L’oreal részvény: Gazdagodjunk szépen!

Mibefektessünk? L'oreal, mert megérdemlem

“L’Oreal, mert megérdemlem”. Ki ne ismerné fel ezt a mottót? Ez nem véletlen. A szépségipar rendkívül rég óta jelentős szerepet játszik az életünkben. Ez a vállalat régóta az élvonalban van, ezért úgy tűnhet nem is kell bemutatni. Ebben lehet valami igazság, de a L’oreal részvény olyan amelyet nem annyira ismernek az emberek általában. Pedig kellene. Vessük is bele magunkat!

 

L’oreal részvény: a cég története

Egy fiatal francia kémikus, Eugène Schueller 1907-ben kifejlesztett egy szintetikus hajfestéket, amit Auréole-nak nevezett el. Schueller a termékeit a francia fodrászoknak árusította először. A férfi 1909-ben létrehozta a Société Française de Teintures Inoffensives pour Cheveux-t, a L’Oréal elődjét. A L’oreal tulajdonosa késöbb egy francia üzletasszony lett. A francia hölgynek Liliane Bettencourt-nak és gyermekeinek 33 százalékos tulajdonrésze volt a francia kozmetikai vállalatban, Liliane Bettencourt vagyonát 39,5 milliárd dollárra becsülték, a Forbes listáján a világ leggazdagabb nője volt, és a 20 leggazdagabb ember egyike.

A világ leggazdagabb nője elijesztheti az évtizedes partnert

A társaság már ekkor fontosnak tartotta a kutatás-fejlesztést a szépség területén. A L’Oréal a kezdetekkor három vegyészt foglalkoztatott, ez mára kétezerre nőtt. Később a vállalat a Lancôme és a Biotherm felvásárlásával a testápolás és parfümök specialistájává vált.

A cég a márkakínálatának bővítésével, a L’Oréal termékei a gyógyszertárakban, a parfümériákban és a szupermarketekben is kaphatóvá váltak.

A vállalat 2006. október 17-én megvásárolta The Body Shop kozmetikai társaságot (nem kevesebb, mint 562 millió fontért), amit 2017-ben a brazil Natura Cosmeticos SA cég vásárolt fel. Liliane Bettencourt közel 40 milliárd dollárra becsült vagyonával a Forbes 2017. évi összesítésében a világ leggazdagabb asszonyaként és a 14. legvagyonosabb embereként szerepelt. De 2017 júniusában 94 éves korában meghalt. Vagyonát lánya, a jelenleg 64 éves Francoise Bettencourt Meyers örökölte.

 

Megérkezett a The Body Shop citromos és uborkás nyári limitált sorozata - Paradi Online

L’oréal egyike annak a hat vállalatnak, amely 2019-ben 8400 vállalat közül  „A” minősítést szerzett mindhárom értékelt területen.

L’Oréal kozmetikai óriáscégnél az e-kereskedelem a járvány során 65%-kal nőtt és a bevételek 25%-át tette ki. Ezenkívül az e-kereskedelem várhatóan 2023-ra eladások csaknem 50%-át fogja birtokolni a cégnél. A vállalat ennek megfelelően többet költött virtuális technológiára, szociális kereskedelemre. A L’Oréal saját termékeire alkotott filtereket a különböző social média platformokon (messenger, instagram, snapchat), melyek segítségével virtuálisan is ki lehet próbálni a cég termékeit.

perfectprincess Quality Cosmetics

Megállapíthatjuk, hogy egy stabil, ambíciózius és tőkeerős cégről beszélhetünk, így ez nem lehet akadály, hogy a L’oreal részvényt a portfóliónkba emeljük.

2021-ben a a L’Oréal Group elkötelezte magát a Zöld “Tudomány ” és a klímavédelem, újrahasznosítás ügyben . A Green Science élvonalbeli technológiákat szeretne alkalmazni a természetes összetevők fenntartható beszerzéséhez.

A részvény befektetés

Most, hogy megnéztük a L’Oreal vállalat legfontosabb adatait, érdemes beszélni a részvény befektetésről.

Amikor valaki egy részvényt vásárol, akkor tulajdonjogot szerezz az adott vállalatban. Ez pedig a legtöbb cégnél azt is jelenti, hogy a lehetséges részvényárfolyam nyereség mellett negyedévente, félévente vagy évente osztalékra is lehet számítani. Az osztalékot részvényenként határozzák meg.

Ez kimondottan jól hangzik, de akkor miért nem vásárol mindenki részvényt? Melyek a részvények kockázatai?

  • esetleges csődkockázat, de ez nem jellemző.
  • árfolyamkockázat,
  • poitikai kockázat
  • a részvény árfolyam esése, ezzel minden befektetésnél számolni kell!
  • devizakockázat
  • országkockázat
  • magas volatilitás. Ez azt jelenti, hogy sokkal nagyobb mozgások mehetnek végbe a részvény árfolyamában, mint mondjuk egy államkötvény esetén. Ez azt jelenti, hogy nagyobb a nyereség esélye, de a kockázat is a veszteségre.

Nem lenne fair, hogyha csak a kockázatokról beszélnénk, jöjjenek az előnyök:

  • Potenciálisan magasabb hozam lehetőség.
  • Presztízs, mert a részvényen keresztül tulajdonosai lehetünk a világ legnagyobb vállalatinak.
  • A részvénynek nincsen lejárata, szemben mondjuk a kötvénnyel.
  • A részvénybefektetés kiválasztása során olyan fontos pénzügyi mutatószámokra, mint pl. az árfolyam/könyv szerinti érték aránya, árfolyam/nyereség aránya, árfolyam/Cash-flow aránya, az osztalékhozamok, a saját tőke megtérülési mutató (Return on Equity), az árbevétel növekedése, stb. lehet alapozni.

Ha a részvénybefektetések fogalmával és kockázataival már tisztába kerültünk, akkor most már érdemes konkrétan a L’Oreal részvényre koncentrálnunk!

Stock Price - Definition, Price Changes, How to Determine

A L’oreal részvény, mint befektetés

L’oreal részvénye  egy év alatt 40, 28%-ot emelkedett, míg az elmúlt három év alatt több mint 75,56 %-os árfolyamnyeresége volt a cég részvényének.

Beszéljen a grafikon tovább helyettünk:

L

Tudta egyébként, hogy a  L’Oréal részt vesz a kínai nemzetközi fogyasztói termékek kiállításán (CICPE) Hainanban 2021. május 7. és 10. között ?

A Haikou Nemzetközi Kongresszusi és Kiállítási Központ házigazdája egy külön 500 négyzetméteres területen biztosítja a látogatók számára a L’Oréal kozmetikai márkáinak portfólióját és lehetővé teszi a vállalat számára, hogy exkluzív bemutatókat és magával ragadó élményeket mutasson be.

Loreal Stock Video Footage | Royalty Free Loreal Videos | Pond5

Éppen ezért már csak egy kérdés maradt hátra:

Ön készen áll, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.
Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

• Telefonon:06 70 605 14 90
• skypon:koncz.peter@portfolife.hu
• emailben:koncz.peter@portfolife.hu
• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!

Mi válaszolunk a kérdéseire és tájékoztatjuk a piaci lehetőségekről.