Klímavédelem: Befektetés és tiszta nyereség

A fenntarthatóságnak jövője van!

Etikai és financiális szempontból nem igazán lehet jobb megoldást találni, mint a klímavédelem, a megújuló energia. A környezettudatosság a mindennapjaink része, és ez alól a technológia sem kivétel, gondoljunk csak mondjuk az autóiparra. És ha valami hasznos és előremutató, miért ne járhatnánk vele jól anyagilag? Minden érv amellett szól, hogy velünk tarts!

Beijing Smart&Green Transport Research Center | 领英

Klímavédelem: A közelmúlt eseményei

2021. július 14-én jelentős esemény zajlott, amely jelentősen ki fog hatni minden túlzás nélkül az egész életünkre, innen fogva pedig a befektetéseinkre is. Az Európai Bizottság közzétette az úgynevezett “Fit for 55″ uniós klímacsomagot,

Ez egy átfogó és összefüggő klímavédelmi javaslatcsomag, melyek megvalósítása esetén lehetővé válik az üvegházhatású gáz-kibocsátás nagyarányú csökkentése a következő évtizedben.

Az Európai Unió célja, hogy 2050-ig elérje a karbonsemlegességet, és ennek eléréséhez 2030-ig legalább 55 százalékkal Elcsökkentenék a károsanyag-kibocsátást az 1990-es referenciaszinthez képest.

És, hogy a pénzügyek felé terelődjün a beszélgetés: Végre valahára megjelent a Zöld energia és klímavédelmi vagyonkezelt részvénykosár annál a  banknál ahol privát bankárként dolgozom, amit hosszútávú befektetésre ajánlunk.

Klímavédelem: Mely cégeket választhatjuk?

Előljáróban szeretném leszögezni, hogy nem egy teljes listát fogok közölni, hanem csak 1-2 “húzónevet”, amolyan kedvcsinálót.

Vestas Wind Systems

A Vestas gyökerei 1898-ig nyúlnak vissza, amikor Hans Smith Hansen vásárolt egy kovácsműhelyt.

2013 -tól ez a világ legnagyobb szélturbinavállalata.

2019-től a Vestas több mint 66 000 100 GW teljesítményű szélturbinát telepített öt kontinens több mint 80 országában.

2020-as bevétele meghaladja a 12 milliárd eurót.A dán vállalat tervez, gyárt, telepít és szervízel szárazföldi és tengeri szélturbinákat szerte a világon. Az iparágvezető intelligens adatátviteli képességei és a páratlan, több, mint 117 GW szélerőművek szolgáltatásai révén erős vállalat, az adatokat felhasználják az előrejelzésekhez és kiaknázzák annak előnyeit. Szakértők szerint a vállalat a kategóriájában a legjobb szélenergia-megoldásokat nyújtja. Ügyfeleivel együtt a Vestas több, mint 29.000 alkalmazottja a világ fenntartható energetikai megoldásaival klímavédelmi jövőt szolgá

Renewable Energy Applications for Protective Coatings | A&A Thermal Spray  Coatings

Deere & Company

A vállalatot John Deere és Grand Detor alapították 1837-ben; Moline, Illinois-ban. A vállalat fő profilja a mezőgazdasági munkagépek, erőgépek, kombájnok és traktorok gyártása és forgalmazása.

A cég szlogenje “Nothing Runs Like a Deere”, logója pedig egy ugráló szarvas , alatta a “JOHN DEERE” felirattal. A cég több mint 155 éve használ különféle logókat, amelyekben egy ugró szarvas található.

A Deere & Company a 84. helyen végzett a 2020-as Fortune 500-as listán, amely a legnagyobb egyesült államokbeli vállalatokat tartalmazza.

2020-as adatok alapján majdnem 70 ezer alkalmazottat foglalkoztatott és 3 millárd dolláros bevételell büszkélkedhet.

Végre Európában is bemutatkoznak az új John Deere 8R traktorok! -  Agroinform.hu

Air Liquide SA

Ez egy francia multinacionális vállalat, amely ipari gázokat és szolgáltatásokat szállít különböző iparágaknak, beleértve az orvosi, vegyipari és elektronikai gyártókat.

Az 1902-ben alapított cég a Linde után a második legnagyobb ipari gázszállító a bevételek alapján, és több mint 80 országban van jelen.

A cég nettó jövedelme majdnem 2,5 milliárd euró, és közel 70 ezer embernek biztosít munkát.

