Az AT&T részvényre emelkedés várható -Seeking Alpha

AT&T, Seeking Apha, mibefektessünk, jósok hozam, nyereség, TBSZ, dolláros számla

Rendkivüli jó lehetőség van jelenleg a piacon a Seeking Alpha elemzői szerint -alacsony forint-euró kurzuson egy-két millió forintért most kell, most érdemes beszállni az AT&T részvény vásárlásba. Hat elemzőböl négy vételi javaslatot adott ki rá. Ráadásul most egy-két hétig, hónapig a forint 350-353 forint /eur kurzuson mozoghat . Várhatóan utána visszaeshet az árfolyama a 355 és 360 forintos  eur kurzusba.

Mert kinek jó az erős forint?

Elárulom nem sok embernek! Természtesen, ahogy az árfolyam felment, úgy hosszabb távon lent is maradhat, elméletileg, azonban az aktuális gazdaságpolitikai tények kizárják azokat a félelmeket, hogy tartosan erős lesz a forint.

Will Historic Low Forint Lead to the Introduction of the Euro? - Hungary Today
Az egyik legfontosabb mutató az, hogy a forint folyamatos leértékelődésével, alacsony kamatokkal támogatva próbál hazánk a nemzetközi piacon versenyképes maradni, befektetőket szerezni.  Arról nem beszélve, hogy a hazánkba érkező eurós támogatások, -amelyek már eddig is több tízezer milliárd eurót tettek ki-, nem mindegy, hogy 300, 350, vagy 400 eur/huf árfolyamon kerülnek átváltásra. Ennek persze egyenesági következménye az infláció emelkedése is.

Egy mai Portfolio.hu részeltet hagy ragadjak ki:

” Érdekes kérdés lehet, hogy Virág Barnabás  (MNB alapkamat szigorítás ) szigorítási ciklusra vonatkozó véleménye mennyire kerül majd többségbe a Monetáris Tanácson belül – véli Tatha Ghose, a Commerzbank szakembere. Azt persze nehéz elképzelni, hogy egy ilyen nyilatkozat előtt ne lett volna egyeztetés a Tanácson belül, így inkább csak jelképes lehet, hogy lesz-e olyan tag, aki nem az emelésre szavaz esetleg, ha megtörténik a szigorítás.

A német bank szakembere szerint az alelnök nyilatkozata ellenére csak jelképes kamatemelés jöhet a következő időszakban, 2022 végére 0,9% lehet az alapkamat és az egyhetes betéti ráta is. Éppen ezért

GHOSE FENNTARTJA KORÁBBI VÉLEMÉNYÉT, MELY SZERINT A FORINT 380-IG GYENGÜL MAJD AZ EURÓVAL SZEMBEN, ENNYI UGYANIS NEM LESZ ELÉG AHHOZ, HOGY A NEGATÍV REÁLKAMAT MEGFORDULJON, MIVEL A MAGINFLÁCIÓ VÁRHATÓAN MÉG ERŐSEBBEN EMELKEDIK MAJD.”

Tehát ha valaki most nem száll be euróban befektetni , lehet, hogy kimarad olyan lehetőségekből ami ritkán adódik az ember életében.

De lássuk is a konkrét példát!

AT&T will pull popular licensed series from Netflix and Hulu - The Verge
Az AT&T társaság részvényerősödése  a közeljövőben várható, mivel a telekommunikációs üzletága nagy ütemben fejlődik.
Az új 5G hálózatok egyre szélesebb körben válnak elérhetővé, ami hatására az ügyfelek frissíteni fogják eszközeiket. Előzetes becslések alapján a mobiltelefonok használata 2020-ban 12%-ról 2024-re 50%-ra emelkedhet. Mivel a 4G hálózatok olcsóbbak, így a cég az 5G használatával még több bevételre tehet szert, cserébe a korlátlan adathasználat és a vezeték nélküli szolgáltatások bővülésével, amivel a cég 14 milliárd dollárra növelte bevételét az első negyedévben.

Walt Disney Television Animation News — AT&T May Sell 10% Stake in Hulu, Worth Up to $930...

Az osztalékcsökkentésről szóló hírek egy pár hete eladásra ösztönözték az AT&T befektetőit. Eközben az HBO tulajdonosa megvásárolta a HULU streeming szolgáltatót. Az AT&T részvényárfolyama 8% -kal csökkent az elmúlt két kereskedési napon. Viszont a Discovery-vel kötött megállapodás azonnali nagy nyereséglehetőséget teremt a befektetők részére. A részvényesek 20-40% -os hozamot is elérhetnek az elemzők szerint a következő évben.

Az AT&T történelme

Az AT&T Inc. egy amerikai telekommunikációs vállalat. Gyökerei 1875-ig nyúlnak vissza, amikor is Alexander Graham Bell feltalálta a telefont. A 19. század folyamán az AT&T a Bell System anyavállalatává vált. Monopolhelyzetbe került az amerikai telefonpiacon, emiatt az Amerikai Igazságügyi Minisztérium 1984-ben nyolc vállalatra (Baby Bell) bontotta szét az anyavállalatot.

Is an AT&T-Discovery media marriage in the works?

