Oracle részvény: Az informatika hatalmas profitja

Oracle részvény

Amikor megfelelő befektetés után kutatunk, akkor azt keressük valójában, hogy miben rejlik igazi potenciál, nagy fejlődési lehetőség. Ilyenkor az informatika világa teljesen megkerülhetetlen tényező. És, mint ilyen az Oracle vállalat és az Orcale részvény is a radarunkra kerül. Ebben segítek, most egy kicsit és bemutatom röviden a céget, és a benne rejtőző befektetési potenciált.

Oracle részvény: A vállalatról röviden

Az Oracle Corporation egy amerikai multinacionális számítástechnikai vállalat, amelynek központja Austinban (Texas , Egyesült Államok) található. 2020-ban az Oracle volt a harmadik legnagyobb szoftvercég a világon bevétel és piaci kapitalizáció alapján.  A vállalat adatbázis-szoftvereket és -technológiákat, felhőalapú rendszereket és vállalati szoftvertermékeket értékesít , mint például vállalati erőforrás-tervező szoftver (ERP), humántőke-menedzsment szoftver (HCM), ügyfélkapcsolat-kezelés szoftver (CRM), vállalati teljesítménymenedzsment szoftver (EPM) és ellátási lánc menedzsment szoftver (SCM).

Larry Ellison 1977-ben, Bob Minerrel és Ed Oates- szel társalapította az Oracle Corporationt Software Development Laboratories ( SDL ) néven  Az Oracle Corporation korai sikerének egy része abból fakadt, hogy a C programozási nyelvet használta termékei megvalósítására. Ez megkönnyítette a portolást különböző operációs rendszerekre, amelyek többsége támogatja a C-t.

2023 februárjában a vállalat bejelentette, hogy 1,5 milliárd dollárt fektet be a Szaúd-Arábiai Királyságba az országban folyamatban lévő technológiai beruházás részeként. A beruházás részeként az Oracle adatközpontot nyit az ország fővárosában,

Oracle Expands Database to Ampere Chips, Dealing a Blow to Intel | Data  Center Knowledge | News and analysis for the data center industry

Az Oracle cég aktualitása

A Reuters tudósítása szerint az Oracle Corporation szerdán közölte, hogy generatív mesterséges intelligencia funkciókkal egészíti ki a vállalkozások humánerőforrás-szoftvereit, hogy segítse a munkaköri leírások és az alkalmazottak teljesítménycéljainak elkészítését, többek között.

Az olyan mesterséges intelligencia rendszerek, mint a ChatGPT, amelyek emberszerű válaszokat tudnak generálni a felszólításokra, támadásba lendültek a technológiai szektorban, és olyan cégek, mint a Microsoft és az Alphabet Google integrálták ezeket a keresőmotorokba.

Az Oracle emberi erőforrás szoftverét a nagyvállalatok használják többek között új alkalmazottak felvételére és teljesítményértékelések készítésére. Az Oracle a szoftver számos mezőjére egy gombot helyez, amely automatikusan vázlatszöveget generál az álláshirdetésekhez vagy a teljesítménycélokhoz.

Buchheim azt mondta, hogy a kapott szöveget egy embernek még jóvá kell hagynia.

“Nem számítunk arra, hogy a generatív mesterséges intelligencia megírja helyetted a céljaidat. Ez egy kiindulópontot ad, és hasznos információkat fog adni, amelyekkel elindulhatsz” – mondta Buchheim.

A funkciók várhatóan ez év végére kerülnek bevezetésre.

Guy Waterman, az Oracle emberelemzési és humántőke-menedzsment technológiáért és innovációért felelős alelnöke elmondta, hogy a jövőben az Oracle azon dolgozik, hogy például hogyan írjon listát a munkaköri követelményekről, amelyek megfelelnek a követelményeknek. helyi szabályozások a különböző piacokon.

Ennek hatására az Oracle Corp. ORCL részvényei , -2.32% Hétfőn 0,36%-kal 118,07 dollárra emelkedett, ami a tőzsde számára minden szempontból kedvező kereskedési időszaknak bizonyult, az S&P 500 Index SPX mutatójával. -0.26% 0,40%-kal 4554,64 pontra emelkedett, és a Dow Jones Industrial Average DJIA, 0.03% 0,52%-kal 35 411,24-re emelkedik.

Ez volt a részvények második egymást követő erősödési napja.

Az Oracle Corp. 9,47 dollárral zárt 52 hetes csúcsa (127,54 dollár) alatt, amelyet a cég június 15-én ért el.

A kereskedési volumen (6,2 millió) 5,3 millióval maradt az 50 napos átlagos 11,5 milliós volumen alatt.

Nézzük meg, hogy miért bízhatunk az Oracle részvényben!

Oracle részvény: A teljesítmény

A jelenről már említettünk pár szót, most menjünk egy kicsit vissza az időben, hogy megnézzük, hogyan teljesített a részvényünk:

Oracle részvény
Oracle részvény

Ahogy a grafikonból az tisztán leolvasható, az elmúlt fél évben majdnem 30%-os nyereséget könyvelhetett el az, aki ezt a részvényt választotta a portfóliójába.

Még ennél is jobban járt az, aki már korábban felfigyelt az Oracle-re, mutatom, hogy miért:

Oracle részvény 5 év
Oracle részvény 5 év

5 év 137% nyereség, ki az aki erre nemet mondana? Mindent egybevetve, ahogy látjuk a az Oracle-nek érdemes lehet helyet szorítani a befektetési portfóliónkban, amennyiben szimpatikusnak találjuk.  Mindössze az a kérdés, hogyan illesszük bele a portfólóba, Erre szívesen ajánlom fel a díjmentes segítségemet. Mindössze arra van szükség, hogy felvedd velem a kapcsolatot.

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!