És ez még csak mindössze három a számos más céget is tartalmazó részvénykosárból!

Air Liquide Chart

Fenntarthatóság

A fenntarthatóságnak jövője van!
A fenntarthatóság azt az egyre fontosabb tényt jelenti, hogy a felelős befektetés ma több, mint a teljesítményre való törekvés.
A befektetések egyre inkább azon alapulnak, hogy egy befektetés milyen hatást ér el.

A fenntarthatóság pontosabb meghatározásához az ESG (“environment, social, governance” ) rövidítést csaknem 20 éve használják.

Holisztikus megközelítésként az ESG a vállalat társadalmi felelősségvállalására és az etikailag kifogástalan vállalati gazdálkodást figyelembe vevő ökológiai szemléletre utal.
Röviden: a fenntarthatóság a gazdasági siker előfeltétele.

A fenntartható befektetés ma már visszafordíthatatlan trend, nem pedig hóbort. Az ESG-elvek globális megvalósítása pozitív hatásokhoz vezet, amit számos ezzel kapcsolatos tanulmány mutat.

A fenntarthatóan cselekvő cégek sikeresebbek mind az üzletfejlesztésben, mind a tőzsdén, ezért egyre nagyobb az igény az intézményi és magánbefektetők részéről az ilyen speciális befektetésekre. Mindez pedig  növeli a vállalatokra nehezedő nyomást is, hogy ESG-kompatibilis módon viselkedjenek.
Az ESG így a változás kifejezésévé, mega- vagy jövőbeli trendjévé is vált a befektetési szektorban.

Az új vagyonkezeléssel, a „Smart & Green részvénykosár”-al immár olyan cégekbe is fektethetünk be, amelyek különleges módon teljesítik ezeket az elveket.

What is chocolate's biggest environmental impact?

Kinek alkalmas a „Smart & Green részvénykosár”?

Ez a vagyonkezelés olyan befektetők számára alkalmas, akik fenntartható befektetést, értékdiverzifikációt és kockázatoptimalizált eszközallokációt szeretnének megvalósítani.

A befektetési stratégia fontos pontjai:

• Globális befektetés részvényekbe, szektorok széles skálájával és egyértelműen a fenntarthatóságra összpontosítva
• A portfólió része a ökoszektor legjobb vállalatai

A “Smart & Green” kombinációja az elnevezésében logikusan a portfólió ESG orientációjára utal. Az öko-tételekbe való befektetést a portfólió tartozékának kell tekinteni.

A részvénykosár céljától függően akár önálló befektetésként, akár a Partner Bank más, széles körben diverzifikált vagyonkezelései mellett kiegészítő szatellit komponensként is használható , hogy  a fenntartható, öko-tételekből jobban profitálhassunk.

Hat kilométernyi döglött hal | pecsma.hu
 A klímaváltozással számolni kell

A döbbenetes számok után mindenkinek van egy kis ideje felocsúdni. Azzal maximálisan tisztában vagyunk, hogy ez egy olyan jelenség, amely jelentősen befolyásolja a gazdasági és poltikai döntéseket is. Már pedig ennek lehet valaki a nyertese.

És lehet olyan valaki aki felírhatja a ki nem használt lehetőségek közé, mint anno az Apple, Amazon, Google és egyéb részvényekhez.

10 évnél hosszabb befektetési időszak javasolt.

minimum befektetési összeg 5000,- euró egyösszegű befektetés esetén vagy 1800.000 forint. Ezenkívül lehetőség van havi befektetésekre havi 50 eurótól 2500,- euro (900.000 forint) minimum kezdési összeggel. A részvénykosár kockázati kategóriája „növelt”. Következtetés: A fenntarthatóság vállalati szinten strukturális változásnak tekinthető, ezért az ambiciózus befektetők számára nagyon vonzó, hosszú távú befektetési lehetőségeket kínál.

2017: a Nap éve - Astronet.hu Bolygók és házak

Az új vagyonkezelési „Smart & Green részvénykosár” révén a Partner Bank hatékony lehetőséget kínál a legígéretesebb cégekbe való befektetésre ESG kritériumok szerint

Bármelyiket is válasszuk, minden minden út a Biztoshozamhoz visz. Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Ön készen áll arra, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

Klímavédelem a tiszta nyereség
         Klímavédelem a tiszta nyereség

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!