2023 nagy lehetőségei-avagy fektess részvénybe és aranyba

TOP 2023 részvényei

Egy évre előre tekinteni mindig nehéz. A most tett előrejelzések nem valószínű, hogy pontosan tükrözik a 12 hónap múlva kialakuló helyzetet. Ez még inkább igaz a mai rendkívül változékony piacokon. Ennek ellenére Tony DeSpirito, a Blackrock amerikai részvényekért felelős befektetési igazgatója emelkedő piacot lát az energiaszektorral kapcsolatban. Úgy véli, hogy mivel a szektor nyereségnövekedése meghaladhatja a részvényárfolyam emelkedését, érdemes erre a szektorra is figyelni.

Energiewirtschaft: VKU

  1. A Vestas Wind Systems egy példamutató szélenergetikai vállalat, és a Vestas Wind  Sytems részvénye egy nagyszerű energetikai részvényválasztás 2023-ra. A befektetők tisztában vannak azzal, hogy az energiatermelési tájkép változik, és a következő évtizedekben a tiszta energiaforrásoknak fog kedvezni.Valójában az Egyesült Államokban termelt villamos energia 10,2%-át szélből állítják elő az American Clean Power, a “megújuló energiával foglalkozó vállalatok szövetsége” szerint. Ezzel a szélenergia a legnagyobb megújuló energiaforrás. Ráadásul a szélenergia-termelés 2022 és 2030 között várhatóan évente átlagosan 18%-kal fog növekedni.

    A Vestas, a dán szélerőművek gyártója, 2023-ra és az azt követő évekre erős pozícióba kerülhet. A Vestas részvényeivel 9 dollár alatt kereskednek, de az elemzők átlagos árcélja 48 dollár felett van.
    Vestas has squeezed its suppliers and they are feeling the financial hit

  2. A Barrick Gold a következő eredményközléshez közeledve erősséget szeretne felmutatni. Ebben a jelentésben az elemzők arra számítanak, hogy a Barrick Gold részvényenként 0,18 dolláros eredményt fog elérni. Az InvestorsObserver szerint a 67-es besorolással a Barrick Gold Corp  az aranyiparág élmezőnyéhez közel áll. A Barrick Gold Corp 67-es pontszáma azt jelenti, hogy magasabb pontszámot ér el, mint az iparág részvényeinek 67%-a. A Barrick Gold Corp. 51-es általános minősítést is kapott, ami a részvények 51%-a fölé helyezi. Az arany a 148 iparág közül a 118. helyen áll.
    Barrick aprobó devolución de distribución de capital - Tiempo Minero

Ezenkívül nagy lehetőség fogyasztásba, szolgáltatásba és kozmetikába, luxusba fektetni. Ilyen pl a L’oreal, Estee Lauder, részvénye, vagy a Kering és a Louis Vuitton vagyis a LVMH észvényei.

DUPE?L'OREAL TRUE MATCH SERUM VS ESTEE LAUDER DOUBLE WEAR SHEER + ALL DAY WEAR TEST *oily skin* | MJ - YouTube

 

De jöjjön pár TOP vállalat.

  1. Costco Wholesale egy olyan egyedülálló vállalkozással rendelkezik, amely élelmiszereket és általános árucikkeket kínál nagy tételben, kedvezményes áron, tagsági raktárakon keresztül. A stratégiai befektetések, az ügyfél-központúság és a tagság növekedésére való összpontosítás segített az üzletnek túlélni egy viharos évet. Az elemzők úgy vélik továbbá, hogy a Costco versenyelőnyét a raktáralapú kiskereskedelmi piacon betöltött dominanciája biztosítja. Feinseth 635 dollárra csökkentette árcélját 678 dollárról 635 dollárra, de most viszont közétette a részvényre vonatkozó vételi besorolását.Company Information | Costco
  2. Amazon: Brian White, a Monness Crespi Hardt technológiai szakértő elemzője mindig is pozitívan állt az Amazonhoz. Az elemző a vállalat hosszú távú kilátásait tartja szem előtt a gyorsan haladó digitális átalakulásban.White bizakodó az Amazon előtt álló növekedési pályát illetően az e-kereskedelem, az Amazon Web Services, a digitális média, a reklám, az Alexa, a robotika, az AI és más területeken. A közeljövőben kihívásokkal teli makrogazdasági környezet ellenére az elhúzódó világjárvány várhatóan tovább lendíti a digitális átalakulást, “ami a vállalat hosszú távú üzleti modelljének kedvez”. Az elemző megismételte az Amazonra vonatkozó vételi besorolását 136 dolláros célárralamazon store: Amazon opens its first physical clothing store in US - The Economic Times
  3. Eli Lilly: Az Eli Lilly egy gyógyszeripari vállalat, amely fontos kezeléseket fejleszt a cukorbetegség, az elhízás, az Alzheimer-kór, az immunrendszeri rendellenességek, bizonyos rákos megbetegedések és a Covid-19 kezelésére. A vállalat világszerte forgalmazza termékeit nagykereskedelmi forgalmazókon és más gyógyszeripari vállalatokkal kötött marketingmegállapodásokon keresztül. Az Eli Lilly részvényei 2022-ben 31%-kal emelkedtek, ami szokatlan fénypont egy csökkenő piacon. A vállalat profitált a 2-es típusú cukorbetegség elleni gyógyszer, a Mounjaro harmadik negyedéves bevezetéséből, valamint a Verzenio mellrák elleni gyógyszer, a Trulicity cukorbetegség elleni gyógyszer, az Emgality migrén elleni gyógyszer és mások növekedése révén.A gyógyszeripari vállalat bevételei 7%-kal nőttek a harmadik negyedévben, változatlan devizanemben számolva. Az egy részvényre jutó nyereség ugyanebben a negyedévben nem GAAP-alapon 12%-kal nőtt.
    As Lilly gears up for key 2022 launches, Trulicity, Taltz and more drive solid growth | Fierce Pharma

