General Millsben is van fantázia, de lehet Önnek csak a müzli jön be

General Mills az igazi müzli

Vajon ezt tudta Ön?

A General Mills egy multinacionális élelmiszeripari vállalat, amelynek székhelye az Egyesült Államokban, a Minnesota állambeli Golden Valleyben található. A vállalat a világ egyik legnagyobb élelmiszeripari vállalata, amely különböző kategóriákban, többek között gabonapelyhek, snackek, sütőipari termékek, joghurtok és egyéb termékek széleskörű portfóliójával rendelkezik. Néhány népszerű márkája közé tartozik a Cheerios, a Betty Crocker, a Pillsbury, a Häagen-Dazs, a Nature Valley és a Yoplait.

  • A General Mills és a FedEx is csökkentette a pénzügyi évre vonatkozó bevételi előrejelzését.
  • A vállalatok a fogyasztók gyengébb keresletére hivatkoztak.
  • A General Mills a második negyedévben “a vártnál lassabb mennyiségi fellendülést tapasztalt a továbbra is kihívásokkal teli fogyasztói környezet közepette”.

Limited Edition holiday breakfast cereal, Christmas Crunch in holiday shapes, Target store, Queens, New York. (Photo by: Lindsey Nicholson/UCG/Universal Images Group via Getty Images)

A héten két nagyvállalat is súlyt helyezett a tartós keresleti gondokra.

General Mills  szerda reggel jelentett eredményt, elmondta, hogy a gyenge kereslet és az árnyomás súlyosbítja a Dunkaroos és Bisquick gyártójának problémáit. Ez visszhangzott a FedEx  jelentésében is.

A FedEx részvényei szerdán 12%-ot estek, ami az elmúlt 15 hónap legrosszabb napját jelenti, míg a General Mills részvényei több mint 3%-ot estek.

General Mills | Partners in Food Solutions

Alacsonyabb előrejelzés

A General Mills az alacsonyabb keresleti előrejelzés miatt a nyereségre vonatkozó előrejelzésének felső határát is csökkenti. A 2024-es pénzügyi évben “lassabb mennyiségi fellendülésre számít, ami az óvatosabb fogyasztói gazdasági kilátásokat tükrözi”.

Bár a General Mills már a nyolcadik egymást követő negyedéves eredményét verte meg, a bevételek jóval elmaradtak a becslésektől: A korábban Refinitiv néven ismert LSEG szerint 5,14 milliárd dollár a várt 5,35 milliárd dollárral szemben. Ez volt a General Mills legnagyobb bevételkiesése nyolc éve.

General Mills

Viszont

Figyelemreméltó, hogy a General Mils egy 4 csillagos részvény, 17%-os árengedménnyel kereskedik a valós értékhez képest, és elég jó osztalékhozamot fizet, 3,5%-ot. Ez egy olyan vállalat, amelyet egy szűk gazdasági árkosárral értékelünk.

Értékesítés

A General Mills Inc. felső vezetése szeptemberben visszafogott optimizmusának adott hangot a darabszámos értékesítés 2023 utolsó hónapjaiban történő fellendülésének kilátásaival kapcsolatban, miután az emelkedő áraknak tulajdonított gyenge időszakot követően a vállalat gyengélkedett. A vállalat legutóbbi pénzügyi frissítésében az értékesítés növekedésével kapcsolatos optimizmus elpárolgott.

A General Mills elnök-vezérigazgatója, Jeffrey L. Harmening a 2024-es pénzügyi évre vonatkozó értékesítési előrejelzés csökkentésekor elismerte, hogy a vállalat “a vártnál lassabb volumenjavulást tapasztalt a második negyedévben a továbbra is kihívásokkal teli fogyasztói környezet közepette”.

General Mills Inc. Chart

Javaslatok

Még ma adjon megbízást  General Mills  részvény vásárlásra. Egy darab részvény ára 64,58 dollár. Már 3230 dollárral befektethet a Kellanova részvényeibe, így 50 db részvényt vehet 3230 dollárért. A 3230 dollár forintra számolva 347 forintos árfolyamon 1120.500 forintot jelent. Ez egy 12000 dolláros portfóliónak kiváló része lehet, de akár egy vagyonkezelt kosárnak is amit pl: a Partner Banknál ma megvásárolhatunk és olyan más részvények, mint Coca-Cola,  BHP Group, Rio TintoPfizer és Total Energies. De a Kellanova részvénye kiváló befektetés lehet a Tesla, a MicrosoftNike részvényei és a 7%-ot fizető dolláros Magyar Államkötvény vagy az 5%-os kamatot fizető Good Year kötvénye mellett.

General Mills targets five platforms for growth | 2021-02-17 | Food  Business News

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!