A Sanofi elkötelezett az immunológia területén

Immunológia, Sanofi, Részvények, befektetés, hozam

Szerintem a gyógyszergyártó cégekről mindenkinek kialakult valamilyen véleménye, vagy negatív vagy pozítiv. Viszont oyan lehetőségként mint folyamaotos jövedelem szerzés kevesen gondolkodnak az egészséügyben. Pedig a Sanofi S.A  (vezető immonológus) egy ilyen jövedelmező részvényvállalat, hiszen nemcsak osztalékáról, hanem magas osztalékáró hires Francia vállalat. Ugyanis idén is 3,15 eurót osztalékot fizet részvényenként.

De milyen hírek miatt is ajánljuk  Önöknek a Sanofi vállalatot mint befektetést.

 

A Sanofi a  múlt héten bejelentette a Kymab Group Ltd. felvásárlásának sikeres befejezését. A felvásárlás továbbra is a Sanofi vezető immunológiai jelenlétére épül, összhangban a vállalat stratégiájával, amely a kategóriájában legjobb kezelések elvégzését jelenti meghatározott területeken. A Sanofi elkötelezetten támogatja az embereket egészségügyi kihívásaikban. A Sanofi 100 országban több mint 100.000 munkavállalóval rendelkezik és az egyik legnagyobb API vállalattal.

A Sanofi terápiás megoldásokat kínál világszerte. A Cerezyme és a Cerdelga a Gaucher, a Myozyme és a Lumizyme a Pompe, a Fabrazyme a Fabry és az Aldurazyme az 1. típusú mukopoliszacharidózis esetében; valamint Aubagio és Lemtrada sclerosis multiplex esetén.

14 új részvény: 1. Sanofi

A Sanofi S.A részvényárfolyama ezen a héten 1,74%-ot emelkedett. A Sanofi SA részvények jelenlegi részvényenkénti 49,63 dolláros árfolyamon vásárolhatóak meg és a vállalat 124 milliárd dolláros piaci kapitalizációs tőkével rendelkezik. A Sanofi SA a Gurufocus elemzői szerint alulértékelt, részvényeinek hosszú távú megtérülése egyre biztosabb. Illetve osztalékfizetése alkalmazkodik az üzleti növekedés üteméhez. A JP. Morgan elemzői szerint a Sanofi részvényárfolyama a következő három-öt évben évente 2,92%-kal emelkedhet.

Purchase Sanofi Stock for the Reason That It is Undervalued – Medgazette 24

A részvény befektetés

Most, hogy megnéztük a Sanofi vállalat legfontosabb adatait, érdemes beszélni a részvény befektetésről.

Amikor valaki egy részvényt vásárol, akkor tulajdonjogot szerezz az adott vállalatban. Ez pedig a legtöbb cégnél azt is jelenti, hogy a lehetséges részvényárfolyam nyereség mellett negyedévente, félévente vagy évente osztalékra is lehet számítani. Az osztalékot részvényenként határozzák meg.

Ez kimondottan jól hangzik, de akkor miért nem vásárol mindenki részvényt? Melyek a részvények kockázatai?

  • esetleges csődkockázat, de ez nem jellemző.
  • árfolyamkockázat,
  • poitikai kockázat
  • a részvény árfolyam esése, ezzel minden befektetésnél számolni kell!
  • devizakockázat
  • országkockázat
  • magas volatilitás. Ez azt jelenti, hogy sokkal nagyobb mozgások mehetnek végbe a részvény árfolyamában, mint mondjuk egy államkötvény esetén. Ez azt jelenti, hogy nagyobb a nyereség esélye, de a kockázat is a veszteségre.

Nem lenne fair, hogyha csak a kockázatokról beszélnénk, jöjjenek az előnyök:

  • Potenciálisan magasabb hozam lehetőség.
  • Presztízs, mert a részvényen keresztül tulajdonosai lehetünk a világ legnagyobb vállalatinak.
  • A részvénynek nincsen lejárata, szemben mondjuk a kötvénnyel.
  • A részvénybefektetés kiválasztása során olyan fontos pénzügyi mutatószámokra, mint pl. az árfolyam/könyv szerinti érték aránya, árfolyam/nyereség aránya, árfolyam/Cash-flow aránya, az osztalékhozamok, a saját tőke megtérülési mutató (Return on Equity), az árbevétel növekedése, stb. lehet alapozni.