Nézzük a negyedik-ötödiket

  1. Walt Disney: A Walt Disney szórakoztatóipari vállalatnak két szegmense van. A Disney Parks, Experiences and Products (Disney Parkok, Élmények és Termékek) témaparkokat üzemeltet világszerte. A Disney Media and Entertainment Distribution televíziós hálózatokat üzemeltet. Filmstúdiókat működtet, televíziós tartalmakat gyárt és terjeszt, valamint a Disney+, ESPN+, Hulu és más közvetlen streaming hálózatokat. A Disney kereskedelmi neveket és karaktereket is licencel harmadik feleknek. Hogy azokat árucikkekben és játékokban használhassák. A Disney részvények 2022 januárja óta mintegy 45%-ot estek. A szórakoztatóipari vállalat veszteséges a streaming üzletágában. Nem termelt elég készpénzt ahhoz, hogy érdemben csökkentse adósságterhét. A részvény-visszavásárlások és az osztalékfizetés egyelőre szintén lekerült az asztalról.A következő negyedévekben arra számítanak, hogy a Disney tovább növeli a streaming-bevételeit, de nagyobb hangsúlyt fektet a nyereségességre. Chapek a legutóbbi eredményközleményében azt jósolta, hogy a Disney+ a 2024-es pénzügyi évre lesz nyereséges. Iger felügyelte a Disney+ 2019-es elindítását, és valószínűleg nem akar lemaradni Chapek előrejelzéséről.
    Disney Magyarország | A Disney hivatalos weboldalaA Disney alacsony részvényárfolyama, valamint a vidámparki bevételek helyreállása, a streaming erősödése és egy elismert vezérigazgató az élen együttesen jó 2023-as vásárlási lehetőséget jelentenek. A Disney konszenzusos árfolyamcélja 124,05 dollár. A részvény jelenleg 85 dollár körül mozog.
  2. Wells Fargo: A Wells Fargo banki és befektetési szolgáltatásokat nyújt a fogyasztók és a vállalkozások számára. A pénzügyi szolgáltató vállalat az amerikai háztartások 33%-át és az amerikai kisvállalkozások 10%-át szolgálja ki. Hitelezési tevékenységét a középméretű amerikai vállalatoknál is erőfölényben tartja. A Wells Fargo 16%-kal csökkent az év során. A bank a 2016-ban nyilvánosságra került hamis számlák botránya miatt elhúzódó szabályozási problémákon dolgozik. Nevezetesen, a Federal Reserve 1,95 billió dolláros eszközplafont szabott ki, ami a mai napig érvényben van.Wells Fargo Museum (San Francisco) - All You Need to Know BEFORE You GoA nyomások közepette a bank a belső folyamatok javításán dolgozik, miközben csökkenti a kiadásokat, bővíti a termékkínálatot és erősíti a technológiai platformokat.

     

    Az emelkedő kamatlábak jót tesznek a Wells Fargónak, amíg a hitelkésedelmek alacsonyak maradnak. A harmadik negyedévben a nettó kamatbevétel 36%-kal nőtt.

