Arany 4000 dolláron? Elemzök kilátásai 2023-ra

Lehet, hogy 4000 dollár is lesz az arany ára. Szakértők válaszolnak erre a kérdésre

Én, mint Partner Bank tanácsadója leszögezem teljesen nem értek az itt leírtakkal, elemzők véleményével egyet. Illetve ez NEM A PARTNER BANK ÁLLÁSFOGLALÁSA De egy biztos, hogy az arany árfolyama idén azaz 2023-ban emelkedhet ezért befektetési eszközként és egy jó porfólióba közép hosszútávon ott a helye.

A cikket a CNBC .com segítségével, mint forrás osztom meg Önökkel veletek.

בית ההשקעות Swiss Asia Capital: הזהב עשוי לזנק ל-4,000 דולר ב-2023 | כלכליסט

Arany várakozások

  • Az arany ára 2023-ra akár 4000 dollárra is emelkedhet unciánként. Mivel a recessziós félelmek továbbra is fennállnak – mondta Jürg Kiener, a Swiss Asia Capital ügyvezető igazgatója és befektetési igazgatója.
  • Kiener kifejtette, hogy az első negyedévben számos gazdaság “egy kis recesszióval” nézhet szembe, ami ahhoz vezetne, hogy számos központi bank lassítaná a kamatemelések ütemét és az arany azonnal vonzóbbá válna.

2023

Az arany ára 2023-ban akár 4000 dollárra is emelkedhet unciánként. Mivel a kamatemelések és a recessziós félelmek miatt a piacok továbbra is ingadoznak. – Mondta Jürg Kiener, a Swiss Asia Capital ügyvezető igazgatója és befektetési igazgatója.

Very good chance of a 'major move' making new highs in gold market next  year: Asset management firm - YouTube

A nemesfém ára valamikor jövőre elérheti a 2500 és 4000 dollár közötti szintet. Nyilatkozta ezt Kiener a CNBC “Street Signs Asia” című műsorában

Jó esély van arra, hogy az arany piacán egy nagyobb elmozdulást láthatunk, mondta, hozzátéve, hogy “ez nem csak 10% vagy 20% lesz”, hanem egy olyan elmozdulás, amely “valóban új csúcsokat fog elérni”. Kiener kifejtette, hogy sok gazdaság “egy kis recesszióval” nézhet szembe az első negyedévben, ami ahhoz vezetne, hogy sok központi bank lassítaná a kamatemelések ütemét és az arany azonnal vonzóbbá válna. Elmondta, hogy az arany az egyetlen olyan eszköz is, amelyet minden központi bank birtokol.

Az Arany Világtanács adatai szerint a központi bankok 400 tonna aranyat vásároltak a harmadik negyedévben, ami csaknem megduplázta a korábbi rekordot, amely 2018 azonos időszakában 241 tonna volt.

“A [2000-es évek óta] az arany átlagos hozama [bármely pénznemben] valahol évi 8% és 10% között van. Ezt a kötvénypiacon nem sikerült elérni. Ezt nem érték el a részvénypiacon”.

Kiener azt is mondta, hogy a befektetők az aranyat keresnék, mivel az infláció a világ számos részén továbbra is magas. “Az arany nagyon jó inflációs fedezet, nagyszerű fogás a stagfláció idején, és nagyszerű kiegészítője a portfóliónak.”

Swiss Asia Capital Haberleri, Son Dakika Haberleri, Güncel Haberler

Az arany iránti erős kereslet ellenére Kenny Polcari, a Slatestone Wealth vezető piaci stratégája nem ért egyet azzal, hogy az árak jövőre több mint duplájára emelkedhetnek. “Nincs 4000 dolláros árcélom, bár szeretném, ha odáig emelkedne”. Nyilatkozta ezt  a CNBC “Street Signs Asia” című műsorában .

Érvelések

Polcari azzal érvelt, hogy az arany ára némi visszalépést és ellenállást fog tapasztalni unciánként 1900 dollárnál. Az árakat az határozná meg, hogy az infláció hogyan reagál a kamatemelésekre világszerte.  “Szeretem az aranyat. Mindig is szerettem az aranyat” – mondta. “Az aranynak a portfólió része kell, hogy legyen. Szerintem jobban fog teljesíteni, de nincs 4000 dolláros árcélom rá”.

Az arany a héten 2,87%-ot emelkedett, 1920,9 dollárig unciánként. Mivel az amerikai dollár gyengült, miután a japán központi bank kiigazította hozamgörbe-szabályozási politikáját.

