Háromféleképpen a nyugdíj felé

Háromféleképpen a nyugdíj felé

Rendszeres olvasóink már megszokhatták, hogy heti első cikkünk a nyugdíj témája körül forog. Írtunk már konkrét megoldási javaslatról, vagy akár magáról a nyugdíjrendszerről is. Ezúttal kicsit másról fog szó esni. Konkrétan átbeszéljük, hogy milyen háromféle út vezet a nyugdíj felé.

Classic Eastern Europe | European Tours | Goway Travel

1. út a nyugdíj felé: “Nincsen holnap..”

Bár rengeteg jel és egyértelmű utalás, vagy adat utal arra, hogy nem lesz elegendő az államtól várható nyugdíj mégis sokan csak megrántják a vállukat. Nem foglalkoznak vele, amelyek mögött az alábbi kifogások állnak:

  • úgysem leszek nyugdíjas
  • nincs pénzem félretenni
  • most is alig élek meg
  • majd a családom segít, főleg a gyerekek

Bár ezekkel az indokokkal lehet vitatkozni, vagy megkérdőjelezni, de ennek a cikknek most nem ez a célja. Most elfogadjuk, hogy van ilyen álláspont is. Amennyiben kíváncsi, hogy hol van a hiba ezekben a gondolatokban, akkor keresse fel szakértőnket, és készséggel megmutatja Önnek!

Retirement Living in Folsom CA - Creekside Oaks Senior Apartments

2. Rendszeres nyugdíj megtakarítás

A legbiztosabb módja annak, hogy biztosan ki tudjuk egészíteni a várhatónyugdíjunkat az a rendszeres nyugdíj megtakarítás. Ezen megtakarítások közös ismérve, hogy adókedvezményt tudunk rájukigénybe venni:

Ezen lehetőségek meglehetősen különbznek egymástól, arról már nem is beszélve, hogy egyes konkrét szerződések között is óriásiak a különbségek. Éppen ezért ezekből (bármilyen online összehasonlító segítségével is) egyedül, szakmai segítség nélkül választani nagy kockázat. Olyan felesleges anyagi kockázat, amelyet felesleges felvállalni. Éppen ezért, hogyha ezt az utat választja, akkor keresse fel szakértő kollégánkat!

Egyébként többen azt sem tudják egy reprezentatív femérésből derült ki, hogy mennyi az öregségi nyugdíj összege.

Pensioner poverty on the rise - FTAdviser.com

Nyugdíjminimum:

A magyar nyugdíjrendszer rendelkezik öregségi nyugdíjminimumról, amelyminimum 20 éves szolgálati időhöz kötött jogosultsági feltétel mellett 28.500 Ft. Amennyiben a nyugdíjjárulék fizetés alapjául szolgáló kereset a nyugdíjminimum összegénél alacsonyabb, a nyugdíj megegyezik a havi átlagkereset 100%-ával

Amennyiben az előző két út nem nyerte el a tetszését, akkor megmutatjuk mi a harmadik út!

3. Alternatív lépés a nyugdíj felé

Sokan nem gondolnak bele, hogy a nyugdíj az nem kor, hanem pénz kérdése. Vagyis hogyha egyértelműen állandóan magasabbak a beételeink, mint a kiadásaink akkor nyert ügyünk van. Hogyan lehet ezt elérni? Íme, néhány lehetőség:
Begurult a nyugdíjas érdekvédelmi szervezet - követelésekkel is előálltak -  Napi.hu

  • rezsicsökkentés (nem az állam programja, hanem mondjuk az önellátó alternatív energia)
  • ingatlan(ok) kiadása (ehhez tőke kell, amelyet ki kell építeni ebben a befektetés segíthet)
  • jogdíjak (ez persze szakma függő, hiszen zenei, vagy írói is lehet akár)
  • állománydíj (rendszerint a nem élet biztosítási ágazatban)
  • Akkor mennyiségű tőke, amely kamatai majdnem fedezik a havi kiadásokat

A harmadik út a nyugdíj felé, mint látjuk meglehetősen sokrétű. Viszont az a jó hír, hogy a legtöbben a biztoshozam.hu csapata tud segíteni. Itt persze nem arra kell gondolni, hogy bárkiből zeneszerzőt faragunk, hanem a tőkét igénylő módokra.

Több  friss felmérés alapján  a magyarok többsége rosszul fogadná az öregségi nyugdíjkorhatár további esetleges emelését. Márpedig erre komoly esély van a közeljövőben. Az elöregedés miatt ugyanis sok országban kezdtek bele, vagy tervezik a korhatár emelését, összekötve a várható élettartammal. 

Forrás:Napi.hu

Éppen ezért már csak egy kérdés maradt hátra:

Ön készen áll, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.
Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

• Telefonon:06 70 605 14 90
• skypon:koncz.peter@atombroker.hu
• emailben:koncz.peter@atombroker.hu
• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!

Mi válaszolunk a kérdéseire és tájékoztatjuk a piaci lehetőségekről.