Hershey Company csokija neked bőséges üzletet és pénzt hozhat

Hershey Company

Ma egy különleges részvényről, egy küönleges válalatról szeretnék beszélni.  Csak azért mert ez a cég  részvénye az elkövetkező hónapokban, évben kiemelkedő poziciókat érhet el és igen el kell azon gondolkodnom, hogy nehogy véletlenül kihagyjam a vásárlásaimból.

Hershey's Milk Chocolate Bar With Almonds - Hilo Community Players

 

Szeptember 13-ai kutatási jegyzet

2023. szeptember 13-án a TD Cowen elemzői a HersheyCompany  részvényeiről egy hosszú átfogó elemzést készítettek és kutatási jegyzetben adták elő a meglátásaikat. A Briefing.com szerint a cég “outperform” minősítést adott, és 250,00 dolláros célárat állapított meg a részvényre. Ez az árcél 20,40%-os potenciális emelkedést sugall a részvény előző záró értékéhez képest. Már így ismeretlenül is megtetszett a vállalat.

A vállalat 42,46 milliárd dolláros piaci kapitalizációval büszkélkedhet. 23,89-es ár/nyereség arány és 0,29-es béta érték mellett. Az árfolyam-nyereség növekedési mutatója (PEG) 2,56. Az elmúlt tizenkét hónap során a Hershey mélypontja 206,69 dollár, míg legmagasabb értéke 276,88 dollár volt.

 

A likviditási mutatókat tekintve a Hershey 1,06-os rövid távú és 0,55-ös gyorsasági mutatót tart fenn, ami azt jelzi, hogy képes hatékonyan teljesíteni a rövid távú kötelezettségeit. A vállalat 1,11-es adósság/saját tőke aránnyal is rendelkezik.

Az elmúlt ötven kereskedési nap során a Hershey 227,32 dolláros mozgóátlagot mutatott.Míg a kétszáz napos mozgóátlag értéke 246,45 dollár volt. A legutóbbi frissítések azt mutatják, hogy a fedezeti alapok és más intézményi befektetők is módosították a Hershey részvényeire vonatkozó állományukat.Vagyis folyamatosan vásrolják a Hershey Company részvényeit.

Hershey's Chocolate Goes Woke for Women's History Month| National Catholic Register

Pénzügyileg egy biztos pont

Ami a pénzügyi teljesítményét illeti, a Hershey  legutóbb július 27-én jelentette be eredményeit. A vállalat 2,01 dolláros egy részvényre jutó eredményt (EPS) mutatott ki a negyedévre vonatkozóan, ami 0,12 dollárral meghaladta az elemzők 1,89 dolláros konszenzusos becslését. Figyelemre méltó, hogy a Hershey 55,74%-os saját tőke megtérülést és 16,49%-os nettó árrést ért el. A cég 2,49 milliárd dolláros összbevételt ért el a negyedév során, ami valamivel alacsonyabb az elemzői várakozások 2,50 milliárd dolláros értékénél. Mindazonáltal ez a szám 5,0%-os növekedést jelentett az előző év azonos időszakához képest, amikor a vállalat 1,80 dolláros részvényenkénti nyereséget jelentett.

A vállalatról egy pár szó

A Hershey Company, közismert nevén Hershey’s, egy amerikai multinacionális cég, és a világ egyik legnagyobb csokoládégyártója. Sütőtermékeket, például sütiket és süteményeket is gyárt, valamint italokat, például turmixokat, valamint egyéb termékeket értékesít. A Hershey márkák többnyire csokoládé- vagy cukorkaalapúak. A The Hershey Company rágógumit is gyárt. Fő piacai az Egyesült Államok és Kanada. Székhelye az Egyesült Államokban, a pennsylvaniai Hersheyben található, ahol a Hersheypark és a Hershey’s Chocolate World is található. Milton S. Hershey alapította 1894-ben Hershey Chocolate Company néven, amely a Lancaster Caramel Company leányvállalata volt.

