Best of részvények avagy gondolkozz pár milliós befektetésben

best of stocks

Kedves olvasó!

 

100 Stocks That Could Change Your Financial Future - TheStreet

Eddig is volt oka, hogy befektessen az amerikai részvénypiacba, ezek után pláne. Mind a magas osztalékok miatt, mind a jól működő amerikai vállalatok miatt. Az elmúlt évben láthattuk, hogy kiemelkedtek a fogyasztási és informatikai szektorban olyan részvények mint a Walmart, a Coca-Cola és az Amazon, Berkshire Hathaway, Adobe, Netflix és a Travelers Company vagy a Honeywell vagy az Apple részvénye.

Szerda este Amerikában 50 pontos kamatcsökkentést hajtott végre a FED

A FED (amerikai jegybank) szerda este 50 bázisponttal csökkentette az irányadó kamatlábakat. És meglehetősen agresszív politikai lazítási ciklust kommunikált, ami kezdetben tetszett a részvénypiacoknak, de ellenmozgást váltott ki.Majd  a Wall Street szerény csökkenéssel zárta a tegnapi kereskedést. Powell Fed-elnök sajtótájékoztatón jelezte, hogy a fogyasztás szinte ellenáll a magasabb kamatlábaknak, az infláció terjedése ellenére. Ennek hatására az amerikai gazdaságban a lágy leszállás nagyon is lehetséges, anélkül, hogy a munkaerőpiac komoly veszteségeket szenvedne el.

A csütörtöki masszív rally élén a hatalmas technológiai részvények álltak, amelyek az elmúlt években a tőzsdei fellendülés szinonimájává váltak. Bár több, talán meglepőbb név is a legnagyobb erősödők között volt.

Nasdaq 100 Chart

A technológiai súlyú Nasdaq 100  indexe 0,45 százalékkal alacsonyabban, 19 344,49 ponton zárta a szerdai napot. Az év eleje óta azonban a három index a csökkenő kamatok reményében már kétszámjegyű százalékos nyereséget könyvelhetett el – a legerősebb, csaknem 18 százalékos nyereséget az S&P 500 indexe mutatta. A hét közepén az amerikai jegybank több mint négy év óta először csökkentette az irányadó kamatlábat. Ezt megelőzően 14 hónapon keresztül egymás után nem nyúlt hozzá. Most 0,5 százalékponttal alacsonyabb, 4,75 és 5,00 százalék között van. A monetáris politika enyhítése irányába történő irányváltás várható volt.

Nvidia, the tech company more valuable than Google and Amazon, explained | Vox

Az Nvidia elérte a 3 billió dolláros piaci tőkeértéket

Az Apple és az Nvidia technológiai óriáscégek vezették a csütörtöki rekordot jelentő ralit. Az Nvidia nemrégiben olyan eredményről számolt be, amely felülmúlta a Wall Street várakozásait. A 30,04 milliárd dolláros árbevétel magasabb volt, mint az elemzők által várt 28,7 milliárd dollár, és 122%-kal haladta meg az egy évvel korábbi negyedévet. Az eredmény szintén a 65 centes várakozásokat meghaladva 68 cent lett részvényenként, és 152%-kal volt magasabb az egy évvel korábbinál. A mesterséges intelligencia chipek piacvezető vállalata a folyó negyedévre is magasabbra számított, 32,5 milliárd dolláros árbevétellel szemben a 31,7 milliárd dolláros várakozásokkal.

Kulcsfontosságú tények

A Dow Jones Industrial Average és az S&P 500 csütörtökön rekordszintre emelkedett, egy nappal azután, hogy a Federal Reserve 0,5 százalékpontos kamatcsökkentés mellett döntött, ami jellemzően segíti a részvényárfolyamokat, mivel a legtöbb vállalat által használt adósságfinanszírozás olcsóbbá válik, és a befektetők pénze a részvényekbe áramlik, mivel az olyan garanciák, mint a rövid lejáratú államkötvények és a pénzpiaci alapok kevésbé csábító hozamot kínálnak. A Nasdaq 100-ban több chipgyártó és beszállító is az első helyen végzett csütörtökön. A New Yorkban jegyzett berendezésgyártó ASML részvényei 5,1 százalékkal erősödtek, míg a mesterséges intelligencia zászlóshajója, az Nvidia és az iparági versenytárs AMD 4, illetve 5,7 százalékkal emelkedett. A Mobileye részvényei 15 százalékkal ugrottak meg.

FED lazább monetáriás politikája

A “hagyományos bölcsesség” a növekedésorientált részvényeknek kedvez, amikor a FED lazább monetáris politikára vált, és a csütörtöki nap sem volt kivétel, mivel az S&P információtechnológiai ágazata 3,1%-os nyereséggel “előzte” be társait, ami felülmúlta az index 1,8%-os emelkedését.

