Coca Cola részvény: Igyunk a sikerre!

Coca Cola részvény

Folytatjuk sorozatunkat, amelyben egy-egy olyan részvényt mutatunk be, amelyek népszerűek a befektetők körében. Ha azt mondjuk, hogy Coca Cola, nincs olyan ember a Földön, aki ne tudná miről van szó. Viszont a Coca Cola részvény már kevésbé elterjedt az emberek körében. Reméljük a cikk hatására ez meg fog változni. Tartson velünk, és ismerje meg ez a remek befektetési lehetőséget!

A versenyképességen a hangsúly | Supply Chain Monitor

Coca cola részvény: A cég története

The Coca-Cola Company (TCCC) a világ legnagyobb alkoholmentes üdítőital- és szirupgyártója és értékesítője. A cég központja az Egyesült Államokban található, Georgia állam Atlanta városában. A Coca Cola Company az USA egyik legnagyobb vállalata, részvényeit a New York-i tőzsdén (NYSE) jegyzik; a részvény megtalálható a 30 cég részvényét tartalmazó Dow Jones-ban valamint az 500 nagy céget jegyző S&P 500 tőzsdeindexben is.

A Coca-Colát 1884-ben John Stith Pemberton gyógyszerész találta fel. A TCCC 2005-ös éves beszámolója szerint a cég italait azóta több, mint 200 országban forgalmazzák. Általában a TCCC csak az üdítőitaloknál használt szirup koncentrátumot gyártja maga, az üdítőitalokat az egyes országok Coca-Cola franchise tulajdonosai palackozzák. A Coca-Cola italon túl a cég még megközelítően 500 másik márka tulajdonosa is egyben.

124 éve halt meg a világhírű üditőital alkotója, a Coca-Cola atyja - mfor.hu

Röviden a története:

  • Az új ital első reklámja 1885. május 29-én jelent meg
  • 1888-ban létrejön a Coca Cola Corporation
  • 1899-ben Candler 1 dollárért két üzletembernek eladta a Coca-Cola kízárólagos palackozási jogát az USA jelentős területére
  • 1919-ben Candler a cégét eladta Ernest Woodruff atlantai bankárnak.
  • A Coca-Cola Company ingyen üdítőt küldött az amerikai katonáknak a II. világháború alatt
  • 1982-ben a Coca-Cola Company megvásárolta a Columbia Picturest. A filmstúdió 1989-ig volt a Coca-Cola Company tulajdonában, ekkor eladták a Sony-nak.

Érdekesség: Ma már világszerte több mint 50 milliárd adag ital fogy, melyből a cég több mint 1 milliárd adagot ad el. A cég örökös és egyben legfőbb vetélytársa a Pepsi. (érdemes régebi cikkünket itt elolvasni )

Coca Cola Bottle Fali dekoráció - Vivre.hu

A részvény befektetés

Most, hogy megnéztük a Coca Cola vállalat legfontosabb adatait, érdemes beszélni a részvény befektetésről.

Amikor valaki egy részvényt vásárol, akkor tulajdonjogot szerezz az adott vállalatban. Ez pedig a legtöbb cégnél azt is jelenti, hogy a lehetséges részvényárfolyam nyereség mellett negyedévente, félévente vagy évente osztalékra is lehet számítani. Az osztalékot részvényenként határozzák meg.

Ez kimondottan jól hangzik, de akkor miért nem vásárol mindenki részvényt? Melyek a részvények kockázatai?

  • esetleges csődkockázat, de ez nem jellemző.
  • árfolyamkockázat,
  • poitikai kockázat
  • a részvény árfolyam esése, ezzel minden befektetésnél számolni kell!
  • devizakockázat
  • országkockázat
  • magas volatilitás. Ez azt jelenti, hogy sokkal nagyobb mozgások mehetnek végbe a részvény árfolyamában, mint mondjuk egy államkötvény esetén. Ez azt jelenti, hogy nagyobb a nyereség esélye, de a kockázat is a veszteségre.

Nem lenne fair, hogyha csak a kockázatokról beszélnénk, jöjjenek az előnyök:

  • Potenciálisan magasabb hozam lehetőség.
  • Presztízs, mert a részvényen keresztül tulajdonosai lehetünk a világ legnagyobb vállalatinak.
  • A részvénynek nincsen lejárata, szemben mondjuk a kötvénnyel.

Ha a részvénybefektetések fogalmával és kockázataival már tisztába kerültünk, akkor most már érdemes konkrétan a Coca Cola részvényre koncentrálnunk!

A Coca Cola részvény

Ahogy látjuk a Coca Cola egy igazi “gigavállalat”, azaz a csőd veszélye szinte teljesen kizárható. Ez fontos szempont, amikor egy részvényt kezdünk el vizsgálgatni. Mindennél beszédesebb, hogyha először megnézünk egy grafikont:

Coca Cola részvény grafikon
Coca Cola részvény grafikon, forrás barchart.com

Ez a grafikon az elmúlt 6 hónapot mutatja, vagyis bőven a jelenleg kialakult korlátozásokkal teli időszakot. Azonban mégis megállíptható, hogy szemmel látható növekedést ért el az elmúlt fél évben.

A kezdetektől fogva természetesen még nagyobb, több, mint 400%-os emelkedésről tudunk beszámolni. És ugye nem kell sokaknak mondani, hogy 1 millió forint 400%-os emelkedése az mekkora pénz (5 millió forint)?

Az ugyan megígérni nem tudjuk (senki se tudja), hogy ugyanekkora nyereség lesz újra, viszont azt igen, hogy a biztoshozam.hu csapata minden segítséget megad ahhoz, hogy az Ön portfóliója nyereséges legyen.

Coca-Cola: Why Warren Buffett's Favorite Deserves Attention (NYSE:KO) |  Seeking Alpha

Szeretne Ön is nyereséges befektetést? Meg van a célja, és a tőkét gyűjti hozzá? Akkor vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:
• Telefonon:06706051490
• skypon:koncz.peter.ivp@portfolife.hu
• emailben:koncz.peter@portfolife.hu
• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

 

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!

Mi válaszolunk a kérdéseire és tájékoztatjuk a piaci lehetőségekről.