Hatékony nyugdíj megtakarítás: A legjobb tippek

Hatékony nyugdíj megtakarítás

Szerencsére már egyre többen maximálisan tisztában vagyunk azzal, hogy nem az a lényeg, hogy van-e nyugdíj megtakarításunk, mert az evidens. Sokkal inkább az a kérdés, hogy milyen nyugdíj megtakarításunk van és az, hogy tudjuk kihozni belőle a lehető legtöbbet. Tartson velünk, és mutatunk pár gyakorlatban használható tippet, amely segíteni fogja Önt a magasabb nyugdíj elérésében, azaz így fest a hatékony nyugdíj megtakarítás!

Miniszterelnökség: decemberben korábban érkezik a nyugdíj

 

Hatékony nyugdíj megtakarítás: Egyből legjobbat kell választani

Az egyik legfontosabb, hogy rögtön az elején azt a szerződést, ajánlatot írjuk alá, amely a leginkább igazodik az igényeinkhez, és várhatóan a legjobb eredményt hozza a jövőben. Ehhez nem elég csak a költségeket vizsgálni, vagy a legnagyobb hozamokra fókuszálni, hanem összetetten kell nézni a költségeket, várható hozamokat, rugalmasságot, és egyéb tulajdonságokat illetve az, hogy megfelel-e az igényeknek.

Bár elsőre bonyolultan hangzik, de valójában nem az. Mindössze egy olyan szakembert kell találni, akinek meg vannak a megfelelő objektív eszközei (kalkulátorok) és szakmai tudása, hogy minden fontos tényt meg tudjon mutatni az Ön számára! A biztoshozam.hu csapata pontosan ezt teszi, ezért ha az első lépésnél nem szeretne megakadni, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot!

Most pedig jöjjön egy olyan titok, amit akkor tudunk alkalmazni, ha van már nyugdíj előtakarékosságunk.

Biztoshozam - Egy életen át

Az értékkövetés értünk van

Aki nem először jár ezen az oldalon az már biztosan tisztában van azzal a fogalommal, hogy infláció. Ez tulajdonképpen a legegyszerűbben úgy megfogalmazható, hogy a pénz vásárlói értékének értéktelenedése. Azaz ma 1.000 forintból nem tudunk annyit vásárolni, mint 5-10 éve, de annyit se mint 1-2 éve.

Uniós infláció - november: a magyar a második legmagasabb - AzÜzlet

forrás:MTI

Ugyanez érvényes a nyugdíj előtakarékosságokra is. Akkor nem lesz hatékony nyugdíj megtakarítás, hogy 20-30 évig végig havi 20 ezer forintot teszünk félre. Mivel a forint vásárlói értéke csökken, ezért a megtakarításunk értéke is. Ezt csak úgy tudjuk hatékonyan kivédeni, hogyha évről-évre élünk az indexálás, magyarul értékkövetés lehetőségével.

Ez nem jelent akkor anyagi terhet hiszen ha mondjuk havi 20 ezer forinttal indítunk egy nyugdíj megtakarítást, akkor 20.600 forintot is ugyanúgy félre tudunk tenni. Ez pedig 3%-os inflációnak felel meg.

Hatékony nyugdíj megtakarítás indexálás
Hatékony nyugdíj megtakarítás indexálás

Hatékony nyugdíj megtakarítás: Az eseti befizetések hatalma

Még mindig akadnak olyanok, akik azt hiszik, hogy na jó félreteszek havi 10 ezer forintot és a gond meg is van oldva. Ezzel sajnos át verik magukat. Az előbb megmutattunk 2 fontos gyakorlatias tippet, és most ehhez kapcsolódóan jöjjön a harmadik is!

Ne csak a rendszeres díjakkal foglalkozzunk, hanem alkalomadtán helyezzük el eseti összegeket is a nyugdíj megtakarításunkra. Miért?:

  • Az eseti díj befektetésre kerül -> további nyereség
  • Adókedvezményt lehet rá igényelni (a rendszeres és eseti díjak együtt 650 ezer forintnál a maximális 130 ezer forint adókedvezményre jogosítanak fel minden évben)

Ebből is látszik, hogy ez egy igazán hatékony módszer, többszörösen nyerhetünk vele. Hiszen itt vannak az eseti díj hozamai, az utána igényelhető adókedvezmény és még ráadásnak az adókedvezmények hozamai.

Ugye, hogy ez aztán igazán jó tipp az Ön és nyugdíja számára?

Szeretne Ön is nyereséges befektetést? Meg van a célja, és a tőkét gyűjti hozzá? Akkor vegye fel velünk a kapcsolatot!

Pensioner searching for lost love to leave money to...but they haven't spoken in 55 years | UK | News | Express.co.uk

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!

Mi válaszolunk a kérdéseire és tájékoztatjuk a piaci lehetőségekről.