2,21%-os hozamot kaphat évente dollárban a Procter&Gamble-től

proctergamble kötvénye

1994-ben a Procter&Gamble 30 éves fix kamatozású kötvényt bocsátott ki, hitelre volt szüksége. Akkor a kibocsátás 30 évre történt meg 1000 dolláros címletekben, a kötvény lejárata 2024.09.01-e lett. A kibocsátott kötvény éves szinten 8% kamatot fizet, de jelen esetben a Procter&Gamble kötvény árfolyama 108,23%-on áll így is a befektetőnek éves szinten nettó 2,21%-os hozama lehet dollárban, ha megtartja lejáratig a kötvényt. A Proctre&Gamble ebben az időszakban, azaz 1994-ben 157 millió dollárt vesztett a kamatlábak emelkedése miatt. Akkor Edwin L. Artzt, a Procter&Gamble elnöke nyilvánosságra hozta, hogy két kamatcsere-szerződés felszámolása 157 millió dollárjába került a vállalatnak, amelyből 102 millió dollár az adózás után a harmadik negyedévi nyereséget terheli.

Áremeléssel kompenzálta az inflációt a Procter & Gamble

Kamatkifizetés

A kötvény első kibocsátása 1994-ben volt vagyis forgalomba ekkor került. Az első kamatot 1995.03.01-én fizetett. A Procter & Gamble félévente fizet kamatot, viszont fixen és stabilan.

 A vállalatról

Procter & Gamble egy olyan fogyasztói alaptermékeket gyártó vállalat, amely az elmúlt években szilárd eredményeket ért el.
A Procter idén gyengébb növekedést produkált, de a részvények árfolyamcsökkenése leginkább a magasabb kamatlábaknak köszönhető. A Procter & Gamble részvények árfolyama a 2018-as év végi 92 dollár körüli értékről közel 50%-kal emelkedett a jelenlegi 124,7 dollárra. Elsősorban a bevételek és a P/S szorzó kedvező változásának köszönhetően. Emellett a vállalat részvényenkénti árbevétele is folyamatosan emelkedett, amihez hozzájárult a forgalomban lévő részvények számának csökkenése. A részvény nyereségének köszönhetően a Procter&Gamble jobban teljesített, mint az S&P. Amely ugyanebben az időszakban valamivel kevesebb, mint 40%-kal tért vissza. A Procter&Gambe bevétele a 2018-as 66,8 milliárd dollárról 80,2 milliárd dollárra nőtt, míg a forgalomban lévő részvények száma a 2018-as 2,6 milliárdról 2,5 milliárdra csökkent. A Procter & Gamble  új célt tűzött ki, hogy 2040-re nettó nulla kibocsátást érjen el az egész működésében és ellátási láncában.

Stabilitás

A vállalat működési nyeresége a kilencvenes évek elejére visszamenőleg sem esett 30%-nál nagyobb mértékben a legmagasabb szinthez képest. Többszörös recesszió és piaci összeomlás volt, de a Procter & Gamble továbbra is kitart. Képzeljük el, hogy az üzletág egy hatalmas bukkanóba ütközik, és a készpénzes nyereség idén 50%-kal esett vissza. A vállalat osztalékfizetési aránya 64% és 7,2 milliárd dollár készpénzállománya van, ami elég ahhoz, hogy az osztalékot még mindig fedezze, anélkül, hogy kölcsönt kellene felvennie.

P&G Details Transformation that is Delivering Strong Results in Shareholder Letter | Business Wire

Procter & Gamble neve talán nem ismerős azonnal; ez egy konglomerátum, amely a színfalak mögött működik, és számos márkáját a kijelölt név alatt értékesíti. Például szinte mindenki tudja, hogy mi az Old Spice dezodor. De ha megnézzük a címke hátulját, a Procter & Gamble nevét látjuk. Ugyanez vonatkozik 65 egyedi termékmárkára is, amelyek 10 kategóriában, a szövetápolótól a fogászati termékekig terjednek.

Ezek a termékek együttesen nagy üzletet jelentenek – a Procter & Gamble éves forgalma világszerte mintegy 80 milliárd dollár.

Javaslat!

Vásároljon Procter&Gamble kötvényt és vegye fel annak 2,21%-os hozamát.  A Partner Bankon keresztül minimum 3 db az ami kell a megvásárláshoz, így minimum 3000 dollárra vagy 1.080.000 forintra van szükség.

Ha nyereséggel és kisebb kockázatokkal  szeretnél befektetni minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látja ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skype-on:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?