os kamat dollárban kiemelkedő ajánlatnak számít jelenleg a pénzpiacon. 

2020-ben még a világ legnagyobb repülőgépgyártói sem  lettekimmunisak a visszaesésre. A Boeing 12 milliárd dolláros éves vesztesége miatt közel 10 milliárd dollár értékű kötvénykibocsátás révén igyekszik több tőkét bevonni. A gyártó azonban azt mondja, hogy ez a tőke nem a túléléshez szükséges, hanem a meglévő, hamarosan lejáró adósságok törlesztésére fordítják.

Today, Harley-Davidson begins new "Hardwire" era - RevZilla

US445545AF36 HARLEY DAVIDSON

 

A Harley Davidson vállalat 2015-ben 450 millió dollár értékben bocsájtotta ki kötvényeit 3,5%-os fix éves kamattal. A korábban már bemutatott kötvényárfolyam mozgásnak köszönhetően jelenleg 4,32%-os hozamot ad, természetesen dollárban.

A vállalat szóvivője 2015-ben a kötvény kibocsájtása után pár hónappal ezt nyilatkozta „a vállalat el tudta érni a nemzetközi értékesítésre vonatkozó célkitűzéseit, és konszolidált bevételei a decemberi negyedévben először a recesszió utáni időszakban átlépte a 6 milliárd dolláros határt”. Viszont ebben az évben elmondható, hogy a Harley-részvények felülmúlták a szélesebb piacot

Harley-Davidson kötvénye dollárban dominált. A dollár-euró keresztárfolyam 1,05%-on van jelenleg.Több nemzetközi alapkezelő elemzője idén a dolláros befektetéseket preferálja, ajánlja. A Harley-Davidson kötvény 2025.07.24-ig fizeti fix kamatait befektetőinek.

A Harley Davidson célja, hogy idén 10%-kal, míg 2023-ban 7%-kal növelje bevételeit. A fix kamat előnyeit pedig egészen 2025-ig élvezhetjük.

lehetőség szinonimái - SzinonimaSzó

Első körben ezt a négy kötvényt szerettük volna megmutatni, hamarosan jelentkezünk az újabb 4-es csomaggal. Ahogy a legtöbb befektető is javasolja az idei évnek a dollár alapú befektetések lehetnek a nyertesei, így mi is errefele fogunk tovább kuatkodni. Addig is érdemes személyesen egyeztetnünk a részletekről.

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz. Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Ön készen áll arra, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

Fix kamatozású kötvények
Fix kamatozású kötvények

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!