A nyugdíjbiztosítás jellemzői, válassza ezt 2020-ban!

Nyugdíjbiztosítás jellemzői

Idén már hetedik éve lehet nyugdíjbiztosítást választani, hogyha szeretne idős koráról gondoskodni! A nyugdíjbiztosítás jellemzői lehetővé teszik, hogy biztonságosan szépen gyarapítsa a későbbi nyugdíj tőkéjét. Nem véletlenül választották már eddig is sokan. Nézzük meg, hogy ennek mi is lehet az oka és hogy Önnek is megfelelhet-e ez a nyugdíj előtakarékosság!

Nyugdíjbiztosítás jellemzői: A nagy előny, az adókedvezmény

A nyugdíjbiztosításon keresztül befektetett pénze után 20%-os, évente akár 130.000 forintos SZJA kedvezménnyel élhet. Egyértelműen már csak anyagi szempontból is jól hangzik, hogy az állam az általunk megtakarított pénz egy ötödét pluszban hozzáadja.

Arról már nem is beszélve, hogy ez a pénz további nyereséget termel számunkra, hiszen ezek a 20%-os adókedvezmények is befektetésre kerülnek. Annyit kell tenni mindössze, hogy évente egyszer az adóbevallásban jelezze az állam felé, hogy igényli a befizetései utáni 20%-os adókedvezményt! De nem csak ezért érdemes nyugdíjbiztosítást választani.

Pensioner loan from €3,000.00. - €5,000.00. Retirees loan.

 

A legszélesebb körű szolgáltatás

Jelenleg nincs (és várhatólag később sem nagyon lesz) még egy olyan nyugdíj előtakarékosság, ami 4 különböző esemény bekövetkezte után szolgáltat és még adókedvezmény is jár hozzá. A nyugdíjbiztosítás ugyanis térít az alábbi 4 esetben:

    • amikor betölti a szerződés indításakor aktuális nyugdíjkorhatárt (Most 65. életév)
    • amikor ténylegesen nyugdíjba vonul,
    • ha a TB szerint legalább 40%-osan megrokkan,
    • valamint akkor is, ha elhalálozna, mielőtt nyugdíjba vonulhattál volna.

A rugalmasságról sem szabad megfeledkezni. Kisebb-nagyobb anyagi zavarok sajnos előfordulnak az ember életében. Ilyen esetekben a nyugdíjbiztosítást lehet szüneteltetni, díjmentesíteni, vagy mindössze a díjat csökkenteni.

A nyugdíjbiztosítás jellemzői: Már bizonyított

Az köztudott, hogy 2014.01.01-től lehet indítani államilag támogatott nyugdíjbiztosítást. Ez idő alatt is rengeteget fejlesztették ezt a szerződést, elég csak mondjuk az etikus nyugdíjbiztosításokra gondolni (2017). Viszont a nyugdíjbiztosítások a korábban is ismert megtakarításos életbiztosításokra hajaznak, így nem teljesen új megoldásról van szó.

És amennyiben teljesen őszinték szeretnénk lenni (mi mindig, nekünk ez alapvető fontosságú), akkor a panaszok, amelyek a nyugdíjbiztosításokat érték, csak azért fordultak elő, mert az ügyfél megszüntette a szerződést. Aki rendesen végigviszi, amit vállalt az csak jól tud járni egy nyugdíjbiztosítással. Befektetési szempontból is, hiszen:

Nyugdíjbiztosítás jellemzői: Szaktudás nélkül elérhető magas hozamok

A megtakarításoknál is talán a legfontosabb az, hogy mennyire nyereségesek, vagyis hogy mekkora hozamot realizálnak az Ön számára. A nyugdíjbiztosításoknál Ön választja ki, hogy milyen kockázatot vállal a befektetéseknél (mint a vagyonkezelésnél), de a befektetést már szakemberek intézik, hogy minél nyereségesebbek legyenek. Ez egyes nyugdíjbiztosítások esetén azt jelenti, hogy nem ritka a kétszámjegyű hozam 5-10 éves távra visszamenőleg.

Premium Vector | Vector 3d 20 percent off red with sale red ribbon

 

Mi azonban szeretünk a realitások talaján maradni. 4-5%-os forintos vagy 2-3% eurós  éves szintű hozammal , kiegyensúlyozottan már elégedettek lehetünk. A lényeg, hogy a nyugdíjbiztosítás minél előbb elinduljon, mert az idő nagyon fontos tényező az ilyen típusú nyugdíj megtakarításnál!

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít
Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!

Mi válaszolunk a kérdéseire és tájékoztatjuk a piaci lehetőségekről.