A Hershey’s csokoládé 60 országban kapható. Három nagy elosztóközponttal rendelkezik, amelyek modern munkaerő-gazdálkodási rendszerrel rendelkeznek. Emellett a Hershey tagja a World Cocoa Foundation-nek. A Hershey Company nem áll kapcsolatban a Hershey Creamery Company-val, bár mindkét vállalatot ugyanabban az évben alapították a pennsylvaniai Lancaster megyében. A vállalatok között viharos kapcsolat alakult ki, amelyet több, védjegyekkel kapcsolatos pereskedés jellemzett. Termékei között megtalálható a szeretett Reese’s mogyoróvajas tégelyes termék és a SkinnyPop popcorn. Almond Joy, kókuszos, mandulával bevont és tejcsokoládéval bevont kókuszos csokoládé. A Cadbury Dairy Milk, különböző termékei ami, mindegyik tejcsokoládéval készült. Kit Kat (csak az Egyesült Államokban)
Krackel, ropogós rizs csokoládéban. Katonai csokoládé, az Egyesült Államok katonai alapadagjának része. Mounds, sötét csokoládéval bevont kókuszdió és még sorolhatnám.

Hershey Expects Price Hikes to Power Continued Growth | Food Manufacturing

Néhány márka gyártása több mint 100 évvel ezelőtt kezdődött, mint például a Hershey Kiss és a Hershey Bar. A Hershey számos olyan terméket gyárt, amelyek csokoládé- vagy cukorkaalapúak, és a The Hershey Company rágógumit is gyárt.

Története

1894-ben Milton Hershey elindította a Hershey Chocolate Company-t. Milton Hershey 1857. szeptember 13-án született egy házban a Derry-templom központi Pennsylvania falujában. Milton a negyedik évfolyamon volt, amikor a menonita atyja, Henry Hershey megtalálta a fiát, mint nyomdász tanítványát Gapben, Pennsylvania-ben. Milton később a lancaster-i pincészáru cukorkakészítőjévé vált, és a cukorka-gyártás olyan szenvedélysé vált, amelyet Milton szeretetre nevelt.

Hershey Company Chart

Milton Hershey – Első Candy Shop

1876-ban, amikor Milton csak tizennyolc éves volt, megnyitotta Philadelphiában saját édességboltját. Az üzletet azonban hat év után bezárták, és Milton Denverba, Colorado-ba költözött, ahol karamellgyártóval dolgozott és tanult karamellkészítéssel. 1886-ban Milton Hershey visszatért Lancasterbe, Pennsylvania-be, és elindította a sikeres Lancaster Caramel Company-t.

Várakozások

A Hershey Company részvények az elmúlt 20 évben jól teljesítettek az alacsony fogyasztói bizalom idején. Biztonságos és fenntartható osztalékfizetést kínál tisztességes áron. Erős második negyedéves eredményekről számolt be, amihez javuló pénzügyi kilátások társulnak. A Seeking Alpha elemzői szerint a Herhey Company részvényei egy biztonságos emelkedést jelenthet a mostani zavaros időkben. A céget várhatóan viszonylag kevéssé érinti az erős amerikai dollár. A Hershey Company részvényét jelenleg “vétel” minősítéssel értékelik a Seeking Alpha-nál. Legfrissebb adatok szerint a bennfentesek a The Hershey Company kevesebb mint 1%-át birtokolják. Összefoglalva, a TD Cowen “feülmúló” minősítéssel kezdte meg a Hershey részvényeinek elemzését és 250,00 dollárban határozta meg az árcélt. (Jelenleg egy db részvény 212,26 dollár. ) Ami potenciális értéknövekedést jelent a részvény előző záró értékéhez képest. A befektetőknek érdemes szemmel tartaniuk ezt a neves édességgyártó vállalatot, mivel az iparágon belül továbbra is a hazai és nemzetközi piacokon navigál.

Hershey's Chocolate World | Hershey, PA

Javaslat

Vásároljon Hershey Company  részvényt akár csak pár darabot , akár dolláros vagy eurós számlán. Minimális vásárlás 15 db azaz 3190 dollár . hiszen egy darab ára jelenleg 212,26 dollárba kerül. Ma azaz 2023.09.15-én a dollár árfolyama 360 ft, így összesen 1.148400 forint fog kelleni a Hershey Company. megvásárlásához. A Partner Bankon keresztül Ön vehet TBSZ számlán is Hershey Company részvényeket. Ha Ön is Portfóliót építene ki, portfóliót épít és részvényeket hosszútávra vásárol, akkor a MicrosoftMcDonaldsAdidasOTPShell, Commerzbank és Tesla részvénye mellett itt az ideje, hogy vegyen osztalékfizetésű részvényeket. Többek között a Pepsi Co is egy osztalékfizetésű részvény, de magas osztalékot fizet  az AT&T részvény és a Rio Tinto illetve a Munich Re. részvénye.

The Hershey Company (Pennsylvania state) : The largest chocolate manufacturer in the United States - US.Kings

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!