Az arany szerepe a portfólióban hosszútávon

az arany

Mindannyiunk legnagyobb vágya, hogy a a lehető legkisebb kockázat mellett a legnagyobb profitot zsebelje be. Mivel azonban lehetetlenek nincsenek, ezért a pénzügyeinkben mindenképpen foglalkoznunk kell a portfólió diverzifikációval. És amikor a kockázat csökkentésről beszélünk, megkerülhetetlen az arany szerepe. Tarts velem, és megmutatom a jelentőségét a portfóliódban!

Az arany szerepe
Az arany szerepe

Az arany szerepe a modern monetáris rendszer stabilitásában

A modern monetáris rendszerben az aranynak a világ központi bankjainak tartalékaiban betöltött szerepe a felhalmozási funkcióra vezethető vissza. Az aranyat ezért általában értéktárolónak tekintik.

Jellemzői miatt nagyon alkalmas a devizatartalékok fenntartására és a tőke felhalmozására szolgáló prudenciális funkcióra. Hosszú távon, ellenáll a stresszes időszakoknak és a változó piaci feltételeknek.

Mindemellett értéke nem esik az ország helytelenül végrehajtott monetáris vagy fiskális politikájának befolyása alá, és bár általános kínálata korlátozott, fizikai tulajdonságai garantálják tartósságát és elpusztíthatatlanságát.

A világ jegybankjainak aranytartaléka már meghaladja a 35 ezer tonnát.

Most, hogy egy kicsit távolról indítva bemutattuk az arany fontosságát az országok és gazdaságok szempontjából, nézzük meg egy kicsit személyesebb megközelítésből!

Az arany, mint a befektetési portfólió diverzifikálásának eszköze

A gazdasági válságok korszakában, amikor a diverzifikáció fontossága egyértelműen felértékelődik, az arany iránti kereslet növekszik, ami alacsony korrelációt mutat más eszközosztályokkal, és idővel átviszi a tőke értékét. Emiatt, különösen a megnövekedett volatilitás időszakaiban, az aranyportfóliók általában alacsonyabb kockázattal és magasabb hozammal rendelkeznek. Az arany tehát hozzájárul a befektetési kockázat csökkentéséhez.

Felmerülhet a kérdés, hogy mi most fizikai aranyról beszélünk, vagy lehet más módon is nyereséget szerezni az arany által.

Befektetési alapok vagy tőzsdei arany alapok (Gold ETF – Exchange-Traded Fund) vásárlása esetén közvetett módon tudunk aranyba fektetni. Olyan értékpapírokat tudunk alapkezelőnél vagy tőzsdei úton vásárolni és eladni, amelyek aranyat vásárolnak és tárolnak, vagy arany bányászattal és finomítással foglalkozó vállalatokba fektetnek.

 

az arany szerepe a kereskedésben
az arany szerepe a kereskedésben

Az arany szerepe a jelenben

Vágjunk is bele, egyből a közepébe!

Az arany vonzerejét az amerikai kamatplafon, a geopolitikai bizonytalanság és a kínai ingatlanválság is növelheti, amelyről a mértékadó Bloomberg felmérése tanúskodik.

Kicsit részletezve, a továbbiakban is fennálló amerikai–kínai geopolitikai ellentétek éleződése, az ukrajnai háború, vagy éppen a kínai ingatlanválság mind a bizonytalanságot erősítik a tőkepiacokon. Ez eredményezi azt, hogy a befektetők jelentős része ismét a korábban bemutatott, szinte a biztonság szimbólumának számító aranyban keres menedéket.

Tovább megyek, nem egy elemző szerint a 2020-ban elért unciánkénti 2075 dolláros történelmi csúcs is megdőlhet a következő egy évben.

Minden jel arra mutat, hogy az aranyban igen erős potenciál rejlik, ráadásául, ahogy többször is szó volt róla a cikkben, ideális a kockázat porlasztásra. A konkrét kérdés már csak az, hogy milyen formában válaszd az aranyat.

Gyere el és találkozzunk egy könnyed egy órás beszélgetésre. A végére meg fogjuk találni számodra az ideális megoldást!

A befektetési arany adózása - Írisz Office

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!