Miért nem igaz, hogy nem lesz nyugdíj?

nyugdíj, leszeállaminyugdíjam, mennyinyugdíjraszámíthatok, tegyek-e félre

A nyugdíjat sokan sokféleképpen közelítik meg. De jellemzően mindenki csak  lamentál és panaszkodik, hogy nem lesz, meg hogy: “pfúj de rossz”. Szeretnénk ezzel a mozgalommal szembe menni. Ráadásul ehhez még hazudnunk sem kell, lehetünk nyugodtan őszinték, mint mindig. A nyugdíj rendszerünk nem is olyan rossz, és nem igaz, hogy nem lesz nyugdíjunk. Most megmutatjuk, hogy miért nem igaz, hogy nem lesz nyugdíj!

Index - Nagykép - Háború pusztít úgy, mint a görög válság

forrás:https://index.hu/nagykep/2017/04/14/gorog_valsag_2017/

Miért mondjuk, hogy nem igaz, hogy nem lesz nyugdíj?

Amennyiben az állam nem fizetne nyugdíjat az egyenlő lenne az államcsőddel. Mikor hallott utoljára államcsődről? A nemzetkzösségek a különböző kereskedelmi és egyéb érdekek miatt ezt nem engedik és nem is engedhetik meg maguknak! Gondoljunk csak vissza mi történt pár éve Görögországgal. És még ma is vígan élnek.

A másik indok pedig az, hogy irányítsa bármilyen kormány az országot (bármelyiket) az hatalmon is szeretne maradni. MIvel öregedő társadalom vagyunk ezért, aki elveszíti a nyugdíjasok támogatását, az nagy valószínűséggel a választásokat is. Nincs még egy olyan jó hívószó a voksunkra, mint a nyugdíj.

Most, hogy tisztáztuk, hogy lesz állami nyugdíj, tegyük tisztába azt is, hogy ettől még nem vagyunk kint a vízből, mert a helyzet nem rózsás, de nincs katasztrófaállapot sem. Mi akkor a pontos helyzet?

Kazakhstan plans to launch guaranteed minimum pension by 2028 - AKIpress News Agency

Nem lesz nyugdíj? De lesz, csak nem mindegy mennyi…

Igazság szerint több teória is létezik arra, hogyan fog alakulni a nyugdíjrendszer sorsa. Számos helyen keresnek intézményi megoldásokat, mint például Amerikában. Az is lehet egy jó irány, még ha meg is vannak a maga hibái.

És itt egy pillanatra térjünk ki konkrétan a magyar helyzetre, azon belül is a magánnyugdíj pénztárakra. Óriási tévhit az, amelyet ezzel kapcsolatban szeretnénk eloszlatni:

“Az állam ellopta a magénynyugdíj pénztári pénzeket.”  Ez ebben a formában nem igaz, íme, az indok, hogy miért:

  • Először is bárki aki szeretett volna nyilatkozhatott, hogy nem adja vissza az államnak, és megtartja. Jópáran éltek is a lehetőséggel.
  • Szigorúan nézve (külső szemlélőként) az nem is a mi pénzük volt. A bruttó bérünkből leont adó volt (8%). amelyet az állam a mi nevünkön vezetett “számlán”, pénzpiaci körülmények között befektetett.

Sokakban rendkívüli bizalomvesztést okozott ez a történet a nyugdíj megtakarítások felé, de öntsünk tényleg tiszta vizet a pohárba. Az állam soha nem vett el az adózott magán vagyonunkból. Ez vonatkozik a jelenlegi nyugdíj megtakarításokra, kiemelten a nyugdíjbiztosításra is.

Így rá is kanyarodtunk a lényegre: Bár biztos, hogy lesz állami nyugdíj (egyesek szerint egyfajta nyugdíj segéllyé alakulhat át), de elengedhetetlen lesz az öngondoskodás. Azaz, hogy mi magunk rendelkezzünk nyugdíj megtakarítással.

senior citizens pension: Pension for senior citizens under BPL likely to go up - The Economic Times

“Nem zörög a haraszt…”

Bár sok pénzügyben dolgozó, vagyis értékesítő ember kommunikációja megkérdőjelezhető, és számunkra sem szimpatikus, de egy dolgot nem lehet vitatni:

Valóban nehéz helyzetben lehetünk, hogyha mi magunk nem teszünk félre nyugdíjra.

Nem szeretnénk nagy szavakkal dobálózni, meg millió lejáratott, elcsépelt mondatot újra elmondani, leírni. Inkább álljon itt most két konkrét adat:

  • Jelenelg az átlag kereset (KSH): nettó 273.300 forint
  • Jelenelg az átlag nyugdíj (KSH): nettó 140.000 forint

Ez egy átlag van, aki jobban keres vagy kevesebbet. Van, aki kevesebb nyugdíjat kap, van, aki többet. De az átlag pontosan arra jó, hogy megmutassa, majdnem a fele a nyugdíj a keresetnek. EL tud viselni majd ekkora havi szintű pénzkiesést? Engedjen meg még egy kérdést:

 

Ön készen áll arra, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

Csupa kérdőjel | Új Szó | A szlovákiai magyar napilap és hírportál

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.
Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

Telefonon:0670-605-1490

skypon:koncz.peter.ivp@gmail.com

emailben:koncz.peter@atombroker.hu
• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!

Mi válaszolunk a kérdéseire és tájékoztatjuk a piaci lehetőségekről.