Ebből a nyolcból három megalapította az SBC Communicationst, amely 2005 februárjában felvásárolta a korábbi anyavállalatot. A felvásárlási folyamat végén, 2005. november 18-án a cég felvette a korábbi előd nevét és december 1-jén a régi-új cég részvényei az AT&T hagyományos tőzsdei jelén, T jellel cseréltek ismét gazdát. A cég részvénye egyike annak a harminc részvényből álló kosárnak, amelyből a Dow Jones Ipari Átlagot számítják. 2010-ben az AT&T a 7. legnagyobb vállalat az Amerikai Egyesült Államokban a teljes bevétel alapján, a 4. legnagyobb nem olajcég Amerikában ( Walmart, General Electric, és Bank of America mögött). A 3. legnagyobb vállalat Texasban a teljes bevétel alapján (ExxonMobil és ConocoPhillips után) és a legnagyobb nem olajcég Texasban. Továbbá a legnagyobb cég dallasi központtal rendelkezik

2011-ben a Forbes az AT&T-t a 14. legnagyobb vállalatnak találta a világon a piaci érték szerint és 9. legnagyobbnak a nem olajcégeknek világon piaci érték szerint. Továbbá a 20. legnagyobb mobil telekom operátor a világon több, mint 100,7 millió mobil ügyféllel.

AT&T Chart

A részvény befektetés AT&T-nél

Most, hogy megnéztük a AT&T vállalat legfontosabb adatait, érdemes beszélni a részvény befektetésről.

Amikor valaki egy részvényt vásárol, akkor tulajdonjogot szerezz az adott vállalatban. Ez pedig a legtöbb cégnél azt is jelenti, hogy a lehetséges részvényárfolyam nyereség mellett negyedévente, félévente vagy évente osztalékra is lehet számítani. Az osztalékot részvényenként határozzák meg.

Ez kimondottan jól hangzik, de akkor miért nem vásárol mindenki részvényt? Melyek a részvények kockázatai?

  • esetleges csődkockázat, de ez nem jellemző.
  • árfolyamkockázat,
  • poitikai kockázat
  • a részvény árfolyam esése, ezzel minden befektetésnél számolni kell!
  • devizakockázat
  • országkockázat
  • magas volatilitás. Ez azt jelenti, hogy sokkal nagyobb mozgások mehetnek végbe a részvény árfolyamában, mint mondjuk egy államkötvény esetén. Ez azt jelenti, hogy nagyobb a nyereség esélye, de a kockázat is a veszteségre.

Nem lenne fair, hogyha csak a kockázatokról beszélnénk, jöjjenek az előnyök:

  • Potenciálisan magasabb hozam lehetőség.
  • Presztízs, mert a részvényen keresztül tulajdonosai lehetünk a világ legnagyobb vállalatinak.
  • A részvénynek nincsen lejárata, szemben mondjuk a kötvénnyel.

Ha a részvénybefektetések fogalmával és kockázataival már tisztába kerültünk, akkor most már érdemes konkrétan a Coca Cola részvényre koncentrálnunk!

Milyen jó hírek emelhetik meg az AT&T vállalatnak az árfolyamát?

A napokban az AT&T úgy döntött, hogy egy “Reverse Morris Trust ügylet” keretében megveszik a Discovery-t. Lényegében az AT&T a WarnerMedia-t  régi nevén Time Warner és annak összes vagyontárgyát egy új vállalattá alakítja, aminek a neve jövő héten kerül napvilágra. Az új vállalatnak  71% -át az AT&T jelenlegi részvényesei, 29% -át pedig a jelenlegi DISCOVERY részvényesei fogják birtokolni. A piac kezdeti reakciója az összefonódással kapcsolatban nagyjából pozitív volt. A tranzakció várhatóan adómentes lesz az AT&T és a részvényeseink számára. Az előrejelzések szerint az új vállalat jövőre mintegy 52 milliárd dollár bevételt ér el. A kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti korrigált nyeresége mintegy 14 milliárd dollárt tehet ki, a szinergiáknak köszönhetően pedig 3 milliárd dollárt tud megtakarítani a költségekből.

AT&T + HBO Max — Joe Barbieri

Az AT&T 43 milliárd dollárt kapna készpénzben. Illetve hitelviszonyt megtestesítő értékpapírokban (kötvényekben) és a WarnerMedia bizonyos adósságainak visszatartásával kombinálva kap összegeket.

A Discovery 220 országban és területen, közel 50 nyelven szolgálja ki nézőit, az általa működtetett csatornák közé tartozik például a Discovery Channel, a HGTV, a Food Network, a TLC, a Travel Channel, az Animal Planet, Európában pedig az Eurosport is.

Discovery Channel Presents: Sense of Touch – The Cleveland FES Center

Az új szolgáltatás jelentős növekedést érhet el és várakozások szerint meghaladhatja a Netflix előfizetők számát. A felosztás után az AT&T több, mint 20 milliárd dollár szabad cash flow-t szeretne ki termelni. Jó hír, hogy nemrég az AT&T megszerezte a Time Warner-t. is.

Dolláros számla TBSZ-ben.

USD/JPY Price Forecast - US Dollar Continues to Moonshot Against Yen

Ezenkivül mi is ennél jobb lehetőség. Ausztriában dolláros  Tartós Befeketési Számlára befektetni és megvenni az AT&T részvényeit. A dollár közben gyengült és így vele szemben 286-nál újabb közel kétéves forintcsúcsot látunk. Ami arra sarka, hogy most kell dolláros számlát nyitnia. Adódik a kérdésem?

Ön készen áll arra, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

 

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.
Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

• Telefonon:06706051490
• skypon:koncz.peter@portfolife.hu
• emailben:koncz.peter@portfolife.hu
• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!

Mi válaszolunk a kérdéseire és tájékoztatjuk a piaci lehetőségekről.