Az Apple és az Nvidia növelte a legtöbb piaci értéket az amerikai tőzsdei cégek közül csütörtökön, mivel az Apple részvények 3,7%-os emelkedése 124 milliárd dollárral növelte az iPhone-gyártó piaci kapitalizációját, az Nvidia részvények 4%-os emelkedése pedig 122 milliárd dollárral növelte a mesterséges intelligencia félvezető-architektúrájának értékelését.

Tesla, Salesforces és AMD illetve Caterpiller

Más nagy technológiai nevek, mint az elektromos járműgyártó Tesla (részvényei 7,4%-kal emelkedtek), az Airbnb (5,2%-os emelkedés), a Salesforce (5,4%-os emelkedés) és a chipgyártók, az Advanced Micro Devices (5,7%-os emelkedés) és a Broadcom (3,9%-os emelkedés) is magason zárt.

A rali a nem technológiai részvényekre is kiterjedt. Amelyek szintén profitáltak a magas kamatkörnyezetből való elmozdulásból: Az építőipari berendezéseket gyártó Caterpillar 5,2%-ot emelkedett. Amit az építési projektek fellendülésének reménye táplált, és több bankrészvény is szárnyalt, az olyan nemzeti szereplők vezetésével, mint a Citigroup (+5,3%) és a Goldman Sachs (+4%). Mivel a hitelezési aktivitás várhatóan élénkülni fog.

Undercarriage parts for your Caterpillar 313 machine – Vematrack

Mindhárom részvénynek, más osztalékfizetőkhöz hasonlóan, az alacsonyabb kamatlábakból is profitálnia kell. Mivel a befektetők az alacsonyabb kamatkörnyezetben egyre inkább a készpénzhozamú eszközöket keresik.

Legjobb részvényajánlások amelyek közül több kosarunkban (Telemédia és Best of Innovations)  is megtalálható!

Apple Inc. (AAPL)

Pert indít az Apple ellen az amerikai kormány | Euronews

Az Apple gyártja az iPhone-t, az iPadet, az Apple Watch-ot, a Mac számítógépeket és más személyi számítástechnikai eszközöket. Emellett a szolgáltatási szegmensébe tartozik az App Store, az Apple Music, az iCloud és a licencelési üzletág. Angelo Zino elemző szerint az Apple javuló árrésprofilja, a termékek és szolgáltatások összekapcsolt ökoszisztémája, a mesterséges intelligencia lehetőségei és a bővülő megszólítható piac teszi vonzó hosszú távú befektetéssé a részvényt. Bízik az Apple stabil szabad cash flow-termelésében és agresszív tőke-visszatérítési programjában. Zino a 2025-ös pénzügyi évre 8%-os, a 2026-os pénzügyi évre pedig 7%-os bevételnövekedést prognosztizál. A CFRA „vásrlás” minősítést és 260 dolláros célárat ad az AAPL részvényre, amely szeptember 20-án 228,20 dolláron zárt.

Nvidia Corp. (NVDA)

CEO da Nvidia fica quase R$ 3 bilhões mais rico em um dia. Conheça o bilionário que quase dobrou de fortuna em 2024 - Seu Dinheiro
A csúcskategóriás chipeket tervező Nvidia az elmúlt 15 év egyik leglátványosabb növekedési sztorija volt az egész részvénypiacon. Az Nvidia növekedési számai lenyűgözték a Wall Streetet, különösen egy Nvidia méretű vállalat esetében. Az Nvidia bevételei 262%-kal nőttek éves szinten az első pénzügyi negyedévben, míg a nettó nyereség 628%-kal ugrott meg. Zino szerint az Nvidia bővülő teljes megszólítható piaca, valamint a szoftverekben és az AI-eszközökben rejlő lehetőségek rengeteg jövőbeli növekedési lehetőséget teremtenek. Az eredmények 2023-ban és 2024-ben megmozgatták az Nvidia részvényeit, és ez fényes bizonyítéka annak, hogy a fundamentális teljesítmény az Investor’s Business Daily módszertanának egyik alappillére. Az Nvidia 2023-ban hatalmas, 239%-os emelkedést produkált. A 2025-ös pénzügyi évre 98%-os, 2026-ra pedig 23%-os bevételnövekedést prognosztizálnak a vállalati részvénynek. A CFRA „ erős vásárlás ” minősítést és 139 dolláros célárat ad az Nvidia részvényeire, amelyek szeptember 20-án 116,2 dolláron zártak.

 

JPMorgan Chase & Co. (JPM)

A JPMorgan Chase a világ egyik legnagyobb bankja és pénzügyi szolgáltató vállalata, amelynek vagyona nagyjából 3,8 billió dollár. 2023-ban a JPMorgan felvásárolta a First Republic Bankot, miután az egy regionális bankválság során csődbe ment, és a Federal Deposit Insurance Corp. vagy FDIC lefoglalta. A JPMorgan az elmúlt negyedévekben folyamatosan kétszámjegyű bevételnövekedésről számolt be.

J.P. Morgan Advisors Exodus Builds: Citizens, Cresset and Wells Scoop Up Mega Teams - AdvisorHub

 

Kenneth Leon elemző szerint a JPMorgan több különböző alapterületen is növeli a pénztárca részesedését. Leon 2024-re 19%-os, 2025-re pedig 1,1%-os bevételnövekedést prognosztizál.