    A Wells Fargo közel 3%-os osztalékot fizet. A bank 2020 harmadik negyedévében csökkentette az osztalékát, de azóta emelkedik. A Wells Fargo konszenzusos célárfolyama 53,86 dollár. Ez 30%-os emelkedés a legutóbbi 41,19 dolláros záróárhoz képest.

Ráadás

  1. Nike: Robert Drbul a CNBC elemzője szerint a Nike sportlábbeliket, ruházatot, kiegészítőket és felszereléseket gyártó vállalat továbbra is a “legjobb ötlet” 2023-ra. A vállalat kihasználta a fogyasztói kiadások váratlan erősödését még az ellátási lánc problémái, az infláció és a keresleti aggodalmak közepette is.Az elemző bízik abban, hogy hosszú távon a Nike márka meg fogja őrizni domináns piaci részesedését, amely várakozásai szerint jelentősen növekedni fog a digitális szegmens bővítésével, az új termékinnovációk áramlásával és a növekedésösztönző beruházásokba való befektetéssel, miközben a versenytársak költségcsökkentő intézkedéseket fogadnak el. Az elemző megismételte az Nike részvényekre vonatkozó vételi besorolását 135 dolláros célárral.Nike. Just Do It. Nike.com

Arany havi megtakarításra

Goldpreis - Gold Chart

Nagyon valószínű, hogy az arany mint biztonságos menedék a következő évben is vonzó marad. De hogy az ára több mint 20%-kal emelkedik-e, az olyan nehezen megjósolható fejleményektől függ, mint az ukrajnai háború, a gazdaság és az infláció. Legalábbis erről van meggyőződve Jürg Kiener, a Swiss Asia Capital vezető elemzője. Az intézményi és tehetős befektetőkre szakosodott, Szingapúr pénzügyi metropoliszában székelő befektetési társaság az ázsiai-csendes-óceáni térség egyik legelismertebb vagyonkezelője

Az utóbbi időben ugyanis nemcsak a magánbefektetők és az intézményi ügyfelek arany iránti affinitása nőtt meg, hanem a központi bankok is rekordmennyiségben halmozták fel a sárga fémet 2022 harmadik negyedévében, amely a világ összes központi és jegybankjának mérlegének eszközoldalán megtalálható az Arany Világtanács adatai szerint.

A 400 tonnás aranymennyiség majdnem megduplázta a korábbi rekordot, a 2018 azonos időszakában történt 241 tonnás központi banki vásárlást.

Gold saw a pause this year. But will it shine in 2022? - BusinessToday

Lehetőség

A mostani gazdasági helyzetben és egyébként is a fizikai aranyban a vagyonunk 10 % -át érdemes tartani. Fizikai aranynak ugye a 999,9 24 karátos befektetési aranyat nevezzük. Úgynevezett Good Delivery minőség, garancia. A mi  javaslatunk, hogy a befektető vagyonuk egy részét fizikai aranyban tartsák a szatellit mag (befektetési stratégia) előgondoskodási koncepciója szerint, mert hosszútávon az arany mindig is védelmet jelentett az inflációs kockázatokkal szemben. Fizikai aranyat nem csak nagy befektető tud megvásárolni. Már az úgynevezett átlagpolgár havi megtakarításait abba tudja tenni, vagyis akár havi 50 eurótól  (kb.havi 20.000 forinttól) hozzáférhető.

UAE central bank's gold reserve rises by $52.8 million during Jan-May this year - Arabian Business

Befektetés 2023-ra

A 2023-as év biztosan tartogat néhány gazdasági és pénzpiaci meglepetést. Szerencsére van egy stratégia, amely elszigetelheti Önt a váratlan tőzsdei visszaesésektől. Vásároljon jó vállalatokat, diverzifikáljon és álljon készen arra, hogy hosszú távon megtartsa őket. Ha a gazdaság jövőre valóban oldalazni fog, a jó vállalatoknak ki kell emelkedniük a visszaesésből – előbb-utóbb. Várja ki ezt a fellendülést, és az időközben bekövetkezett árfolyamcsökkenések nagyrészt lényegtelenné válnak, Olyankor ha esik egy részvény vásároljon rá még egyszer, meg újra.. Másrészt, ha türelmetlen lesz és eladja részvényeit amikor a részvények árfolyama esik, szükségtelenül veszteségeket csinál saját magának.

Maradjon tehát a részvény befektetési és arany pályán, függetlenül attól, hogy mi lesz 2023-ban. Ez a befektető legnehezebb feladata, de egyben a legbiztosabb módja a vagyonának gyarapításában.

Dow Jones Industrial Average Chart

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!