Goldpreis - Gold Chart

Kína nagy vásárló

Arra a kérdésre, hogy a nagy kereslet miatt alacsony-e a kínálat, Kiener, a Swiss Asia Capital munkatársa azt mondta: “kínálat mindig van, de talán nem a kívánt áron”. A magas árak azonban nem jelentenek ellenfelet a kínai vevőknek, akik prémiumot fizetnek a nemesfémért – mondta.  A hónap elején a kínai központi bank bejelentette, hogy mintegy 1,8 milliárd dollár értékű aranyat tett hozzá a tartalékaihoz, így az összesített érték mintegy 112 milliárd dollárra emelkedett – jelentette a Reuters. “Ázsia nagy vásárló volt. És ha az egész kereskedelmet nézzük, lényegében az arany elhagyja a Nyugatot, és Ázsiába megy” – tette hozzá.

Gold price to find its luster again by Q2 of 2023 when interest rates peak  - BMO Capital Markets | Kitco News

Tanácsok a befektetőknek

Nikhil Kamath, a legnagyobb indiai brókercég, a Zerodha társalapítója szerint a befektetőknek portfóliójuk 10-20%-át aranyba kellene fektetniük, hozzátéve, hogy ez “releváns stratégia” 2023-ig. “Az arany hagyományosan fordítottan arányos az inflációval is, és jó fedezetet jelent az infláció ellen” – mondta Kamath a CNBC-nek  ezen a héten.

“Ha megnézzük, hogy mennyi aranyra volt szükség egy átlagos otthon megvásárlásához a 70-es években, akkor ma valószínűleg ugyanannyi vagy kevesebb aranyra van szükség, mint a 70-es, 80-as vagy 90-es években” – tette hozzá.

Premium Photo | Financial concept and money saving monthly expenses and  spending planning on notepad calendar and pencil with bundle of money  banknote and gold coins on yellow background realistic 3d render

Indítson el Ön is már most aranymegtakarítást!

Partner Banknál a legmagasabb minőségű 999,9 finomságú 24 karátos aranyhoz lehet hozzájutni “Good Delivery” garanciával. Mivel az arany értéke időről időre változhat, ezért a Partner Bank lehetővé teszi az arany letét hosszútávú felépítését, alacsony összegű rendszeres arany vásárlással. Ezzel az arany megtakarítási tervvel könnyen és kényelmesen juthat a befektető fizikai aranyhoz és profitálhat a költségátlagolási hatás esetleges pozitív eredményeiből, vagyis amikor az árak esnek több aranyat lehet venni, amikor emelkednek akkor kevesebbet.

A fizikai aranyat ausztriai széfekben őrzik. A befektetők 50 grammos kiszerelésekben, vagy annak többszöröseiben juthatnak hozzá az aranyhoz, valamint szintén fennáll a biztosított kiszállítás lehetősége. A Partner Bank letét  meghatározó tényezője az áttekinthetőség. A letét tulajdonosa naponta megnézheti saját aranyának aktuális értékét az Online Ügyfélszolgálat felületén. A befektető bármikor eladhatja aranyát részben, vagy akár teljes mértékben, majd pedig az értékesítés eredménye kiutalásra kerülhet.

gold1360062185Előnyök

A fizikai arany, mint tulajdon értéket jelent bizonytalan gazdasági helyzetekben

Védelem az inflációval szemben.

A legjobb minőségű: 999,9 finomságú, 24 karátos aranyhoz lehet így hozzájutni.

Az arany 100%ig fizikai formában rendelkezésre áll egy ausztriai széfben

Egyösszegű befektetés lehetséges 2.500 EURO-tól. Míg havonta akár 50 euró azaz 20.000 forintnak megfelelő összeggel is nyithat arany megtakarítási számlát.

Gyorsan lehet róla rendelkezni, vagy szállíttatni (50 gramm vagy annak többszörösét)

Fizikai Arany – az előgondoskodás egyik eszköze

Wie weit steigt der Goldpreis noch?

A Partner Bank által kínált ARANY LETÉT
Vagyonkezelés, közösen Önnel!
Aranyban történő rendszeres megtakarítás lehetséges

Áfa mentes Értékemelkedés 1 éves megtartási idő meghaladtával magánvagyon esetén adómentes

These 3 Numbers Can Help You Budget | Morningstar

 

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!