Wells Fargo & Co. (WFC)

Wells Fargo Ends Lines Of Credit, Leaving Account Owners In The Dust - GREY Journal
A Wells Fargo az egyik legnagyobb amerikai bank, amely főként az amerikai piacon belül nyújt hiteleket. Yokum szerint a Wells Fargo olyan pozícióban van, hogy 2024 és 2025 hátralévő részében javíthat hatékonyságán. A vállalat részvény-visszavásárlásait is pozitívan értékeli, ami támogathatja a részvényt.

A Wells Fargo nagymértékű kitettsége a küszködő kereskedelmi ingatlanpiacon kockázatot jelent, de Yokum szerint a vállalat az elmúlt négy évben 22%-kal csökkentette a kereskedelmi ingatlanokkal szembeni kitettségét. Az EPS-növekedés visszatérését 2025-re prognosztizálja.

 

 

EssilorLuxottica (ESLOF)

Az EssilorLuxottica SA egy olasz-francia vertikálisan integrált multinacionális vállalat, amelynek székhelye Párizsban van, és 2018. október 1-jén jött létre az olasz Luxottica és a francia Essilor egyesüléséből. A szemüvegekre összpontosító csoport szemészeti lencséket, optikai berendezéseket, vényköteles szemüvegeket és napszemüvegeket tervez, gyárt és forgalmaz.

Az EssilorLuxottica a vállalat első negyedévéről szóló jelentése szerint a számok a konszolidált árbevétel 5,5%-os növekedését mutatják – amely elérte a 6 335 millió eurót (kb. 5 452 millió font) – 2023 első negyedévéhez képest. Az EssilorLuxottica szemüveg keretmárkák között olyan népszerű márkák szerepelnek, mint a Ray-Ban, az Oakley, a Prada és a Swarovski. Ugyanakkor a Stellest és a Varilux a lencsék kategóriájában a legjelentősebb növekedési tényező.

EssilorLuxottica announces launch of share buyback program - Indian Retailer

A vállalat pozitív növekedéséhez kapcsolódó egyik tényező a közvetlen fogyasztói piac, amely 3255 millió eurós (2801 millió font) bevételt jelentett – 6,3%-os növekedést 2023 első negyedévében. Az EssilorLuxottica a technológiai szektorban is figyelemre méltó befektetéseket eszközölt, és olyan termékeket adott ki, mint a Ray-Ban Meta és a Nuance Audio okosszemüveg. A pozitív lendület folytatását szem előtt tartva a szemüvegfogyasztók és a vállalat számos márkájának rajongói a jövőben még több tech-integrált termékre számíthatnak.

Konklúzió!

Minden nap én is mint Önök, keresem a jobbnál jobb lehetőséget, hogyan tudnék minél több pénzt keresni a tőzsdén vagy bármilyen megtakarításon vagy befektetésen. Mint ahogy már megismertek mindig szólok ha van lehetőség akár egyösszegű 1- 2 millió forintos új vagyonkezelt kosárnál akár megtakarításnál.
Igaz nem mindannyiunknak, de Magyar lakosság többségének a KSH szerint,  még mindig van a magyar számláikon elfekvőben 1-2 millió forint vagy rossz konstrukcióban levő biztosításban vagy nem kezelt értékpapírban pénze. Ezért mindenképp érdemes megkeresni engem vagy munkatársaimat egy konzultáció miatt.Hiszen vagyonkezelt kosárban biztonságosan növekedhet azon pénzük amely most a folyószámlán áll és csak költséggel terhelik.
befektetés válság idején VR

Javaslat

A stabilitás miatt mindenképp a portfólió bővítést javaslom. Mindenképp vagy egy diverzifikált azaz szétporlasztott vagyonkezelt kosarat javaslok amiben 17-20 részvény megtalálható és amely már 1-2 millió forinttal nyitható és havonta akár 30-40.000 forinttal rávásárolhatunk meglevő részvényeinkre (legyen ez Telemédia vagy Best of Innovations vagyonkezelt kosár)

Illetve nagyon jó befektetési lehetőség igaz részvényfajtánként minimum 1,2  millió forintnyi  kell eurós vételbenés eurós számlára az Essilor Luxottica, a Nestle, az Unilever, az SAP, a L’oreal vagy az Inditex és a Munich Re. vagy a BASF részvénye vagy dolláros számlán 1,3-2 millió forintnyi/ részvényfajta a Wells Fargo, JP. Morgan és Caterpillar, Nvidia, Mastercard vagy az Apple és a Berkshire Hathaway részvényéből.

Lassuló profitnövekedés - Franchising.hu - Az üzleti, franchise portál

Ha nyereséggel szeretne befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látja ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skype-on:koncz.peter@trimontalkusz.hu 

emailben:koncz.peter@trimontalkusz.hu 

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!

 

Vélemény, hozzászólás?