Ha a részvénybefektetések fogalmával és kockázataival már tisztába kerültünk, akkor most már érdemes konkrétan a Sanofi. SA részvényre koncentrálnunk!

Homepage - Sanofi in Pakistan

Kép: Sanofi Pakisztán

FR000120578 Sanofi Gyógyszergyár 

A Sanofi gyógyszeripari csoport a betegek gyógyításában, illetve a betegségek megelőzésében vállal szerepet. A világ több mint 100 országában 110 000 alkalmazottat foglalkoztat, készítményei szinte minden terápiás területen megtalálhatóak. ASanofi vállalatról a Jefferies Financial Group elemzője, P. Welford most azt jósolja, hogy a társaság 0,84 dolláros részvényenkénti nyereséget könyvelhet el a negyedévben, szemben a korábbi 0,79 dolláros előrejelzéssel. A Jefferies Financial Group kiváló várakozásokkal néz szembe a Sanofi 2021. negyedik negyedéves eredményeinél itt részvényenként 0,9 doláros EPS várakozása, míg 2022-re 4,38 dolár EPS-t, 2024-ra pedig 5,20 és 2024-re 5,77 dollár EPS nyereséget vár részvényenként.

Earnings History and Estimates for Sanofi (NASDAQ:SNY)

Az UBS Group január 19-én egy jelentésben újból  a Sanofi részvényeket “vételi” minősítésre javasolta. A társaság piaci kapitalizációja 126,50 milliárd dollár, a P/E aránya 21,47. A BlackRock Inc. 2,3% -kal növelte részesedését a Sanofi részvényeiben a 4. negyedévben. A BlackRock Inc. immár 13 749 431 részvényt birtokol a társaság részvényéből 668 084 000 dollár értékben, miután az utolsó negyedévben további 314 656 részvényt vásárolt. A JPMorgan Chase & Co. a negyedik negyedévben 104,2% -kal növelte részesedését a Sanofi részvényeiben. A  Sanofi SA vállalalat nemrégiben jelentett be éves osztalékot is, amelyet május 26-án, szerdán fizetnek ki.

Sanofi S.A. Chart

A Sanofiról kicsit részletesebben:

Sanofi gyógyszeripari csoport a betegek gyógyításában, illetve a betegségek megelőzésében vállal szerepet. A világ több mint 100 országában 110 000 alkalmazottat foglalkoztat, készítményei szinte minden terápiás területen megtalálhatóak. A Sanofi Magyarországon is jelen van a hazai gyógyszeriparban, mert tevékenysége a kutatás-fejlesztéstől kezdve a gyártáson át egészen a világszintű disztribúcióig terjed, az értékesítést is beleértve.

A Sanofi története 1973-ig nyúlik vissza, ekkor alapította meg Franciaországban a céget René Sautier és Jean-François Dehecq. A francia Synthélabo 1970-ben alakult meg a Laboratoires Dausse és Laboratoires Robert & Carrière egyesülésével. 1999-ben a Sanofi és a Synthélabo összeolvadásával egy új gyógyszeripari szereplő jött létre: a párizsi központú Sanofi-Synthélabo vállalatcsoport. 1999 decemberében a Rhone Poulenc Rorer és a Hoechst Marion Roussel egyesülése létrehozta a francia-német gyógyszeripari hatalmat, az Aventist, amely a világ 120 országában volt jelen. A Sanofi-Synthélabo 2004 augusztusában vásárolta fel az Aventist, így jött létre a sanofi-aventis vállalatcsoport. 2011 májusában a vállalat egyszerűsítette a nevét, újra Sanofi lett. A vállalat kutatómunkájának és termékeinek köszönhetően európai vállalatként az egész világon jelen van

Ön készen áll, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.
Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

• Telefonon:06 70 605 14 90
• skypon:koncz.peter@portfolife.hu
• emailben:koncz.peter@portfolife.hu
• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!

Mi válaszolunk a kérdéseire és tájékoztatjuk a piaci lehetőségekről.